Blogu` lui Leviatan

Iulian Capşali şi neutralitatea politică a BOR

Ok … astea sunt bucati dintr-un comunicat de presa al BOR. Luate dintr-un articol random, pentru ca e peste tot acelasi. Am eu oare iluzia ca oamenii astia au ajuns la un grad atat de mare de ipocrizie, incat nu se mai sfiesc sa se contrazica nici macar in interiorul aceleeasi fraze? Hai sa vedem ce le poate mintea.

10397282_638527342901583_7121159940538312589_o

Biserica Ortodoxă Română le recomandă cetăţenilor, printr.un comunicat, să se prezinte la vot duminică, 25 mai, şi le sugerează să susţină „acei candidaţi care fac dovada că pot apăra şi promova valorile creştine, în special familia tradiţională, viaţa şi demnitatea umană“.

Si eu recomand BOR sa se abtina de la a mai face recomandari. Si la a mai vorbi de viata si demnitate umana cand ea reprezinta una diin cele mai criminale institutii fondate vreodata. Si le recomandam la fel de calduros sa isi vada de treaba lor, aceea de a mulge bani de la prosti si sa nu se bage in politica.

„Neutră din punct de vedere politic, dar nu indiferentă faţă de problemele societăţii româneşti, Biserica Ortodoxă Română va continua să se implice în politica generală a ţării, contribuind – prin mijloace specifice – la apărarea credinţei în Dumnezeu, a libertăţii, democraţiei, independenţei, integrităţii, prosperităţii spirituale şi materiale a Ţării şi poporului român, respingând orice formă de ideologie atee, precum şi orice formă de extremism“, se arată într-un comunicat al Bisericii.

Neutra din punct de vedere politic … dar isi permite sa sustina anumiti candidati in politica… Numai mie mi se pare ca e un nonsens ce spun oamenii astia? Si ca isi dau cu stangul in dreptul la fiecare 2 fraze? Mai ales cand in secunda urmatoare afirmi ca te implici in politica generala. Alooo … domnilor, chiar ati pierdut orice fel de urma de logica?

Ok… urmatoarea fraza trebuie luata pe bucati:

la apărarea credinţei în Dumnezeu, a libertăţii

Adica sunt liber sa cred in dumnzeii tai. Altfel tu lupti impotriva mea. Cum vine asta? Mai ales in momentul in care in secunda 2 afirmi ca aperi democratia?

democraţiei, independenţei, integrităţii, prosperităţii spirituale şi materiale a Ţării şi poporului român

Cum spuneam mai sus… Intai imi spui ca aperi credinta si dupa libertatea si democratia. Mai … nu se pupa una cu alta. Intelegi? Adica … libertatea mea imi spune sa mi-o bag si sa mi-o scot din credinta voastra, ca asa e in democratie. Si daca fac asa ce? Aaa… stai ca ma lamureste:

respingând orice formă de ideologie atee, precum şi orice formă de extremism

Asa taticule. Acu ai aratat exact ce vrei. Tu vrei prosperitatea bisericii tale, care nu poate fi asigurata daca exista ideologii care te contrazic si care te demasca. Prin urmare barbologeala cu democratia si libertatea si independenta, era doar barbologeala.

Sau poate ca avem toate astea in limita impusa de PreaNecuratul Daniel? Atunci … nu mai poate fi vorba de democratie si restul. Si uite asa arati ce vrei de fapt: Un stat teocratic, in care voi sunteti zeii si nimeni nu va mai poate atinge.

Totodată, BOR „recomandă clerului şi credincioşilor ortodocşi ca, în calitate de cetăţeni europeni, să participe la alegerile europarlamentare şi să susţină pe acei candidaţi care fac dovada că pot apăra şi promova valorile creştine, în special familia tradiţională, viaţa şi demnitatea umană“.

Din nou, nu e treaba voastra sa recomandati cuiva, oricui, ceva legat de politica. Nu afirmai ca biserica e neutra politic? Ori a recomanda cuiva un anume tip de candidat, nu mai e neutralitate, neica. E propaganda fatisa.

Cat despre valorile crestine? Care alea care au omorat-o pe monahia Irina, la Tanacu? Alea care permit preotilor sa ceara favoruri sexuale de la barbati si femei, deopotriva?

Ce inseamna pentru voi demnitatea umana? Dreptul de a jigni pe cine aveti voi chef, daca nu crede ca voi? Dreptul de a nu fi controlati, indiferent de cate tampenii faceti? Ex: zidul de sutane, pentru a proteja un popa arestat.

Dintre candidaţii la europarlamentare, independentul Iulian Capsali s-a remarcat ca apărător al valorilor familiei şi a publicat, în perspectiva alegerilor, un manifest pentru familie. Totodată, el are inclus în manifest inclusiv „respectarea dreptului la viaţă şi demnitate umană“, dar şi „promovarea şi protejarea familiei naturale“.

Candidatul independent la alegerile europarlamentare din luna mai, Iulian Capsali, a strâns cele 100.000 de semnături necesare pentru a se înscrie în cursă cu ajutorul preoţilor, deşi Biserica Ortodoxă Română interzice implicarea politică.

download

Ok… deci e clar cat de neutri sunteti voi politic. Ati adunat semnaturi pentru un extremist. Pentru unu pe care il mananca la ficati daca eu deseara aleg sa ma fut in cur sau sa imi pun gagica sa mi-o suga. Pentru ca e frustrat, clar. Si afrimati parca mai sus ca respingeti extremismul. Mai … inteleg, ati ajuns deja stat in stat. Dar…chiar atat de ipocriti sunteti incat ati ajuns sa va permiteti sa va contraziceti in acelasi comunicat de presa, in fiecare fraza? Adica … cat de prosti ne credeti, fratilor?

3 răspunsuri la „Iulian Capşali şi neutralitatea politică a BOR

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star