Mutu e pocăit. Creștin nu era destul!

No … am trăit să o văd și pe asta … Dumnezeu ține cu fotbalu. Și nu cu oricare din ele, cu ala românesc.

Mai nou mi s-a umplut news-feed-ul de pe faimosul FB cu o știre care, la prima vedere, stârnește râsul. Da… nu așa, un râs isteric. Mutu, faimosul trăgător (pe nas) de la Chelsea, s-a pocăit.

adrianmutu

Adrian Mutu șochează din nou: băiatul rău al fotbalului românesc a devenit un adept fidel al Bisericii Creștine după Evanghelie.
Nu e glumă! Fițosul atacant a intrat în secta Creștini după Evanghelie, iar de două luni și jumătate citește Biblia și se roagă zilnic.

Adrian Mutu (35 de ani), cel mai talentat fotbalist de după Gică Hagi (cu care, de altfel, împarte recordul de goluri marcate la echipa naţională a României – 35), a luat o decizie care i-a schimbat deja viaţa: s-a pocăit! “Briliantul” s-a cuminţit, iar de această dată nu sunt doar vorbe, ci există şi dovezi în acest sens! Greu de crezut, după numeroase promisiuni neonorate, în pragul retragerii din fotbal, băiatul rău şi scandalagiu a hotărât să lase locul unui tip liniştit şi credincios. Doamne ajută! [ … ]

No … bine măi băiatule, dară nu puteai tu să faci treaba asta acum câțiva ani? Când încă mai erai în floarea vârstei și te mai ajutau picioarele să fugi după beșica aia? Acu îți veni, după ce ai ajuns să joci la Petrolul, că aia au rămas singurii care se mai riscă să te angajeze?

Întotdeauna am știut că talentul la fotbal și inteligența sunt două calități imposibil de găsit în aceeași persoană. Și am avut mereu certitudinea că un fotbalist bun va fi, inevitabil, religios. Nu că ateii, mare lor masă, ar fi niște genii nedescoperite! Dar de la religiozitate și până la pocăința drastică … e mare drum. Mai ales după ce tu ai bătut, futut, fumat, aspirat, băut și mâncat cam tot ce își poate imagina un om de rând. De aia și afirmația mea din titlu: creștin nu era destul pentru tine, că numai ideea că te privește God(zilla) nu te putea ține în frâu. Te-ai pocăit, ca să știi sigur că vei respecta măcar o parte din regulile draconice ale ălora.

Sunt foarteee curios cum o să se descurce omul în viitor. Să renunți la toate viciile alea (femei, băutură, cluburi) și să o dai tare pe religie nu e foarte ușor. Cel mai probabil vom auzi cât de curând de problemele pe care i le face nevasta, practicantă, pentru că omul va călca strâmb.

Să fim serioși, oamenii nu se schimbă. Doar vor să creadă ca s-au schimbat. El de ce ar fi diferit de restul? Și apoi experiența ne învață un lucru: suma viciilor va rămâne mereu constantă :)) Dar aste le vom vedea mai târziu.

P.S. Nu sunt și nu voi fi niciodată microbist. Nu am înțeles nicicum de ce fug 20 de amețiți după o minge, când terenul e destul de mare să aibă fiecare loc cu una. Dar sunt curios cât rezistă omu …

 Festin

Anunțuri

8 gânduri despre „Mutu e pocăit. Creștin nu era destul!

Adăugă-le pe ale tale

 1. Există o singură biserică.Nu toate organizaţiile şi cultele religioase sunt biserici,chiar dacă îşi zic aşa.
  Biserca nu este proprietatea nici a mea,nici a altora.

  Apreciază

 2. După vorbele voastre, ale creștinilor, există o singură biserică împărțită în mai multe secțiuni. El nu a făcut decât să treacă de la o secțiune la alta. Și te rog nu fi chiar atât de arogant și idiot încât să afirmi că Biserica Ortodoxă e singura reală, Ar fi o dovadă de prostie. În primul rând pentru că nu ai nici un argument valid, istoric sau faptic, care să te susțină.

  Apreciază

 3. În viziunea necreştinilor,ereticilor şi ecumeniştilor există mai multe biserici.În viziunea creştinilor conservatori şi antiecumenisti,ca mine, există o singură biserică,creştină,ortodoxă şi universală(catolică).Există desigur biserici locale,din considerente administrative,dar acestea sunt parte a bisericii universale.Ex.Biserica Ortodoxă Română,Patriarhia de Constantinopol etc.
  Există şi culte religioase ,care se autodenumesc biserici dar care nu sunt parte a bisericii universale,şi deci nu pot fi considerate biserici sau biserici locale.Ex. Biserica Romano-Catolică,Biserica Ortodoxă Ucraineană-Patriarhia Kievului,Creştinii după Evanghelie etc.

  Apreciază

 4. Într-o stire despre situaţia din Ucraina,se vorbea şi de patriarhul Ucrainei,Filaret.Ceea ce au omis să spună ,este că Filaret nu este patriarh,el fiind caterisit de Biserca Rusă,în 1992 sau 1993.La vremea respectivă era mitropolit al Kievului,dar a fost destituit şi caterisit datorită atitudinii schismatice,şi redus la treapta de laic.

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: