Moaștele din Fălticeni, nu tot oase de porc?

Basilica IlieDin frumoasa și pitoreasca Moldovă vine o altă știre, cu alt pelerinaj. Doar că de data asta e vorba de Moldova de dincoace de Prut.

Mâine, 20 iulie 2014, în Fălticeniul școlii lui Nică a lui Ștefan Apetrei, va avea loc o procesiune cu o raclă. Raclă ce conține niște moaște. Ale …unora … Epictet şi Astion. Cred că ne mai amintim știrea aia din 2009, când, la mănăstirea Celic Dere, din Tulcea, moaștele lui Epicte și Astion s-au dovedit a fi …oi și porci.

Ca să nu spuneți că scriu tâmpenii … uite frumusețe de știre de pe Basilica:

Biserica „Sfântul Ilie“ din Fălticeni îşi serbează duminică, 20 iulie 2014, hramul. Cu acest prilej, în ziua pomenirii sfântului, după Sfânta Liturghie, va avea loc un pelerinaj cu racla în care se află fragmente din moaştele Sfinţilor Epictet şi Astion, oferită în dar de IPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Procesiunea prin dreptul bisericilor din Fălticeni se va desfăşura cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Mâine-seară se va sluji Vecernia unită cu Litia, iar duminică dimineaţă, de la ora 7:00, se vor oficia Utrenia, Acatistul şi Sfânta Liturghie. [ … ]

Oare nu e vorba de aceeași raclă? Cu exact aceleași oase? Pentru că mai e și reputația donatorului moaștelor, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Șpăgarul, cel care servea plicuri groase de la obrazele subțiri care voiau sa ajungă preoți. Păi dacă a fost omul în stare să ia banu și să îl bage pe ăla direct în anul III al facultății de Teologie, de ce nu ar fi fost destul de lipsit de ”morală creștină” să le trimită alora o casetă cu oase de …bibilică?

Și ca încheiere, o dedicație, o piesă a băieților de la Cluj Napoca, TRUDA, pentru că asta sunteți, o țară a pupătorilor de moaște:

Anunțuri