Moldova, creștină și săracă

Chișinău … locul în care religia e mai importantă decât orice. Oamenii de acolo încearcă zilnic să supraviețuiască. Și cum credeți voi că încearcă oamenii să își remedieze situația aia de rahat în care se zbat? Exact: punând la cale procesiuni religioase care nu au absolut nici o treabă cu dogma, doctrina sau istoria creștinismului.

Pentru că nu există nici cea mai mică legătură între celebra Via Dolorosa, drumul patimilor lui Jesus, fiul lui … tot Jesus, ca el și tac-su sunt una și aceiași persoană, și ceea ce fac ăia acolo. Au pornit la o plimbare de 2 zile în jurul capitalei republicii, făcând cruci peste cruci și mătănii în fața fiecărei biserici din Chișinău pentru:

”a-l ruga pe Domnul să ne ierte păcatele pe care le facem zilnic pe parcursul întregului an și să binecuvânteze. Nu se cunoaște despre acest drum al crucii, cunoaștem ce se întâmplă pe podiumuri, Europa, ce haine în modă apar, dar ce se întâmplă la noi din păcate nu se vorbește”

Păi bine, măi femeie, tu pe cine crezi că interesează de câte ori vă aplecați voi în fața popii? Pe cine crezi că interesează, în afară de preoții voștri, că în loc să faceți ceva să vă remediați situația în țara aia de toată jena, voi o puneți de plimbări în genunchi, în jurul orașului?

Păi îți spun eu: fix pe nimeni. Aveți soarta pe care v-o meritați. În loc să vă vedeți de dezvoltarea comunităților, voi îndesați bani în sutanele popimii xenofobe, naționaliste și ne-educate. Ca oamenii să aibă cu ce să își cumpere ultimele modele de Mertz sau BMW.

Și nu interesează pe nimeni, în afară de popime, cărora le băgați bani în sutane, și pe cei ca mine, care se uită uimiți cum o țară de îndobitociți, săraci lipiți pământului, aleg să se îndobitocească și mai tare și să își dea și ultimii bani pe procesiuni inutile.

Cum adică ai lăsat lucrul la o parte? Adică, în loc să îți jvezi de muncă, să te scoți din căcatul în care te zbați, tu renunți la el, pentru 2 zile de plimbare extenuantă, după care oricum nu vei mai fi bună de muncă?

Redau mai jos o bucată din știre, luată de pe publika.md

Sute de preoți și enoriași au pornit astăzi într-un Drum al Crucii și al Pocăinței, în jurul capitalei. Procesiunea va dura până în data de 20 iulie, iar credincioșii fac popasuri la mai multe biserici din capitală.

Ala Bordeianu este profesoară de vioară şi de 11 ani participă la Drumul Crucii și al Pocăinței. Femeia spune că a lăsat la o parte serviciul şi alte activități pentru a petrece două zile în rugăciune.

„Vin pentru a-l ruga pe Domnul să ne ierte păcatele pe care le facem zilnic pe parcursul întregului an şi să binecuvânteze. Nu se cunoaşte despre acest drum al crucii, cunoaştem ce se întâmplă pe podiumuri, Europa, ce haine în modă apar, dar ce se întâmplă la noi din păcate nu se vorbeşte”, a spus Ala.

Sincer … am ajuns să mă uit la voi ca la maimuțe și să bănuiesc că singura voastră salvare de la o sărăcie cruntă e cea din imaginea asta de jos:

Jesus pesti

Reclame

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: