Biblia. Povești de groază pentru copii

10_min_bible_36

M-am reapucat de citit cartea de căpătâi a religiei dominante în lume, anume Biblia, că tot am văzut cum o răsfoiește Kuiper90 și scrie despre ea. Și mi-a venit o idee. Facem un mini serial cu povești de groază din cărțulia dragă creștinilor. Alea pe care nimeni nu le citește niciodată. Sau, atunci când sunt citite, sunt interpretate după cheful și bunăvoința creștinului. Adică … God(zilla) nu e nașpa, nu e criminal, nu e un ranchiunos și un idiot care omoară fără nici o logică sau mustrare.

Povestea de azi: uciderea pruncilor din familiile egiptene. După ce le ucide de vreo două ori vitele egiptenilor, le distruge culturile, le poluează apele, nu neapărat în ordinea asta, văzând că faraonul nu are de gând să le dea drumul ălora care făceau parte din poporul ales, se hotărăște să treacă la crimă.

Eu i-aș spune crimă cu premeditare, pentru că se apucă și îi anunță pe evrei să își însemne ușile, ca îngerul morții să nu se atingă de locuințele lor.

Așa că își pune planul în aplicare și îi trăsnește pe toți întâi născuții familiilor egiptene. Undeva la miezul nopții, că ziua ar fi fost aiurea pentru îngerul morții să umble , amiaza mare, cu toporișca după el căutând întâii născuți.

Și după ce a pus-o bine de un genocid, evreii cei asupriți, când au plecat au plecat și cu o încărcătură de vase de argint, aur și țoale scumpe luate de la egipteni. Că doar de ce să îi rupi capul unuia dacă nu iei nimic de la el.

Și ca să nu spuneți că fabulez vă redau și textul bibliei:

Exodul 12

29 La miezul nopţii, Domnul a lovit pe toţi întâii născuţi din ţara Egiptului, de la întâiul născut al lui faraon, care şedea pe scaunul lui de domnie, până la întâiul născut al celui închis în temniţă, şi până la toţi întâii născuţi ai dobitoacelor.
30 Faraon s-a sculat noaptea, el şi toţi slujitorii lui, şi toţi egiptenii; şi au fost mari ţipete în Egipt, căci nu era casă unde să nu fie un mort.
31 În aceeaşi noapte faraon a chemat pe Moise şi pe Aaron şi le-a zis: „Sculaţi-vă, ieşiţi din mijlocul poporului meu, voi şi copiii lui Israel. Duceţi-vă de slujiţi Domnului, cum aţi zis.
32 Luaţi-vă şi oile şi boii, cum aţi zis, duceţi-vă şi binecuvântaţi-mă.”
33 Egiptenii zoreau poporul şi se grăbeau să-i scoată din ţară, căci ziceau: „Altfel, toţi vom pieri.”
34 Poporul şi-a luat plămădeala (coca), înainte de a se dospi. Şi-au învelit postăvile cu plămădeala în haine şi le-au pus pe umeri.
35 Copiii lui Israel au făcut ce spusese Moise şi au cerut egiptenilor vase de argint, vase de aur şi haine.
36 Domnul a făcut ca poporul să capete trecere înaintea egiptenilor, care le-au împlinit cererea. Şi astfel au jefuit pe egipteni.

Sper că v-a plăcut. Pentru că acum intrăm în parte aia în care arătăm cum povestea asta nu e decât o mare măgărie.

Nicăieri în istoria Egiptului antic, mai exact în perioada domniei lui Ramses al II-lea, nu s-au înregistrat calamitățile descrise de cartea de basme a creștinilor. Nici una din cele 10 plăgi nu are o baza istorică sau arheologică. Nici cea mai mică.

Dacă citim un pic mai departe spune biblia clar că au plecat din Egipt 600.000 de bărbați. Ori barbat nu erai până nu aveai o nevastă. Mai adăugăm o medie de 3 copii pe fiecare familie și … 3.000.000 de suflete umblătoare pe jos? Serios? În perioada în care egiptul nu avea mai mult de 5.000.000 de oameni?

Asta ca să nu mai adăugăm și fabulația aia în care faraonul moare cu toți ai lui înecați de Moise. Și pohvestea aia se repetă chiar de două ori în carte. O dată la Exod și o data în Psalmul 135 al lui David, altă figură inexistentă în istorie. Voi chiar vă bateți joc de istoria umanității? Ramses Cel Mare stă și azi bine-merci la Muzeul din Cairo, descoperit în 1881 de un mare jefuitor, Muhammad Abd Al-Rasul.

moses-o

Reclame

2 gânduri despre „Biblia. Povești de groază pentru copii

Adăugă-le pe ale tale

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: