Mutu e pocăit. Creștin nu era destul!

No … am trăit să o văd și pe asta … Dumnezeu ține cu fotbalu. Și nu cu oricare din ele, cu ala românesc.

Mai nou mi s-a umplut news-feed-ul de pe faimosul FB cu o știre care, la prima vedere, stârnește râsul. Da… nu așa, un râs isteric. Mutu, faimosul trăgător (pe nas) de la Chelsea, s-a pocăit.

adrianmutu

Adrian Mutu șochează din nou: băiatul rău al fotbalului românesc a devenit un adept fidel al Bisericii Creștine după Evanghelie.
Nu e glumă! Fițosul atacant a intrat în secta Creștini după Evanghelie, iar de două luni și jumătate citește Biblia și se roagă zilnic.

Adrian Mutu (35 de ani), cel mai talentat fotbalist de după Gică Hagi (cu care, de altfel, împarte recordul de goluri marcate la echipa naţională a României – 35), a luat o decizie care i-a schimbat deja viaţa: s-a pocăit! “Briliantul” s-a cuminţit, iar de această dată nu sunt doar vorbe, ci există şi dovezi în acest sens! Greu de crezut, după numeroase promisiuni neonorate, în pragul retragerii din fotbal, băiatul rău şi scandalagiu a hotărât să lase locul unui tip liniştit şi credincios. Doamne ajută! [ … ]

No … bine măi băiatule, dară nu puteai tu să faci treaba asta acum câțiva ani? Când încă mai erai în floarea vârstei și te mai ajutau picioarele să fugi după beșica aia? Acu îți veni, după ce ai ajuns să joci la Petrolul, că aia au rămas singurii care se mai riscă să te angajeze?

Întotdeauna am știut că talentul la fotbal și inteligența sunt două calități imposibil de găsit în aceeași persoană. Și am avut mereu certitudinea că un fotbalist bun va fi, inevitabil, religios. Nu că ateii, mare lor masă, ar fi niște genii nedescoperite! Dar de la religiozitate și până la pocăința drastică … e mare drum. Mai ales după ce tu ai bătut, futut, fumat, aspirat, băut și mâncat cam tot ce își poate imagina un om de rând. De aia și afirmația mea din titlu: creștin nu era destul pentru tine, că numai ideea că te privește God(zilla) nu te putea ține în frâu. Te-ai pocăit, ca să știi sigur că vei respecta măcar o parte din regulile draconice ale ălora.

Sunt foarteee curios cum o să se descurce omul în viitor. Să renunți la toate viciile alea (femei, băutură, cluburi) și să o dai tare pe religie nu e foarte ușor. Cel mai probabil vom auzi cât de curând de problemele pe care i le face nevasta, practicantă, pentru că omul va călca strâmb.

Să fim serioși, oamenii nu se schimbă. Doar vor să creadă ca s-au schimbat. El de ce ar fi diferit de restul? Și apoi experiența ne învață un lucru: suma viciilor va rămâne mereu constantă :)) Dar aste le vom vedea mai târziu.

P.S. Nu sunt și nu voi fi niciodată microbist. Nu am înțeles nicicum de ce fug 20 de amețiți după o minge, când terenul e destul de mare să aibă fiecare loc cu una. Dar sunt curios cât rezistă omu …

 Festin

Anunțuri