Religia in viziunea profesorilor

Pr. Gabriel

Ca si pr.profesori, noi invatam pe copiii nostri mult mai multe lucruri decat sunt ele prezentate in caietele de religie. Si asa, nu avem la ora actuala un manual de religie, de ce? nu stiu inca..(caietul de religie e diferit de ceea ce trebuie sa fie un manual complet).
Daca nu pleci de la constatari reale din viata si din mediul inconjurator, este foarte greu sa ajungi la iubirea dumnezeiasca

Adevarat … ii invatati multe alte chestii decat caietele de religie. Eu, ca si elev a trebuit sa suport un an de zile un cretin pe post de profesor de religie care avea impresia ca tot ceea ce e occidental e de la Satan. Si cu mare greu am reusit sa fac fata la ceea ce azi se numeste stress psihologic. Pe atunci nici nu se punea problema sa contrazici un profesor. De ce va mai trebuie un manual de religie cand aveti pe post de profesori tot felul de tampiti care vad semnul Fiarei pana si pe bancnotele de 1 leu?


Tot ce se preda in scoli de pr.prof. de religie conduce la iubirea de Dumnezeu si creatie. Chiar si ‘frica” expusa de Sf.Ap.Pavel, noi o explicam copiilor ca o frica de a nu pierde ceva drag, pretios, iubirea si darurile dumnezeiesti;iar iadul ca o lipsa a celor dragi, lipsa a unei comuniuni de iubire.

Tot ce predati voi in scolile de azi se poate rezuma intr-un singur cuvant: intoleranta ! intoleranta fata de colegii de alta religie, intoleranta fata de toti cei care, trecand pe langa o biserica nu fac scurta la mana din cauza crucilor. Si ii mai invatati ceva: cum sa urasca folosind justificari religioase. Cum sa ii ajute numai pe cei care marturisesc aceeasi credinta ca si ei. Am trecut pe acolo, am fost elev al orelor voastre de religie.

Cat despre frica … voi numai prin frica a-ti supravietuit. Voi numai prin frica, fie de focul etern fie cde rugul pamantean, v-ati facut noi si noi discipoli. Pentru ca altfel … nici nu sunteti in stare.

Sunt ipocriti..

Sunteti ipocriti, afirmand ca sunteti o religie a pacii si iubirii. Comentariile si reactiile voastre va arata insa adevarata fata.

Dar cand le moare un camarad, de ce plang la mormantul acestora? NU simt singuratatea, nu experimenteaza iadul din ei? Ce este greu sa-l transpuna dincolo de viata aceasta? Nu sunt atatea exemple de aici care se extind si dincolo, ca intelegere? Asta-i ipocrizie..

Cand iti moare un camarad, tu ca si preot esti cel mai fericit. Mai ales daca acel camarad e si din parohia ta. Tu chiar chefuiesti pentru ca stii ca te asteapta un ciubuc gras. Cum poti tu cere unui om sa isi exteriorizeze durerea doar pentru ca tu sa ii poti spune ca si dincolo va fio la fel si sa il supui mai usor?

Atunci.. sa rada si sa chefuiasca la inmormantari..

Doar in contextul iubirii divine se descopera ceea ce se gaseste in lume si expuse in caietele de religie.
Faptul ca in multe lectii se pleaca de la problemele reale lumii, lucruri constatate de oricine(boala, moarte, stricaciune), este cel mai bun lucru de a oferi o solutie adevarata.

Si vii tu sa imi spui ca unsul cu ulei si cu alte chestii ciudate o sa ma vindece pe mine de boala si de durere? Fute-te-ar muma-ta de cretin inapoiat !!!! ai avea tupeul si nesimtirea sa vii sa imi pui asta in fata, mie, omul care a trait in dureri pe care numai morfina le mai calma? Aia numesti tu solutie adevarata? Am vazut destui care, suferind de boli incurabile, au crapat pentru ca au apelat la solutia voastra adevarata.

Cat timp asur&comp. le ascund sau le dau o alta intelegere, nu pot ajunge la o rezolvare..de fapt..nici nu o vor..
Eu, totdeauna am zis ca acestia sunt sado-masochisti, ca doresc siluirea firii omului si a creatiei in cel mai barbar mod, si aduc un atac constant la sanatatea morala si fizica a unui popor.

Tu vorbesti? Tu care faci parte din secta sacerdotala, care a tinut mai bine de 800 de ani lumea in intuneric pentru ca nu voiau sa recunoasca ca ceea ce au mostenit sunt doar informatii eronate? Tu vorbesti e moralitate? Voi, preotii, aveti curajul sa vorbiti de moralitate, dupa ce va faceti vinovati de milione de morti de-a lungul istoriei? Cata nestimtire !!!

Unde vin la putere, prin forta, se dezvolta o adevarata dementa indreptata catre popor. Haite de lupi infometati, caini turbati..
Noi, cei religiosi, nu le cerem decat sa-si vina in fire, si sa o lase sa lucreze conform randuielii ei. Sa nu intervina in bunul mers al acesteia.

Ia… ca devine interesant … hotul striga hotii… Lupul striga lupii Mai, chiar nu are nici o sansa lumea asta sa scape de nerusinarea voastra? Cat se mai poate intinde? Ca eu deja ma gandesc serios la un atac nuclear. Sa nu cumva sa intervemin in bunul mers al afacerilor voastre poate. Pentru ca nu vad alt motiv.

De ce nu au oferit ei o rezolvare a situatiilor existente ale omenirii?
Noi avem solutia.

Sigur ca voi aveti solutia, asa cum ati avut-o cand l-i ars pe Kopernic si Bruno, asa cum ati avut-o cand l-ati condamnat pe Galilei la arest la domiciliu toata viata, tot asa aveti si acum solutia !

Ioan Dan

Mereu m-am intrebat cand am auzit de sinuciderea unui copil, adolescent sau tanar cum e posibil ca ei sa faca asa ceva in conditiile in care au invatat religie ortodoxa la scoala ani de zile?

Mai baiete … tocmai din cauza cacatului tau de religie, la 14 ani am incercat sa imi iau nitelus gatul. Pentru ca ma gandeam ca nu merit tot cacatul pe care mi-l dadu-se D-zul tau, si pe care trebuia sa il suport de la taica-meu. Si stiam ca nu o sa pot scapa de el toata viata. Si de aia am incercat sa imi iau gatul, sa scap de un cosmar.

De acord ca noi le stim si in acesti termeni dar avand aproape in fiecare clasa un numar de copii care in anumite imprejurari le-a venit gandul sinuciderii, nu putem sa descriem iadul mai frumos decat este descris de Mantuitorul Hristos ca nu cumva copii sa ramana, chipurile, traumatizati cand ei de la 3 ani vad la greu desene animane si filme cu tot felul de monstri, demoni si varcolaci dupa urma carora nu au aproape nimic. \

Si imi spui tu mie ca povestindu-le copiilor cum 2 ursi sfasie 42 de copii ca l-au facut pe unu chel nu ii trimatizeaza? Aaaa, stai ca am uitat, tu nu le povestesti copiilor  crimele facute sau comandate de dumnezeul ala al tau. Ca sa nu cumva sa dea prost. Dar totusi … e destul sa le povestesti cu D-zeu a omorat 23.000 de evrei ca se inchinau la o chestie de aur, ca sa ii faci sa aiba noaptea cosmaruri, ca ii omoara D-zeu ca au necajit parintii.

Am sa va spun ca le-am povestit elevilor diferite intamplari din cartile ,,Viata dupa moarte” si la sfarsitul anului cand i-am intrebat daca le-a mai venit vre-un gand de sinucidere, mi-au raspuns ca dupa ce au aflat ce i-ar astepta in iad daca ar fi facut-o, nu le-a mai trecut nici o umbra de gand prin minte, s-au lecuit definitiv.

Tocmai ce spunem … un debil pe post de profeso, care s-a gasit sa traumatizeze copii fragezi, ca altceva nu stie sa faca. Si daca din asta mai ies si bani.. nu-i rau. Cartile alea … „pline de invataminte” ale senililor din manastiri sunt adevarate colecii de scrieri de groaza. Multe dintre ele il bat de la distanta si pe H.P. Lovecraft, faimosul scriitor de horror.

Insusi Sfantul Ioan Gura de Aur in discutia cu filozoful Euvul spune ca cine vrea sa alunge gandul pacatului sa aive mereu in mintea lui gandul la moarte si la iad ca doua maluri intre care merge pe drumul vietii.
Daca cei din ASUR vor sa se scoata orice referinte la iad si pedepsele lui Dumnezeu, sa fie consecventi si sa scoata din vocabular si cuvintele puscarie, inchisoare, care sunt o preinchipuire foarte blanda a iadului, cod penal, etc, ca hotii sa nu mai fie stresati ca exista asemenea locuri.

Mai cretinul ma-tii … pedepsele pentru hoti si alti infractori sunt chestii materiale, nu basme inventate ca sa tii tu multimile sub control. Iad, foc vesnic, si alte balarii nu fac parte decat din categoria mituri cre(s)tine. Mituri de care copii vor scapa doar in urma unor traume, mai tarziu.

Anunțuri