Blogu` lui Leviatan

Florian Bichir, agentul BOR cel mai de seama

Acest articol a fost preluat de pe un site de stiri, si apartine pseudo jurnalistului Florian Bichir.

Bichir

Săptămâna trecută, Patriarhul Daniel a făcut o vizită pe plaiurile sale natale, în Timişoara.
Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a fost primit cu tot protocolul cuvenit, iar sâmbătă a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Timişoara, după care a vizitat şi sediul Consiliului Judeţean Timiş. Un gest absolut normal, pentru că aici vorbim despre Patriarhul României.

Si daca vorbim de patriarhul Romaniei ce? De cand isi poate permite BOR sa dicteze politicile statului la nivel local si national? Si ce inseamna expresia „Cu tot protocolul cuvenit”? Cumva cu tot luxul si cu toata slugarnicia de care poate da dovada conducerea CJ Timis?

Vizita a fost tulburată de gestul unei jurnaliste, Ramona Băluţescu, care i-a oferit Patriarhului Daniel o coajă de pâine şi 1 leu pentru a-i atrage atenţia că „sunt foarte mulţi oameni care trăiesc în sărăcie”, iar Biserica Ortodoxă „ar trebui să aibă mai mare grijă de ei”. Gestul mi s-a părut încă de la bun început deplasat, ca să nu-i spun vulgar.

Orice gest care nu inseamna pupincurism cras la adresa BOR va tulbura. Si nu inteleg de ce? Poate pentru ca nu vreti sa fiti expusi? Sa nu li se arate si altora cat de parsivi, perfizi si ipocriti sunteti? Gestul ei mi se pare perfect normal. I se adreseaza unei institutii care are tupeul sa solicite lunar bani de la bugetul de stat in numele „operei filantropice”, care este sublima, „dar lipseste cu desavarsire”.

De ce curajoasa condeieră nu a făcut asta cu vreun potentat al zilei, cu guvernanţii, cu oamenii politici pentru că ei răspund de halul în care a ajuns România. Cu atât mai mult cu cât doamna Ramona Băluţescu nu se consideră o persoană religioasă, ba chiar este o militantă a Asociaţiei Umaniste Române, a cărei petiţie de susţinere a „principiilor statului secular în România” a şi semnat-o.

Corect, ei raspund. In complicitate cu o institutie care se auto-guverneaza, care are pretentia de a fi considerata stat in stat. O institutie care a incheiat anii precedenti cu un profit mai mare decat McDonalds, care nu plateste un leu taxe, care nu da inapoi catre stat nimic din ceea ce primeste. Si da, e militanta AUR. Probleme, Gogule? In tara asta mai trebuie sa existe oameni cat de cat verticali, care sa nu faca sluj in fata fiecarei fete bisericesti care le iese in cale. Cineva trebuie sa va mai dea si voua peste ochi.

Din acest punct de vedere, doamna „nu era în chestiune”. Ce, eu, dacă nu sunt un credincios catolic, pot să-i fac reproşuri Papei? Dacă nu sunt musulman, pot să-l trag la răspundere pe Muftiu? N-am vrut, iniţial, să comentez acest gest penibil pentru că mi-am dat seama că doamna nu urmăreşte decât publicitate ieftină. La fel a făcut – nereligiosă fiind – când s-a solidarizat cu ÎPS Nicolae, Mitropolitul Banatului, de ziceai că-i cel puţin tatăl dânsei.

Da, poti sa fii de orice religie, poti sa ai orice fel de crez in minte, nu are importanta. Poti sa atragi atentia potentatilor prelati cand comit o gafa monumentala, din orice rit sau religie ar fi ei. Dar cand acei inalti prelati fura cu mana pana la cot, nu numai ca poti, dar ai si obligatia sa o faci. Nu inseamna ca vrei publicitate, ci ca te numeri printre putinii romani care se pot numi vertebrate. Nu ca dumneata.

Scriu însă despre acest incident pentru că mulţi intelectuali subţiri au aplaudat mojicia. Alături de veşnicii „amici” ai Patriarhului. E oare greu de priceput că Biserica – o instituţie divin umană – se ocupă primordial de mântuirea sufletelor? Biserica nu este un fel de Cruce Roşie, o instituţie de caritate, o societate de binefaceri.

Mi se pare normal ca au aplaudat reactia. Mi se pare absolut de bun simt sa te raliezi unei cauze care sa smulga din bugetul statului cea mai importanta capusa. Faptul ca Biserica e o institutie divin umana … nu mai merita comentat. E oricum o aberatie logica. Dar afirmatia ca nu e Crucea Rosie … atunci de ce mai cere atatea milioane de euro de la bugetul statului, in numele operei de caritate, daca nu asta e treaba ei si daca acei bani oricum nu vor ajunge sa finanteze scopul declarat?

Da, este adevărat că Biserica face acte de caritate, are o componentă socială foarte importantă. Componentă dezvoltată, culmea, de Patriarhul Daniel, cel care a fost pe nedrept criticat de Ramona Băluţescu. O simplă trecere în revistă a actiunilor realizate de Biroul de asistenţă social-filantropică ar fi fost suficientă. Sau a celor realizate la Iaşi. Dar nu asta este menirea de căpătâi a Bisericii. Nu putem transforma un sacerdot într-un asistent social, un slujitor al sfintelor taine în asistentă medicală! Mentalitatea doamnei Ramona Băluţescu este tipică unor intelectuali.

Da … aceeasi magarie, preluata din biroul de presa al patriarhiei. Care e, stimabile acea activitate sociala? Organizarea concursului de pupat moaste? Care sunt actiunile social-filantropice din renumitul targ al Iesilor? Spitalul Filantropia, care are taxe mai mari la aproape toate analizele, fata de restul, pentru ca ei chiar functioneaza pe baza gandirii captaliste care spune ca orice afacere trebuie sa genereze profit?

Nu putem transforma ce? Au nu oare insusi Daniel Ciobotea a afirmat ca si bisericile sunt spitale, iarna trecuta, in urma campaniei „Spitale nu Catedrale” ? Ai citit, stimabile, comunicatul de presa de atunci? Si atunci? Cum vii si imi spui ca nu poti transforma un popa umflat in asistent social, cand acea hartie exact asta vrea sa afirme?

Acuză Biserica de faptul că nu face filantropie, dar o ceartă dacă încercă să facă rost de un bănuţ. O atitudine schizoidă, născută dintr-o geneză ciudată: anticreştinismul bolşevic şi umanismul actual. Nu sunt apărătorul Patriarhului. Da, poate că Biserica poate face mai mult şi cred că încearcă asta. Dar să vii şi să-l acuzi pe Întâistătătorul singurei instituţii care mai funcţioneză normal în această ţară e prea mult. E lipsă de bun-simţ, e chiar o provocare. Mai bine să lăsăm Biserica în pace şi să ne ocupăm de cei care au distrus această naţiune: politicienii.

Nu o cearta nimeni, tovarase inchizitor, ca vrea sa faca rost de un banut. O injuram de fiecare data cand ne baga mana in buzunare, fara voia noastra. De fiecare data cand de la bugetul de stat se scurg milioane catre BOR, desi statul e declarat laic. Atitudine schizoida au cei ca dumneavoastra, care nu sunt in stare sa se ridice de pe genunchi cand vad mitra si patrafirul. Nu cei care au curajul sa mearga impotriva traditiilor cretine si sa sustina tare ca ceea ce ni se intampla nu este si nu va fi niciodata corect.

Esti si vei ramane aparatorul lui Daniel Ciobotea, poate pentru ca faceti parte din aceeasi generatii de slugoi securisti. Si se vede asta cand afirmi ca singura institutie care functioneaza e una de tip mafiot, in care toti cotizeaza catre „Capo di tutti Capi”, in sistem piramidal. Da, e o provocare, atat pentru voi cat si pentru colega ta de condei, stimabile, sa te iei de mafia sacerdotala in Romania zilelor noastre, fara sa te alegi cu jigniri din partea unor habotnici indoctrinati si cu clare simptome de Sindrom Stockholm.

Sa lasam BOR in pace, sa poata fura si mai departe, cot la cot cu politicienii pe care n-i i-am ales, si sa nu cumva sa o deranjam, ca ne ard flacarile Iadului? Asta e sfatul dumitale, tovarase? Sa stam in genunchi si sa nu clintim in front? Pentru asta au murit oameni in numele libertatilor si a drepturilor omului? Ca un „paraplegic intelectual” sa aiba dreptul sa spuna ca nu e frumos, ca ne bate „Doamne Doamne”?

Hai sictir, mitocane!

Reclame

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star