Blogu` lui Leviatan

Mitropolitul Moldovei are concurență. Oficială.

Mitropolia Ortodoxă a republicii Moldova are concurență. O nouă mitropolie a fost înregistrată în Republica Moldova. Noul cult a fost înregistrat în dată de 17 ianuarie, conform presei locale, şi pare a avea că lider, nu un mitropolit, ci un preşedinte, despre care mulţi bănuiesc că ar fi chiar soţia unui preot din cadrul Bisericii. Aștia nu numai că le fac baieților în rochii, ăia oficiali, concurență, dar își și bagă picioarele în cutumele misogine și idioate ale M.O.R.M. și își aleg pe post de popă lider … o femeie.

Potrivit sursei, fondatoare a acestui cult ar fi soția parohului al Bisericii „Teodora de la Sihla”, Ioan Ciuntu. Preotul neagă însă informația. El a refuzat să dea o declarație oficială. Însă a declarat că a participat la întrunirile acestui cult şi va colabora cu reprezentanții Mitropoliei Chișinăului şi a Moldovei de Răsărit în cadrul unor proiecte de educație ortodoxă.

Ioan Ciuntu

În legătură cu înscrierea acești noi mitropolii, intitulată „Mitropolia Chișinăului şi a Moldovei de Răsărit”, în ultimele ore, Mitropolia ortodoxă a Republicii Moldova, aflată sub jurisdicția Patriarhiei Moscovei, a emis un comunicat, pe care vi-l redăm mai jos, nu fără a-l desface, așa cum am obiceiul, și a-l comenta.

„În legătură cu înființarea și înregistrarea așa-zisei mitropolii a Chișinăului și a Moldovei de Răsărit, Mitropolia Moldovei consideră că acest act este rezultatul imperfecțiunii actualei Legi a Cultelor care permite înregistrarea unor organizații religioase de proveniență dubioasă, aducând astfel un deserviciu întregii societăți.

Adică, în traducere liberă, există niște legi care nu ne convin nouă, că dau liber la tot felul de oameni să se asocieze și să spună că noi suntem de rahat. Și prin asta noi ne pierdem din autoritate și din contribuabili.

Totodată trebuie să constatăm cu regret că legitimarea acestei pseudo-mitropolii este un atac la adresa Bisericii Ortodoxe din Moldova – care pe drept cuvânt poate fi numită națională.

Care va să zică, dacă nu e a noastră, e împotriva noastră, că nu o putem controla noi și, prin urmare, pierdem bani. Și dacă aștia se înmulțesc or să aibă pretenția să primească bani. De la stat. Ca și noi. Și noi nu vrem asta.

Cazul de față ne face să credem și mai hotărât în necesitatea reexaminării urgente a Legii sus-menționate, pentru a preveni abundența înregistrărilor cultelor religioase.”

Aștia s-au înmulțit așa de tare încât ar cam fi cazul să schimbăm legea și să nu le mai dăm voie să se declare de alte credințe sau organizații, în afară de credința strămoșească, aia prin care ne scoatem noi bănuții. Ce drepturile omului? Ce libera alegere? Ce atâtea prostii? La rug cu ei! Sau la biserica noastră!.

priest-gratitude-o

3 răspunsuri la „Mitropolitul Moldovei are concurență. Oficială.

  1. Există o singură Biserică-Biserica Ortodoxă Universală sau Biserica Ortodoxă-Catolică (a nu se confunda cu aşa numita Bisercă Catolică)-Biserca Ortodoxă Română este parte a acesteia.Orice organizaţie care se intitulează biserică sau mitropolie,nu este altceva decât organizaţie eretică sau schismatică.Dealtfel toţi cei care sau rupt de biserică au devenit eretici.Personal nu sunt de acord de orientarea ecumenistă a B.O.R.,şi mai ales cu participarea acesteia la Consiliul Mondial Al Bisericilor,din care fac parte şi organizaţii declarat creştine,dar care încalcă principiile creştinismului şi cele stabilite la Sinoadele Ecumenice prin acceptarea căsătoriei persoanelor de acelaşi sex,(mai multe biserici luterane),acceptarea hirotonirii femeilor(unele biserici anglicane),acceptarea de episcopi homosexuali(Biserica Episcopaliană dinS.U.A.),dar nici nu voi părăsibiserca,atât timp cât ea rămâne bisercă,adică creştină.

    Apreciază

  2. O organizaţie,condusă de un preşedinte,şi mai ales de o femeie nu este biserică.Biserica este condusă de episcopi,legitimaţi prin hirotonire ,în felul acesta ei devenind urmaşi direcţi ai apostolilor.Singura autoritate din lume care poate să recunoască o biserică este Patriarhia Ecumenică,care dă tomosul de autocefalie,iar eparhiile unei biserici locale se organizează prin hotărâre de sinod.
    Statul nu poate să autorizeze o biserică şi cel mult o organizaţie religioasă.

    Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star