ASUR si Razboi

Dupa actiunea ASUR prin care se cerea re-tiparirea manualelor scolare de religie in termeni mai mneutri s-au trezit cativa nefututi de la Razboi intr-un cuvant sa comenteze. Asa ca m-am simtit dator sa le comentez si eu comentariile lor.

Fanaticii anticrestini de la ASUR, oamenii unei singure idei obsesiv-paranoice, au reluat, si in acest an, atacul asupra manualelor ortodoxe (oare numai in manualele BOR se regasesc aceste invataminte? Celelalte culte nu intereseaza sau chiar au manuale total corecte politic?).

Pentru moment celelelate culte nu ne prea intereseaza pentru ca inca nu au pretentia de a preda religia intr-un cadru organizat de stat si nu au pretentia ca religia lor este religia statului si a tuturor celor ce sau nascut sub aceste trei culori ordinare. Cand vor veni cu pretentii de genul asta societatea civila se va ocupa si de ele.

Referirile la Iad, diavoli, pacat, sunt elemente de baza ale (sa spunem asa) doctrinei ortodoxe. De aceea, atacul ASUR nu doar ca ar trebui respins ca nefondat, ci considerat defaimator la adresa unei religii.

De fapt sunt elemente de baza in orice doctrina care urmareste spalarea de creiere si manipularea cat mai usoara a cretinilor care i se alatura. Sau a copiilor nascuti din acei cretini. Defaimator … oare crimile descrise in Biblie sunt un material bun de propaganada in favoarea crestinismului? Oare de ce nu se spune nimic la orele de religie de toate crimele comise de D-zeu sau la ordinul lui?

Poate ca Patriarhia ar trebui sa-si consulte juristii pentru a vedea in ce masura acest fanatism defaimator este permis de lege. Totusi, toate au o limita. Nu e vorba aici despre libertatea de exprimare, care trebuie sa existe si sa fie respectata inclusiv fata de acesti fanatici, insa atunci cand actiunea devine programatica si se transforma in presiune institutionala sistematica, atunci cand se incearca recurgerea la stat si coercitia sa, poate ar trebui raspuns la acelasi nivel.

Si voi la ce pula mea recurgeti daca nu la stat si presiune institutionala? Adica la voi nu se aplica legea, dar la cei care incearca sa se ridice din noroiul in care incercati sa ii impingeti, da? Pai sa va cacati dinamita daca nu va pun Gorgoroth si Sodome duminica dimineata, cand bat clopotele, la aceeasi intensitate ca si ele.

Cat despre permisivitatea legii … ati vrea voi se se pedepseasca criticile aduse idiotilor din capul bisericii si bisericii insasi. Doar ca nu o sa vedeti asta prea curand, ca nu sunteti in Mama Rusie. Oricum … nu aveti decat sa sperati, asa cum sperati in viata de dupa moarte, in judecata de apoi, in alte cacaturi.

Cat priveste discutia pe fond, vom reaminti, ori de cate ori ASUR va face galagie pe seama invocarii notiunii de iad, judecata, pacat, ca Hannah Arendt, in Originile Totalitarismului, arata ca nenorocirile secolului XX provin din faptul ca oamenii nu mai cred in Judecata de Apoi.

Si Hittler in Mein Kampf afirma ca evreii sunt cancerul lumii contemporane. Asta nu inseamna ca trebuie luat in seama foarte tare. Doar idiotii cu acelai nivel intelectual o fac. Si poate ar trebui sa iti aminteasca cineva cate nenorociri au produs vreme de sute de ani oameni care credeau in Judecata de apoi, ba chiar erau obligatti sa o predice, anume popii si altii care au indemnat la cruciade, vanatori de vrajitoare, tortura celor din Americi care refuzau sa treaca la crestinism, etc.

Relativizarea diferentei dintre bine si rau, refuzul notiunii de pacat si vinovatie, toate acestea duc la ceea ce Dostoievski a prevazut inca din sec. XIX: Daca Dumnezeu nu exista, atunci totul este permis. Pana la urma, ceea ce ataca ASUR este chiar dincolo de catehismul ortodox: notiunea insasi de vinovatie, de limita, de constiinta, de moralitate.

Biserica nu ar avea nici cea mai mica sansa de supravietuire daca notiunea de vinovatie ar fi diminuata si oamenii ar trai dupa cum le dicteaza constiinta si nu religia. Nu folositi vinovatia decat ca si instrument de control al maselor, pentru a preveni revolta celor ce o duc din ce in ce mai prost. Daca dumnezeul ala pervers al vostru ar fi scos din mintea maselor, actualii conducatori ar fi fost de mult sfasiati de multime, ar fi tinut de mult companie virmilor, ca si Ceausestii.

Nu exista niciun motiv legitim, rational, pentru care chiar si un ateu (rezonabil) ar considera ca aceste invataturi reprezinta indoctrinare. Daca e asa, atunci orice materie predata copiilor este indoctrinare, pentru ca orice materie e compusa din invataturi elementare, de baza, care trebuie transmise copiiilor.

Orice materie isi are in spatele ei dovezi materiale si studii facute de oameni cu cap, oameni care au crezut ca se poate si mai bine.

DOCTRÍNĂ s.f. 1. Sistem filozofic, politic, religios etc. 2. Totalitatea principiilor, a tezelor fundamentale ale unui anumit domeniu. [< fr. doctrine, lat. doctrina].

Nimic destre stiinte exacte. Alea nu au doctrina. Si cate sisteme politice si filozofice ai vazut tu predate in scoala generala. Ceea ce faceti voi e pura indoctrinare a unor creiere fragede, care peste ani vor avea nevoie de tragedii sa se poata rupe de ea.

De aceea, ASUR se afla in plina confuzie (aparent): atacand continutul manualului, de fapt ataca ideea ca religia este predata in scoli. Pentru ca religia – ortodoxia, in speta – nu are cum sa fie predata altfel decat cu aceste elemente, altfel ar fi ca si cum ai preda matematica fara tabla inmultirii!

Pai atunci tineti-va religia pentru voi si predati-o in biserici si nu in scolile publice. Si sa nu mai indrazniti a face comparatie intre matematica, mama tuturor stiintelor, si religie, originea tuturor relelor. Pentru ca azi religia e la baza a 95% din conflictele armate de pe planeta. Asa ca … hai sictir.

Cat priveste agresiunea psihica, e bine ca ASUR arata ca se gandeste la binele copiiilor nostri. Cu siguranta, multi dintre parinti s-ar simti, nu-i asa, foarte confortabil sa-si lase odraslele pe mainile acestor ateisti fanatizati, care resping ideea de pacat, ideea de bine si de rau, care, nu-i asa, poate au conceptii interesante despre orice, de la sexualitate la pedagogie (ca idolul lor Cohn Bendit, de pilda, care a introdus revolutia sexuala in gradinite (!!!) – aici este un material cuprinzator despre astfel de ORORI), pe care sa le induca tinerelor vlastare.

Mai cretinilor, daca e sa va dam exemple de idioti care au incercat tot felul de nazbatii din sanul vostru, al crestinilor, ar trebui sa incepem cu fondatorul inchizitie si sa continuam la nesfarsit. Ati gasit un cretin si faceti valva. Noi va gasim 100 de crestini la fel, sa vedem, mai aveti curajul sa ii promovati? Oamenii de azi habar nu au cine sunt cei ce poarta numele de „trimisi ai domnului” si nici cu ce se ocupa. Pe cat punem pariu ca daca va luam preotii la purificat gasim 50% poponari si pedofili intre ei, mai rai decat cel mentionat de voi?

Vinovatia in Religie e ceva ce am mai discutat noi, folosita si ca argument pentru mentinerea unor Casnicii Nenorocite, pline de Violenata Domestica
. Si toti de aici stim ca nu trebuie sa asteptam sa ne mijloceasca un nene cu barba iertarea la un alt nene cu barba, invizibil, si ca Iertarea e doar o Chestiune Personala.

Reclame

5 gânduri despre „ASUR si Razboi

Adăugă-le pe ale tale

 1. 🙂 Fiecare comentariu la comentariul lor m-a uns pe suflet. Din experinta stiu ca in afara de ventilarea personala nu iese nimic din asta. Tu vii cu argumente ei vin cu aceiasi placa on and on and on de te apuca si greata. Si mi se intampla frecvent sa ma cert cu acest personaj inventat si sa-l injur de mama focului de fiecare data cand imi era bagat pe gat ca explicatie la toate relele care mi se intampla. Mai trist de atat – relele de fapt nu se intamplau din cauza lui ci binele care le urma era opera lui (sic). Cu timpul am ajuns sa injur direct interlocutorul sau sa il ignor pur si simplu din simplu motiv ca are halucinatii.

  Apreciază

 2. Le-am lăsat un mesaj cât am putut eu de domol, de puţin agresiv.. e încă în stadiul de „Comentariul dumneavoastra asteapta aprobarea.” şi nu cred că va trece mai departe de atâta.. nu e prima oară când scriu pe astfel de site-uri şi nu mi se publică. Deci ăsta era mesajul:

  „Eu sunt ateu! Iar voi credincioşi!

  NU există diferenţe între drepturile mele şi cele ale voastre, cel puţin teoretic. Dimpotrivă, Constituţia îmi garantează şi mie şi vouă aceste drepturi (art. 29). Asta indiferent dacă e vorba de copii sau de adulţi, excepţiile la cei mici ţin de aplicarea unor drepturi (cum e cel cu votul) doar de la o vârstă considerată suficientă pentru ca acel copil să poată discerne şi alege singur. Dar un om se naşte ateu, chiar şi voi ştiţi asta foarte bine! Până aici cred că suntem cu toţii de acord.

  Ok, atunci să vedem puţin în acest caz cum unui copil care are drepturile identice cu cele ale unui adult, îi sunt respectate drepturile. În primul rând în Constituţie părintelui i se dă dreptul de a-i asigura copilului o educaţie conformă cu convingerile sale. Ok, dar atunci copilul nu va mai alege! Cum v-aţi trata copilul dacă ar refuza aceste convingeri, acest tip de educaţie orientată spre convingeri religioase? A asigura o educaţie e una, a îndoctrina e alta. Educaţia poate să-i ofere informaţiile cu care acel copil să poată să ajungă SINGUR să îmbrţişeze o convingere sau alta, INDIFERENT de convingerile părinţilor!!

  Ca şi părinte consider că e absolut normal ca să-i arăţi copilului ce convingeri ai, ce crezi despre lume şi viaţă, să-l duci în mediul unde îţi manifeşti acele convingeri! Absolut normal!!! Doar aşa un copil poate înţelege bine ce gândeşte părintele (tutorele) lui. Dar în exact aceeaşi manieră, fără interdicţii sau intimidări sau ameninţări, copilul trebuie să-şi educe mintea cât mai secular (adică fără influenţele convingerilor religioase, de nici un fel), trebuie îndreptat spre cunoaştere, spre a înţelege ştiinţele, spre a-şi forma şi aici un bagaj de cunoştinţe. Care e problema?? Voi o consideraţi cunoaşterea “inspiraţie”, ateii o consideră pur şi simplu evoluţie culturală, iar de folosit o folosim cu toţii!

  Problema este că lucrurile nu se întâmplă deloc aşa, cei cu convingeri religioase (nu mă refer de ortodocşi doar, ci la toţi) au impresia că dacă au acele convingeri PERSONALE, au şi dreptul de a le IMPUNE celor mici prin manifestarea acelor convingeri în familie, la şcoală, pe stradă, peste tot. Iar dacă de mici sunt permanent bombardaţi cu informaţii (cel puţin) contradictorii, dar unele sunt spuse de părinţi, care sunt autoritatea cea mai importantă, iar aceştia invocă o autoritate şi mai mare (divinitatea), acei copii îşi vor pierde încet-încet capacitatea de a diferenţia informaţia inoculată din convingeri religioase şi ceea ce secularii numesc cunoaştere. Iar rezultatul este practic anularea dreptului de a alege, acei copii (în imensa lor majoritate) vor “alege” ce li s-a spus că e neapărat de ales, foarte puţini reuşesc să gândească diferit acest aspect, mulţi probabil că nici nu-şi mai pun problema, dacă părinţii şi preotul spune că e cumva, atunci aşa acceptă ca este.

  Închei cu o scurtă întrebare: vă regăsiţi între amintiri şi situaţiile când vi s-a IMPUS să credeţi, sub autoritatea pedepselor “divine”? Că asta e cea mai importantă metodă de inoculare a doctrinelor, ameninţarea.”

  Apreciază

 3. Iata adevarul:
  – Averile bisericii au fost confiscate in 1863 si in 1948, deci Biserica primeste o foarte mica parte inapoi.
  – Statul sustine TOATE cultelte(nu doar Biserica ORtodoxa) cu 0,08% din PIB, de 20 ori mai putin decat se aloca pentru Sanatate.
  – Biserica Ortodoxa a cheltuit in 2012, 16 milioane de euro in activitati sociale,medicale si edeucationale .
  – in Romania, Biserica Ortodoxa are 44 de institutii medicale si farmacii active.
  – Spitalelele si Scolile se inchid din cauza demografica si datorita aparitiei spitalelor si scolilor private.
  Asemanari dintre Comunism si ASUR :

  – viziunea strict materialistă asupra lumii;

  – știința ca mijloc absolut de cunoaștere (idolatrizarea științei);

  – moralitate bazată pe știință (nu știința bazată pe moralitate);

  – teoria evolutiei ca teorie știintifică;

  Cine minte ? Cine dezinformeaza ? Cine este ASUR Romania ?
  De cand autorul acestui articol are studii asupra Vechiului Testament ?
  Voi nu stiti de reeducarile „umaniste” de la Aiud,Pitesti,Gherla,etc. din perioada comunista ? Se pare ca nu…

  Apreciază

 4. – Averile bisericii au fost confiscate in 1863 si in 1948, deci Biserica primeste o foarte mica parte inapoi.

  Averile bisericii, in totalitate au fost confiscate in 1863. Citeste decretul lui Cuza.

  – Statul sustine TOATE cultelte(nu doar Biserica ORtodoxa) cu 0,08% din PIB, de 20 ori mai putin decat se aloca pentru Sanatate.

  A compara superstitiile religioase cu sanatatea si educatie e dovada de prostie. Nu am vazut cazuri in care popa sa fi vinudecat pe cineva. Si a compara preotii, sute de cazuri cu facultatea la FF, cu medicii care si-au rupt hainele si papucii invatand 11 ani in facultate la zi si rezidentiat, e dovada de cretinism.

  – Biserica Ortodoxa a cheltuit in 2012, 16 milioane de euro in activitati sociale,medicale si edeucationale .

  In 2012 BOR a primit 500 de milioane de euro de la stat. Adica a dat inpoi 3% din cat au primit … faina opera caritabila. Si ce inseamna activitati medicale? Infiintarea de spitale si farmacii in care pacietii au exact acelasi tratament ca si in cele de stat, ba inca li se mai si refuza unele drepturi, cum ar fi avortul si contraceptivele? Ce inseamna actiuni educationale? Blamarea oricarei metode de contraceptie si a oricarui tip de act sexual neconsfiintite de popa? Nice … ipocritule.

  – Spitalelele si Scolile se inchid din cauza demografica si datorita aparitiei spitalelor si scolilor private.

  Spitalele se inchid pentru ca nu mai pot fi sustinute de la buget.. Avem zeci de orase mici in care institutiile private nu aparut si totusi spitalele si scolile s-au inchis. Si se construiesc biserici la tot pasul.

  Prin urmare minti cu nerusinare, preluand un comunicat jegos al BOR, aparut zilele aste. Comunicat pe care l-am DISCUTAT AICI

  – viziunea strict materialistă asupra lumii;

  Lumea intreaga are o viziune materialista. Priveste BOR care vrea inapoi averi care nu i-au apartinut niciodata.

  – știința ca mijloc absolut de cunoaștere (idolatrizarea științei);

  Stiinta este un mijloc absolut de cunoastere. Superstitiile voastre nu se incadreaza la cunoastere ci la „E asa pt ca asa spun eu”. Stiinta salveaza zilnic vieti. Religia si superstitiile ce fac in schimb? Tu nu ar trebui sa ai ce cauta in spital cand esti bolnav. Mars la popa sa te trateze.

  – moralitate bazată pe știință (nu știința bazată pe moralitate);

  Moralitatea nu are nimic cu stiinta si nici cu religia. Mai ales cu religia: vezi cazurile de preoti pedofili, acuzati de viol, de santaj si altele.

  – teoria evolutiei ca teorie știintifică;

  Teoria Evolutiei, Abiogeneza, Cosmogeneza, au in spate tone de dovezi, mii de ore de cercetare, pe creationismul ce are i spate? O carte de povesti pentru copii, plina de crime, violuri, razboaie, razbunari.

  Cine minte?
  BOR, afisandu-se ca reprezentanta a unei entitati ce nu exista.
  Cine dezinformeaza?
  BOR camufland ratatii angajati ca popi, manariile diferitelor eparhii, afirmand ca au drept asupra unor averi care nu au fost niciodata ale ei.
  Ce studii am eu?
  Mai multe ca tine. Am reusit performanta de a citi si a compara 7 variante ale bibliei. Si de a studia istoria asa cum e ea dezvaluita de cronicari si arheologi. Tu ti-ai citit macar odata Biblia?
  Daca stim de reeducari?
  Bine inteles ca stim. Actiunile unora nu ii eticheteaza pe cei din viitor. Nu asta spuneti si voi cand ateii fac referire la Inchizitie, Hitler, etc?

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: