ASUR si Razboi

Dupa actiunea ASUR prin care se cerea re-tiparirea manualelor scolare de religie in termeni mai mneutri s-au trezit cativa nefututi de la Razboi intr-un cuvant sa comenteze. Asa ca m-am simtit dator sa le comentez si eu comentariile lor.

Fanaticii anticrestini de la ASUR, oamenii unei singure idei obsesiv-paranoice, au reluat, si in acest an, atacul asupra manualelor ortodoxe (oare numai in manualele BOR se regasesc aceste invataminte? Celelalte culte nu intereseaza sau chiar au manuale total corecte politic?).

Pentru moment celelelate culte nu ne prea intereseaza pentru ca inca nu au pretentia de a preda religia intr-un cadru organizat de stat si nu au pretentia ca religia lor este religia statului si a tuturor celor ce sau nascut sub aceste trei culori ordinare. Cand vor veni cu pretentii de genul asta societatea civila se va ocupa si de ele.

Referirile la Iad, diavoli, pacat, sunt elemente de baza ale (sa spunem asa) doctrinei ortodoxe. De aceea, atacul ASUR nu doar ca ar trebui respins ca nefondat, ci considerat defaimator la adresa unei religii.

De fapt sunt elemente de baza in orice doctrina care urmareste spalarea de creiere si manipularea cat mai usoara a cretinilor care i se alatura. Sau a copiilor nascuti din acei cretini. Defaimator … oare crimile descrise in Biblie sunt un material bun de propaganada in favoarea crestinismului? Oare de ce nu se spune nimic la orele de religie de toate crimele comise de D-zeu sau la ordinul lui?

Poate ca Patriarhia ar trebui sa-si consulte juristii pentru a vedea in ce masura acest fanatism defaimator este permis de lege. Totusi, toate au o limita. Nu e vorba aici despre libertatea de exprimare, care trebuie sa existe si sa fie respectata inclusiv fata de acesti fanatici, insa atunci cand actiunea devine programatica si se transforma in presiune institutionala sistematica, atunci cand se incearca recurgerea la stat si coercitia sa, poate ar trebui raspuns la acelasi nivel.

Si voi la ce pula mea recurgeti daca nu la stat si presiune institutionala? Adica la voi nu se aplica legea, dar la cei care incearca sa se ridice din noroiul in care incercati sa ii impingeti, da? Pai sa va cacati dinamita daca nu va pun Gorgoroth si Sodome duminica dimineata, cand bat clopotele, la aceeasi intensitate ca si ele.

Cat despre permisivitatea legii … ati vrea voi se se pedepseasca criticile aduse idiotilor din capul bisericii si bisericii insasi. Doar ca nu o sa vedeti asta prea curand, ca nu sunteti in Mama Rusie. Oricum … nu aveti decat sa sperati, asa cum sperati in viata de dupa moarte, in judecata de apoi, in alte cacaturi.

Cat priveste discutia pe fond, vom reaminti, ori de cate ori ASUR va face galagie pe seama invocarii notiunii de iad, judecata, pacat, ca Hannah Arendt, in Originile Totalitarismului, arata ca nenorocirile secolului XX provin din faptul ca oamenii nu mai cred in Judecata de Apoi.

Si Hittler in Mein Kampf afirma ca evreii sunt cancerul lumii contemporane. Asta nu inseamna ca trebuie luat in seama foarte tare. Doar idiotii cu acelai nivel intelectual o fac. Si poate ar trebui sa iti aminteasca cineva cate nenorociri au produs vreme de sute de ani oameni care credeau in Judecata de apoi, ba chiar erau obligatti sa o predice, anume popii si altii care au indemnat la cruciade, vanatori de vrajitoare, tortura celor din Americi care refuzau sa treaca la crestinism, etc.

Relativizarea diferentei dintre bine si rau, refuzul notiunii de pacat si vinovatie, toate acestea duc la ceea ce Dostoievski a prevazut inca din sec. XIX: Daca Dumnezeu nu exista, atunci totul este permis. Pana la urma, ceea ce ataca ASUR este chiar dincolo de catehismul ortodox: notiunea insasi de vinovatie, de limita, de constiinta, de moralitate.

Biserica nu ar avea nici cea mai mica sansa de supravietuire daca notiunea de vinovatie ar fi diminuata si oamenii ar trai dupa cum le dicteaza constiinta si nu religia. Nu folositi vinovatia decat ca si instrument de control al maselor, pentru a preveni revolta celor ce o duc din ce in ce mai prost. Daca dumnezeul ala pervers al vostru ar fi scos din mintea maselor, actualii conducatori ar fi fost de mult sfasiati de multime, ar fi tinut de mult companie virmilor, ca si Ceausestii.

Nu exista niciun motiv legitim, rational, pentru care chiar si un ateu (rezonabil) ar considera ca aceste invataturi reprezinta indoctrinare. Daca e asa, atunci orice materie predata copiilor este indoctrinare, pentru ca orice materie e compusa din invataturi elementare, de baza, care trebuie transmise copiiilor.

Orice materie isi are in spatele ei dovezi materiale si studii facute de oameni cu cap, oameni care au crezut ca se poate si mai bine.

DOCTRÍNĂ s.f. 1. Sistem filozofic, politic, religios etc. 2. Totalitatea principiilor, a tezelor fundamentale ale unui anumit domeniu. [< fr. doctrine, lat. doctrina].

Nimic destre stiinte exacte. Alea nu au doctrina. Si cate sisteme politice si filozofice ai vazut tu predate in scoala generala. Ceea ce faceti voi e pura indoctrinare a unor creiere fragede, care peste ani vor avea nevoie de tragedii sa se poata rupe de ea.

De aceea, ASUR se afla in plina confuzie (aparent): atacand continutul manualului, de fapt ataca ideea ca religia este predata in scoli. Pentru ca religia – ortodoxia, in speta – nu are cum sa fie predata altfel decat cu aceste elemente, altfel ar fi ca si cum ai preda matematica fara tabla inmultirii!

Pai atunci tineti-va religia pentru voi si predati-o in biserici si nu in scolile publice. Si sa nu mai indrazniti a face comparatie intre matematica, mama tuturor stiintelor, si religie, originea tuturor relelor. Pentru ca azi religia e la baza a 95% din conflictele armate de pe planeta. Asa ca … hai sictir.

Cat priveste agresiunea psihica, e bine ca ASUR arata ca se gandeste la binele copiiilor nostri. Cu siguranta, multi dintre parinti s-ar simti, nu-i asa, foarte confortabil sa-si lase odraslele pe mainile acestor ateisti fanatizati, care resping ideea de pacat, ideea de bine si de rau, care, nu-i asa, poate au conceptii interesante despre orice, de la sexualitate la pedagogie (ca idolul lor Cohn Bendit, de pilda, care a introdus revolutia sexuala in gradinite (!!!) – aici este un material cuprinzator despre astfel de ORORI), pe care sa le induca tinerelor vlastare.

Mai cretinilor, daca e sa va dam exemple de idioti care au incercat tot felul de nazbatii din sanul vostru, al crestinilor, ar trebui sa incepem cu fondatorul inchizitie si sa continuam la nesfarsit. Ati gasit un cretin si faceti valva. Noi va gasim 100 de crestini la fel, sa vedem, mai aveti curajul sa ii promovati? Oamenii de azi habar nu au cine sunt cei ce poarta numele de „trimisi ai domnului” si nici cu ce se ocupa. Pe cat punem pariu ca daca va luam preotii la purificat gasim 50% poponari si pedofili intre ei, mai rai decat cel mentionat de voi?

Vinovatia in Religie e ceva ce am mai discutat noi, folosita si ca argument pentru mentinerea unor Casnicii Nenorocite, pline de Violenata Domestica
. Si toti de aici stim ca nu trebuie sa asteptam sa ne mijloceasca un nene cu barba iertarea la un alt nene cu barba, invizibil, si ca Iertarea e doar o Chestiune Personala.

Anunțuri