Vaticanul și extratereștrii. Nu, pe bune…

Papa-e-os-extraterrestres

Vaticanul se pregătește să își lărgească sfera de acțiune și arealul în care își desfășoară activitățile economice. Mai exact, Papa de Roma, ăla îmbrăcat în rochie albă, ca miresele de pe la mine din Moldova, se pregătește să dea o declarație privind posibilitatea existenței vieții extraterestre și implicațiile teologice ale existenței ei.

Serios …. care implicații teologice frate? O să vă dași seama că Biblia voastră v-a mințit niște multe mii de ani? Păi noi vă tot spunem asta de ceva vreme încoace. O să realizați că nu sunteți singuri și universul nu e creat doar pentru voi? Wow … ar fi fost și greu să crezi asta după ce niște neni, astronomi pe numele lor, au descoperit ca Soarele nu e singura stea din univers care poate găzdui o planetă locuibilă.

Jurnalista Rosana Ubanell, de la Voxxi News spune că detaliile nu au fost încă anunțate oficial, dar interesul Vaticanului asupra vieții extraterestre este bine documentat de conferințe recente pe astrobiologie organizate de Observatorul Vaticanului şi Universitatea din Arizona. „Papa Francisc pregătește o declarație importantă la nivel global cu privire la viața extraterestră şi implicațiile sale teologice. S-ar putea să nu fie o sarcină ușoară pentru biserică de a interpreta Sfânta Scriptură, în cazul în care se va găsi viață pe alte planete şi omul nu va fi singura creatură făcută după chipul lui Dumnezeu”.

No … păi o să cam pice prost la partea de PR, spun eu. Mai ales când creștinii care îi urmează ca oile la tăiere își vor da seama că au fost mințiți și manipulați. Chiar sunt curios pe unde dracu mai scoate biserica cămeșa, cum spunea bunica, în mmomentul în care vor realiza că au trăit și au ținut în aceeași minciună, pentru multe sute de ani, niște multe miliarde de credincioși. Și păcat. În momentul de față Vaticanul are unul dintre cei mai buni astronomi în serviciul său.

Preotul iezuit Guy Consolmagno, doctor în astronomie la Observatorul Vaticanului a primit pe 18 iulie medalia Carl Sagan de la Societatea Astronomică Americană (ASS) şi este unul dintre cei mai importanţi susţinători în descoperirea vieţii extraterestre. Papa Francisc se consultă regulat cu Consolmagno şi cu alţi astronomi de la Vatican pe probleme ştiinţifice. Mă cam întreb dacă ăia care au activat la Observatorul Vaticanului înaintea Iezuitului au fiost chiar atât de năuci și încuiați. Sau dacă ăsta nu era luat în seamă de papii care l-au precedat pe Francisc.

În cazul in care Papa Francis pregăteşte o declaraţie cu privire la viaţa extraterestră, probabil că el va sublinia faptul că nu există nici o incompatibilitate între învăţătura creştină şi credinţa în viaţa extraterestră, aşa cum a propus părintele Funes în 2008, afirma jurnalista. Eu mă cam îndoiesc. Cum naiba să spui că nu e nici o problemă când ai omorât oameni pentru că au afirmat că Pământul nu e centrul universului? Cum dracu să vii acum, după niște sute de ani de persecuții împotriva astronomilor și să spui că nu ai nici o problemă? Mie mi se pare că ai o problemă serioasă, mai ales la nivel de imagine….

Dacă vreodată vreo inteligență extraterestră va fi destul de imbecilă să ne contacteze scena prezentării religiilor pământene se va desfășura, cel mai probabil, ca aia din Babylon 5. Adică fix ca mai jos.

 

Anunțuri