Popii despre 8 martie. La multi ani doamnelor !!

Plimbandu-ma pe intinsul internet am descoperit pe Crestin3D.ro un articol legat de ziiua de azi, 8 Martie. Nu am inteles inca de ce sunt abonat la site-ul ala, dar ma bucur, pentru ca am reusit sa ma stric citind Ziua Mamei sau Ziua Femeii. Loc din care v-am extras cateva fragmente. Distractie placuta.

Nevoia omului modern de a fi sarbatorit isi face vadita prezenta in fiecare luna, in fiecare anotimp, cu diverse sarbatori – mai mult sau mai putin crestine. Primavara debuteaza din acest punct de vedere cu o sarba­toare inchinata femeii in a opta zi a lunii martie care s-a fixat in constiinta oamenilor fara ca acestia sa-si puna intrebarea de ce tocmai ziua de 8 martie, ce s-a petrecut in aceasta zi ?

Pai stai ca iti explic eu ce s-a intamplat la data de 8 Martie, doar ca ceva ani mai demult, circa un secol. Cu cateva zile inainte de 8 martie 1908, in New York, angajatele dintr-o fabrica de textile au facut greva pentru a protesta fata de conditiile grele in care erau constranse sa lucreze: salarii mici si program prelungit de munca. Printre aceste femei, multe erau emigrante, care munceau cot la cot cu barbatii, pentru a supravietui. Greva a durat cateva zile, pana cand, pe 8 martie, proprietarul fabricii a blocat portile cladirii, pentru a impiedica muncitoarele sa plece. Fabrica a luat foc si 129 de femei ramase inauntru au murit, arse de vii.

Este o zi aleasa conventional, dar asezata nu intam­plator inaintea unui mare praznic crestinesc Buna Vestire. Politica amintitului regim ateu era una vicleana, anume de a umbri sarbatorile crestinesti prin asezarea altor sarbatori populare inaintea acestora si incetul cu incetul sa le stearga din constiinta oamenilor.

Ei pe draq. Ce regim comunist? Care politica atee?

Prima persoana care a propus sa fie comemorata data de 8 martie a fost Rosa Luxemburg, o militanta revolutionara. In 1910, la Copenhaga, in timpul Conferintei Internationale a Femeii Socialiste, o activista germana, Clara Zetkin, propune ca data de 8 martie sa fie Ziua Internationala a Femeii.
In Rusia, pe 23 februarie 1917 (8 martie, dupa calendarul iulian) femeile au demonstrat impotriva regimului pentru pierderea in razboi a doua milioane de soldati. Protestele au continuat timp de cateva zile, pana cand tarul a fost fortat sa abdice, iar Guvernul a trebuit sa acorde drepturi de vot femeilor.

Aceasta strategie a prins din pacate in societatea romaneasca, care a ramas cu aceste „false sarbatori” chiar si dupa ce regimul comunist a cazut, ba mai mult a mai impor­tat un lot proaspat de sarbatori din occident care nu au nimic in comun cu spiritualitatea adanc crestina a poporului roman – vezi sarbatori ca „Ziua indragostitilor”, „Halloween”.

A prins traditia pentru ca toate sarbatorile laice nu presupun statul in genunchi in fata popii, facand plecaciuni. Pentru ca sarbatorile occidentale sarbatoresc omul si nu popa. Pentru ca in cadrul lor ceea ce conteaza e distractia si adunarile familiale.

Chipul mamei lumineaza sufletul oricarui om care a avut parte de dragoste din partea acesteia si toata viata ii poarta in inima cele mai alese sentimente. Modelul prin excelenta de mama este cel al Fecioarei Maria, in bratele careia isi gasesc alinare toti cei oropsiti si impovarati. In ea se descopera pentru fiecare femeie chipul original al feminitatii si afectiunii materne.

Chiar ca e un model. Am vazut zeci de crestine care o aveau ca model. Pe fata erau cele mai cuvioase femei din lume. Iar in privat sareau capra la vecini. Probabil sotii aveau aceasi problema ca si Iosif, crescand, fara sa stie, copii cine stie carui vecin.

Prin Sfanta Fecioara s-a reabilitat neamul omenesc, prin „Fie!” de la Buna Vestire s-a corectat refuzul de a asculta porunca divina randuita in Eden, prin Fecioara Maria „noua Eva” a fost ridicat blestemul cazut peste neamul ome­nesc, a fost reabilitata femeia.

Aaaa… pai daca a fost asa de reabilitata femeia, de ce dracu popii inca considera femeia un animal demn de mila, o fiinta tolerata si nu egala cu barbatul? De ce nu li se da voie femeilor sa faca slujbe religioase ? Pentru ca barbatii si-ar pierde puterea, de aia. Pentru ca femeia are o forta straina oricarui barbat, aceea de a da viata, o forta de care fiecare barbat in parte se teme, incapabil fiind sa o inteleaga.

Cat despre blestemul pacatului original, tin sa precizez ca zeul ala care a pedepsit un cuplu de nestiutori pentru ca nu l-au ascultat, stiind ca ei nu il vor asculta, nu e doar idiot notoriu, dar e si un idiot extrem de rau intentionat. Caracteristica pe care si-o va pastra pe toata intinderea Vechiului Testament.

Reclame

Un gând despre „Popii despre 8 martie. La multi ani doamnelor !!

Adăugă-le pe ale tale

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: