Biserica face pact cu diavolul. Pardon, internetul.

Bisericile creștine, alea care înjură internetul, calculatoarele și tot ce înseamnă device modern, au semnat un pact cu dușmanul. Adică cu internetul. Vorba aia, românească: „Fă-te frate cu dracul, până treci puntea”.

bless

Unul din site-urile mele preferate, Creștin Ortodox, locul în care găsești, dacă cauți numai la suprafață, tot felul de bazaconii împotriva internetului și a efecvtelor negative pe care le are asupra tinerei generații, a lansat …. Secțiunea de pomelnice online. În care plătești cu cardul. Dai 1 euro pentru un acatist citit o zi în biserică, 1,84 euro pentru două zile sau 2,80 euro pentru trei zile.

Pentru un pomelnic cu o valabilitate de o săptămână, de pe cardul oii credincioase vor fi extraşi automat 6,16 euro, iar pentru o lună de ajutor divin, cei “păcătoşi” vor scoate din buzunar 24 de euro. Pentru izbăvirea de păcate a celor vii şi a celor trecuţi în nefiinţă, “vama” e plătită direct de pe cardurile Visa, MasterCard, Discover, American Express sau prin sistemul de plată online PayPal.

Asta pe un site pe care găsești articole de genul Internetul ne vrea proști  sau Zombie de Internet: a trai si a muri in Retea

Patriarhia se opune practicii. Probabil de ciudă că nu au avut ei primii ideea de a scoate bani curați de pe spinarea putorilor de creștini. Pentru că nu pare a avea nimic împotriva internetului, ca modalitate de transmitere a mesajului către oile de la distanță. BOR ţine pasul cu vremurile moderne: slujbele, în special cele din timpul sărbătorilor importante, sunt transmise pe internet şi radio, iar instituţia dispune de o televiziune şi un site.

Administratorii site-ului îşi asumă doar răspunderea “de preluare şi transmitere a pomelnicelor către biserici”. Ei nu au şi obligatia de a le filtra. Așa că oițele supărate au liber la a plăti acatiste prin care să dorească moarte caprei vecinului, a mâței din casa curvei aleia de la 7, care miaună când aia se duce cu toți golanii, și așa mai departe.

În cazul altor confesiuni, cum ar fi Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, rugăciunile sunt postate la vedere, direct pe site-ul casei de rugăciune

“Sunt Maria şi am 10 ani şi mă rog lui Dumnezeu şi Fecioarei Maria să nu îmi mai fie frică de vampiri şi diferiţi monştri”

scrie o utilizatoare care se semnează Rif Maria Gina. Dar fata asta nu s-a gândit nici o secundă să vorbească cu părinții ei despre ce dușmani imaginari are ea. Nu că ar fi ajutat-o prea tare, în condițiile în care și prietenii ei sunt, se pare, imaginari.

Alţii îşi povestesc toată viaţă pe forumul bisericabrancoveanu.ro, în speranţa că vor avea parte de ajutor divin.

“Doamne Isuse, te rog din suflet ajută-mă să-mi fac baiatul mare. Doamne, nu mai pot trăi cu fata asta (…) Plătesc mult pentru că m-am luat cu ea, nu mai pot răbda: o bat, am tuns-o aproape la chelie pentru că mi-a lăsat băiatul la 5 luni şi a plecat de acasă. (…) Adu-mi, Doamne, o femeie, o mamă la copil”,

de la Mihai. Măi … dacă așa te porți cu ea și după aia mai ai și pretenția să stea … zi mersi că nu ai găsit casa goală, cu un căcat mare în mijlocul ei. Cel puțin până acum.

“Doamne, te rog fă ca tata să ia 90 de milioane la loto, te rog, ca mami să nu mai aibă nervi, Deni şi Diana să nu se mai certe, iar Silvia de un an şi 5 luni să trăiască până la 64 de ani şi să fie bogată şi bună la suflet, iar eu să am cele mai bune note din clasă şi să iau diplomă ca mama şi tata să fie mândri de mine, buni să trăiască şi să nu mai plângă de fiecare dată când vine la noi. Te rog frumos din inimă, din suflet. Mulţumesc mult”,

de la Ioana, una care are impresia că pe moșul cu barbă îl doare în bască de loterie. Și diplome. Și orice altceva.

Asta probabil pentru că vor să îi facă de râs, să arate ei cum sunt ortodocșii curați și cum neo-protestanții ăia au numai belele, că nu se închină la ”mnezo ăla adevărat. Pentru că nu văd logica în a afișa o rugăciune direct pe site, în văzul tuturor.

you-want-to-discuss-baby-names-again

Reclame

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: