Religia popii: banul, ochiul dracului

Dumitru-Horga.-sursa-Monitorul

In perioada august 2008 – martie 2009 a fost iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, condus de Dumitru Horga Dumitru, preot în localitatea Cândeşti, judeţul Botoşani, din care mai făceau parte şi Daniel Sofronie, dascăl la parohia acestuia, Paul Ciornenchi şi Bogdan Horg, fiul preotului, la care au aderat pe parcurs şi alte persoane, activitatea acestui grup fiind sprijinită de către Nelu Fediuc, şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret.

Păi oare nu are popa nevoie de bănuți? Mai ales când ai o parohie micuță, la sat, cu o mână de babe care nu își permit să te sponsorizeze prea tare din pensia de CAP de 350 RON. Și cum poate omul să facă banu curat, dacă toată viața lui nu a fost educat că mai tre să plătească și niște dări la taica stat. Pentru că, nu-i așa, popa nu plătește taxe, că e scutit de stat. Dar … numai când își derulează afacerea prin biserică, nu când se apucă de capul lui și le face concurență băieților cu grade mai mari din ierarhia lui, la capitolul venituri.

Și ca nu cumva să se teamă de sifonari și papagali, omul a ales să ducă afacerea cu sprijinul subordonaților direcți, adică a dascălului, altul neînvățat cu plata taxelor, și cu al familiei, prin al lui fecior, probabil viitor popă de țară și el.

Părințelul a învățat în activitatea de misionariat de până acum că nu poți să faci nimic fără sprijinul unor potentați ai lumii în care te învârți. Petru că la BOR, dacă nu dai banu mai sus riști să îți pierzi parohia. Așa că a apelat la cel ce îl putea scuti, în mod direct și ilegal, de plata oricăror taxe de vamă, șeful poliției de frontieră.

Numai că … de undeva, o păsărică le-a ciripit celor abilitați că părintele nu își prea poate declara veniturile și nici pe departe justifica, așa că s-au pus cu ochii pe el și au rămas așa până în momentul în care au dat și de celelalte capete ale întregii rețele de misionariat. Pentru ca nu putem spune decât că ceea ce făcea el era misionariat haiducesc, furând de la stat și dând săracului … săracului de el.

Anunțuri

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: