Blogu` lui Leviatan

Preoți pătați de sânge

Omul simte nevoia să aibă încredere totală în cineva. Iar acest cineva, de obicei, trebuie să fie o persoană discretă, care păstrează secrete şi consiliază. Istoria însă ne demonstrează uneori altceva. De-a lungul timpului, oamenii care trebuiau să fie trimișii Lui Dumnezeu pe Pământ și-au arătat adevăratele fațete, acelea ale unor monștri. O să înșiruim câteva din exemplele grăitoare din lungul istoric. 

 

  1. Gerald RobinsonGerald Robinson

În 11 mai 2006 preotul romano-catolic pensionar a fost condamnat pentru uciderea maicii Margaret Ann Pahl, din ordinul Surorile Milei, ordin catolic pentru femei, în data de 5 Aprilie 1980. Robinson a făcut apel în repetate rânduri, fără succes, iar în 4 Iulie 2014 a murit în închisoare.

În 1980 era capelan în Toledo Mercy Hospital, Toledo, Ohio, USA, unde avea grijă de bolnavi și de cei aflați în stadiu terminal. Maica Margaret Ann Pahl era îngrijitoarea capelei.

Robinson a fost condamnat pentru strangularea și înjunghierea maicii Pahl, care avea 71 de ani la acea vreme, în sacristia capelei spitalului, unde lucrau împreună. Preotul a oficiat slujba de înmormântare, 4 zile mai târziu. Pahl a fost înjunghiată de 31 de ori, inclusiv de 9 ori în forma unei cruci inversate. Procurorii au conchis că însemnele au fost făcute deliberat, pentru a umili maica după moarte. Pahl a fost găsită acoperită de învelitoarea de pe altar, hainele și corpul fiind aranjate așa încât să sugereze că a fost molestată sexual, deși acest lucru nu s-a mai clarificat.

  1. Reverendul Thomas Hunter.

Thomas Hunter

Deși în tinerețe avea o minte clară și era de o sensibilitate aparte, s-a dovedit că, de fapt, avea o gândire extrem de obsesivă. A sfârșit prin uciderea a doi băieței, copii unui anume domn Gordon, comerciant respectabil, care îl văzuseră având relații intime cu o fată de casă. Le-a tăiat gâtul ziua în amiaza mare, apoi a încercat să se arunce în râu, dar a fost prins și băgat în pușcărie. A fost executat pe 22 august 1700, dar nu prin spânzurarea obișnuită. A fost dus la locul crimei, i s-a tăiat mana dreaptă, după care a fost înecat în râu. La final a fost spânzurat în lanțuri. Ultimul lui gest s-a vrut o sfidare la adresa religiei spunând: „Nu există Dumnezeu”.

  1. Preotul Hans Schmidt

Father_Hans_Schmidt

A servit la New York, unde s-a cunoscut cu Anna Aumüller, o menajeră atractivă, recent emigrată din Austria. În ciuda transferului ulterior către o parohie mai îndepărtată a orașului, Schmidt și Anna au continuat relația secretă. S-a dovedit mai târziu că aceștia se căsătoriseră în secret, într-o ceremonie de o legalitate dubioasă, condusă chiar de Schmidt. După ce a descoperit

că Anna e gravidă acesta i-a tăiat gâtul, în noaptea de 2 septembrie 1913, a tranșat-o și i-a aruncat corpul în East River.

Schmidt a fost executat la închisoarea Sing Sing. A rămas, până în prezent, singurul preot executat pentru crimă, în USA.

  1. Reverendul Ralph Rowe.

Ralph Rowe

Este unul dintre cei mai prolifici pedofili din istoria Canadei. Se crede că a abuzat, prin puterea si statutul lui, de mai bine de 100 de baieţi în perioada 1970-1980. Deşi nu s-a demonstrat, se crede că abuzurile lui au dus la peste 18 de sinucideri.

        5. Reverendul James Hackman.

James Hackman

Acest om a fost executat pe 19 aprilie 1779, pentru că a omorât un om. Şi-a început activitatea ca locotenent al Armatei Britanice, apoi a cunoscut-o pe Martha Ray, amanta unui oficial al vremurilor, devenind amanți ulterior. Relația s-a răcit când regimentul lui Hackman a ajuns în Irlanda. Cu gândul la ea, acesta i-a scris de mai multe ori, cerând-o de nevastă. Martha Ray l-a refuzat de fiecare dată. Pentru că în mintea lui nu se terminase totul, a urmărit-o într-o zi, pe când era la teatru cu un bărbat. Având la el două pistoale, a ucis-o pe femeie cu unul, iar cu celălalt a încercat să se sinucidă. A scăpat însa cu viață şi a pledat „nevinovat” la proces. Până la urmă, a fost condamnat la moarte.

  1. Reverendul John Selby Watson.

john selby watson

Până la scandal era o persoană ca oricare alta, respectată pentru meseria pe care o practica. Totul până într-o seară, când servitoarea a observat că soţia lui lipseşte, dar şi prezenţa unor pete roşii. Reverendul le-a pus pe seama unui pahar de vin vărsat din greşeală. Dar… şi uşa de la bibliotecă era încuiată, iar ei i se spusese clar să nu se apropie de acea încăpere. Totul a decurs normal câteva zile, apoi reverendul s-a îmbolnăvit şi a încercat să se sinucidă. Până să ajungă doctorul chemat de servitoare, el şi-a recunoscut crima într-o scrisoare şi a spus unde era cadavrul. Când au descuiat uşa, martorii au ramas socaţi: victimei îi fuseseră zdrobite atât de tare tâmplele, încat i se vedea creierul. Deşi a pledat „nebun” la tribunal, a fost condamnat la moarte.

  1. Reverendul Harold Davidson

250px-Davidson_preaching_1932

S-a aflat în mijlocul unuia dintre cele mai mari scandaluri morale ale secolului al XX-lea. Vinovăția i-a fost demonstrată prin apariția mai multor fotografii compromițătoare cu el şi o tânără. A pledat nevinovat, spunând că nu făcea decât să le convingă pe fete să revină pe drumul bun. A fost însă găsit vinovat şi răspopit.

  1. Daniel Corogeanu

Corogeanu

Preot ortodox român, acuzat în 2005 de lipsire de libertate, urmată de moartea victimei, a fost condamnat, în 2008, la 7 ani de închisoare. Fostul preot Corogeanu, ajutat de alte 4 maici de la mănăstirea Tanacu, județul Vaslui, efectuează un ritual de exorcizare asupra maicii Irina Cornici, bolnavă de schizofrenie. Ritualul s-a soldat cu moartea victimei, după ce a stat legată de o cruce de lemn, timp de 3 zile, fără apă și mâncare.

Un răspuns la „Preoți pătați de sânge

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star