Tănăsescuuuuu … Again….

Nu mă mai satur de el 🙂

După cum v-am obişnuit, Tănăsescu din nou. Nu vă spun de unde e textul, vă las să ghiciţi. Dar vă rog să completaţi, la sectiunea comentarii, dacă mai credeţi că ar mai fi ceva de spus.

Din când în când mai scriu articole având ca subiect credinţa, ortodoxia, spirtitualitatea şi alte teme de acest gen. Asta, evident, atrage tot felul de militanţi ateişti/secular-umanişti, de inspiraţie marxistă/liberală/iluministă, care încearcă probabil să mă discrediteze în ochii cititorilor mei ridiculizându-mă sau chiar apelând la jigniri.

dan-lee

Well … De fapt tu nu scrii articole legate de spiritualitate ci articole în care încerci din răsputeri să iei apărarea instituţiei care încearcă, cu toate resursele disponibile, să impună un regim teocratic, în care nimeni să nu poată comenta împotriva ei. Acea instituţie se numeşte BOR şi este principala căpuşă de la bugetul statului, fără însă a avea de-a face cu statul în sine.

Ăia care scriu împotriva ta sunt doar atei. Atei care văd că ceea ce se întâmplă în România nu e ceea ce ar trebui să sse întâmple. Şi care s-au săturat să vadă preoţi în maşini de lux şi în vile de milioane care predică cumpătarea şi umilinţa, culmea, faţă de ei, nu faţă de alţii.

Jigniri … poţi oare să spui că nu le meriţi în momentul în care încerci să iei apărarea unei organizaţii de tip mafiot, care nu face altceva decât să stoarcă bani şi din piatră seacă.

Interacţionând online cu mulţi dintre aceşti activişti, nu prea numeroşi, dar foarte fanatici şi agresivi, am putut observa anumite lucruri care se contrazic unele pe altele sau pur şi simplu sfidează logica.

Interacţionând cu ei? Cum? Nu mai bine spui sincer că unii te caută ei şi încearcă să îţi explice că mănânci căcat? Sau doar ca să îţi dea un drept la replică.

Cât despre lucruri care sfidează logica … ceva mai sfidător la adresa logicii decât religia organizată, indiferent că se numeşte creştinism, islam, iudaism, etc, nu există.

Cât despre numărul lor … suntem câteva mii de atei. Din care câteva zeci activi. Acoperim mai bine decât crezi tu subiectele pe care poate intra religia. Aşa că şşşttt.

Despre asta voi vorbi în enumerarea următoare.

1. Deşi pretind că sunt liber cugetători, care se bazează doar pe ştiinţă şi raţiune, respingând existenţa oricărei zeităţi, divinităţi sau fiinţe supranaturale, militanţii online pentru ateism şi secular-umanism îşi iau tot felul de pseudonime din panteonul fiinţelor demonice sau zeităţilor malefice din diferite culturi, dar mai ales din cea iudeo-creştină.

Astfel întâlnim denumiri precum „Dark Lord”, „Belzebut”, „Thanatos”, „Lucifer”, „Belial” etc. folosite atât ca nume de utilizator, cât şi ca domeniu de site/blog sau pagină de Facebook. Păi, dacă suntem atei, atunci de ce apelăm la păgânisme şi satanisme?!

Acele pseudonime sunt strategii de marketing. Aşa cum e şi denumirea acestui blog, cu care cred că eşti deja familiarizat, dat fiind faptul că ai cam ajuns inspiraţie pentru autorul acestor articole.

Multe dintre ele sunt rămăşiţe ale perioadei de acum 7 – 8 ani, când nu era foarte sănătos în România să te declari ateu. Şi omul se ascundea în spatele unui pseudonim. Acelea au ajuns cunoscute în comunitatea atee din România şi nu s-au mai schimbat. Le e mai uşor unora să ne găsescă după pseudonime arhicunoscute.

Prezenţa majoritară a pseudonimelor din mitologia iudeo-creştină e doar o consecinţă a expunerii posesorilor ei la doctrina intolerantă a creştinismului. Nicidecum una a dorinţei lor secrete de a submina creştinismul.

(aaa, e DakMaster, nu Dark Lord)

2. Învinuiesc frecvent Biserica că este dictatorială şi că încearcă să îşi impună mereu dogmele cu forţa asupra tuturor membrilor societăţii, dar ei înşişi, prin propaganda şi activismul pe care îl desfăşoară, fac acelaşi lucru: încearcă să îi oblige pe alţii să adopte ideile şi concepţiile lor.

Greşit, tinere. Ateii nu vor decât să fie lăsaţi în pace. Anume să nu li se impună ordinele bisericii. Şi nu vor decât să ţină biserica în afara politicii şi a spaţiului public dedicat educaţiei sau instituţiilor executive.

Noi nu obligăm pe nimeni să facă avort. E decizia fiecărui. Dar ţinem cu tot dinadinsul să nu fie interzis acest drept. Tocmai din acelaşi motiv. E dreptul fiecărei femei să decidă ce face cu corpul ei. Şi nu are ce dicta popa, pastorul, etc, în viaţa personală şi medicală a femeii.

3. Acuză persoanele religioase că sunt intolerante şi fanatice, dar tot ei sunt cei care se isterizează, devin agresivi şi îi atacă pe toţi cei care îi contrazic, venind de multe ori cu argumente întemeiate şi punând la îndoială convingerile lor.

Uneori. Însă, de cele mai multe ori, supărările ateilor apar în urma unor discuţii cu creştini în care interlocutorul, fie el cult sau nu, susţine că deţine adevărul suprem pentru că el a citit biblia. Şi că toată munca de cercetare facută de iluştri profesori nu valorează două parale în faţa bibliei. Ori în momentul în care veyi un cretinopat că se cacă în Nobelul unui om … îţi cam vine să îi dai în cap.

Şi încă nu am găsit creştinul care să îmi vină cu argumente valide, care să contrazică, de exemplu, teoria evoluţiei.

4. Pe lângă promovarea ateismului, secular-umanismului şi supremaţiei ştiinţei şi raţiunii, ateiştii mai sunt şi avocaţi fideli ai propagandei pro homosexualitate, ai feminismului, multiculturalismului şi altor lucruri ce ţin de corectitudinea politică. Mă întreb, ce legătură poate fi între ateism şi toate acestea!? Poate marxismul?! Sau poate e invers: pentru că sunt fani ai devianţei sexuale, păcatului, dezbinării sociale şi duşmani ai familiei şi naţiunii, neagă existenţa lui Dumnezeu şi a moralei divine?!

Ok … o să încep de la coadă. Care morală divină, tovarăşe? Aia care spune că victima unui viol este obligată să se căsătorească cu agresorul. Aia care pedepseşte prin lapidare sexul premarital? Aia inspirată din cartea aia plină de crime, violuri, incest şi minciună? Nu merci…

Homosexualitatea există la peste 450 de specii din regnul animal. În civilizaţia umană a existat dintotdeauna, dar numai cultele abrahamice o pedepsesc cu moartea. De exemplu, în Grecia antică, era o practică extrem de întâlnită. Şi nu poţi să afirmi că grecii nu erau un popor dezvoltat. Spre deosebire de creştinii de atunci, care în loc să moştenească şi să îmbunătăţească cunoştinţele lor, au ars tot ce însemna bibliotecă şi au desfiinţat academiile greceşti.

Care marxism? Ăla care vrea impozitarea bisericii şi scoaterea ei de pe lista de sugative ale guvernului? Ăla nu e marxism tinere. Ăla e pur capitalism, în care ceri o cât mai mică influenţă a statului în teritoriu.

Ateii sunt, în cea mai mare parte, fiinţe tolerante, ceea ce nu pot spune despre voi, creştinii. Şi nu ne interesează ce face fiecare cu viaţa lui. Dacă vecinul vrea să se căsătorească cu vecinul şi crede că le va fi bine împreună … cine sunt eu să mă opun? Şi mai ales cine eşti, care vii din exteriorul comunităţii mele, sa impui legi dictate unor ciobani acum 3500 de ani, ca fiind actuale şi de necontestat.

Fiecare e liber să facă cu corpul lui ce doreşte şi nu voi permite nici unui extremist religios să îmi spună că nu am voie să mă sinucid, sau orice altceva voi avea chef să fac cu mine, pentru că interzice religia lui.

Mergeţi mă la păscut.

5. Deşi se declară adversari ai religiei în general şi ai credinţei în supranatural, ateiştii sunt foarte selectivi când vine vorba de religii şi credinţe. Obsesia lor cea mai mare este Biblia, adică creştinismul în general şi ortodoxia în special. Nu am auzit ateişti care să dezbată versete din Coran, Vede, Upanişade, sutre budiste sau alte cărţi sfinte ce aparţin diverselor religii de pe glob. Nici măcar dorinţa de a studia şi cunoaşte alte texte sfinte, în afară de Biblie.

Asta se datorează faptului că tu trăieşti în România. Şi în ţara asta de rahat, credinţa predominantă e creştinismul. Dar daca ai fi un pic mai atent, dacă chiar ţi-ai da interesul să vezi ce discută ateii între ei, ai vedea că îi criticăm pe toţi la un loc, că nu există dicriminări când e vorba de dogme.

Te întâlnesti cu anti-creştini pentru că BOR, organizaţie mafiotă de renume, prin lobbyul purtat la nivelul factorilor de decizie din stat, ne afectează tuturor viaţa. Cum ar fi acel proiect de lege de căcat în care femeia care voia să facă un avort trebuia să facă consiliere, doar pentru că voi să o speriaţi cu filme cu avorturi terapeutice la 6 luni, susţinând că sunt la 2 luni jumate.

Cât despre dorinţa unor de a cunoaşte textele altor religii … te înşeli măi ţâcă. Din păcate pentru afirmaţia ta, eu am citit Thora, Noul testament, linclusiv ce nu a intrat în el, Qun`ran, şi Tantraveda. Timpul însă nu îmi dă voie la mai mult, fiind oarecum limitat.

Toate acestea mă duc la concluzia că de fapt nu avem de-a face cu ateişti şi filosofi materialişti ci, mai degrabă cu anti-creştini, cu persoane înregimentate în lupta împotriva lui Cristos şi a morale creştine, care pentru unii este o mare povară şi o piedică în calea stilului lor de viaţă păcătos.

Ai încheiat ca dracu tinere. Toate acestea ar fi trebuit să te ducă cu gândul la o introspecţie. La o cercetare mai atentă a ceea ce crezi şi ceea ce ştii. Nu suntem filozofi. Suntem oameni care ridicăm fruntea din pământ când voi vreţi să ne ţineţi în genunchi. Sunt oameni cărora le-a mai rămas măcar dreptul de a se exprima şi care consideră decent să o facă, să nu vă lase să vă manifesaţi în voie, într-o ţară laică, ca pe moşia lui tata.

Cât despre morala creştină … te-am mai întrebat mai devreme… Care? Aia plină de crime şi violuri? Aia inspirată de o carte mai oribilă decât orice basm de groază?

Mai scuteşte-ne….

 Sursa

Reclame

2 gânduri despre „Tănăsescuuuuu … Again….

Adăugă-le pe ale tale

  1. Completare la „Acuză persoanele religioase că sunt intolerante şi fanatice, dar tot ei sunt cei care se isterizează, devin agresivi şi îi atacă…”
    Neica nu face deosebirea între „atacul” verbal, mai bine-spus demontarea neroziilor creştine (care nu-s niciodată „argumente întemeiate”, cum minte nenea colea – şi asta o zic după ce am purtat sute de discuţii cu creştini dintre cei mai variaţi ) şi agresivitatea creştină care se manifestă sub formele cele mai perverse, de la protocoale secrete pentru îndobitocit-copii, la legi discriminatorii. Pentru el, a demonstra cuiva ca nu are dreptate e sinonim cu a-l înjura, iar a-l înjura e totuna cu a-i băga pe gât o lege idioată.
    E nevoie de un nivel mare de a) prostie sau b) rea-voinţă pentru a le confunda. Care să fie, care să fie ?

    Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: