Ateul si un crestinotard

În lume (deci și în România) există două categorii de atei: ateii declarați (relativ puțini, comparativ cu ponderea populației) și ateii nedeclarați (care sunt „ascunși” prin toate religiile și care sunt muuuuuuuuuuuult mai mulți). Despre ateii nedeclarați pot spune doar că ei fac parte din acea categorie despre care Biblia spune că are doar o formă de evlavie (citește: religie), dar îi neagă puterea. Ei sunt dintre aceia care se dau drept creștini, dar pe care faptele îi contrazic.

Deci … nu exista ateu care sa manifeste evlavie fata de biserica, de orice fel ar fi ea. Pur si simplu merg la biseica din cauza ca nu vor sa isi ridice familiile in cap. Nu pentru ca i-ar durea undeva de biblie si de popi. Si faptele … vorbesc alea si pentru ceilalti crestini. Si inca cum.

Citeam undeva că cineva spunea că la noi ateii sunt foarte puțini și aceia sunt la vârf. Chiar așa să fie? Haideți să privim în jurul nostru. Câți așa-ziși creștini (unii dintre ei chiar frecventează bisericile) drăcuie, înjură, blesteamă, practică descântecele, vrăjitoriile, beau până cad sub masa cârciumii (dacă s-ar opri la un singur pahar, mai treacă-meargă!), fumează, se droghează, intră la femeile ușuratice, practică diverse alte lucruri anticreștine? Toți ăștia, din punctul meu de vedere, sunt pe aceeași treaptă cu ateii, iar în anumite cazuri chiar pe o treaptă inferioară din punct de vedere moral.

Pentru unul ca tine toti cei care nu se inchina la D-zeul tau iti sunt inferiori, atat intelectual cat si moral. De aceea nu pot pune prea multa baza pe sistemul tau de ierarhizare a valorilor. Si nici pe modul cum clasifici tu lucrurile in “bune” si “rele”. Pentru ca pntru cei ca tine pot sa fu omul care adduce pace ape intreg pamantul. Daca nu ma inchin lui D-zeu … e tot degeaba. Ba dimpotriva, o sa imi spui ca sunt trimisul Satanei, desi sunt ateu.

Problema cu ateii nedeclarați este aceea că ei cred că Dumnezeu nu există. Chiar așa să fie? Tot timpul ei spun că fac totul prin propriile lor puteri. Ei pot, ei fac, ei sunt… Ei! În acest caz, au sau nu au un dumnezeu? Cred sau nu cred într-un dumnezeu? DA, AU UN DUMNEZEU! DA CRED ÎNTR-UN DUMNEZEU! Poate vă frapează, dar haideți să gândim logic! Din moment ce ei sunt totul pentru ei înșiși, cine este dumnezeul lor? EI ÎNȘIȘI SUNT DUMNEZEUL LOR! Iată, deci, că, de fapt, ei NU SUNT ATEI! Iar din punctul acesta de vedere ATEISMUL NU EXISTĂ.

Mai gagautza … hai sa iti definesc cuvantul ateu:

Dictionar: Dicționar de neologisme – DN

ATÉU s.m. și f. Persoană care nu are o religie, care neagă orice divinitate. [< fr. athée, it. ateo, lat. atheus, gr. atheos < a – fără, theos – zeu].

Acum explica-mi si mie te rog cum as putea sa ma consider propriul Dumnezeu din moment ce iti explicam mai sus ca neg existenta oricarui tip de divinitate. Eu sunt eu, o gramada de carne, cu un creier fascinant, care ma face sa functionez. Un om, ca si tine si ca si el. Ateismul se refera strict la negarea divinitatii. Fie ea crestina, islamica, iudaica, budista, etc.

Iată ce spunea un ateu pe un forum de discuții: „Dupa cum stim statul da bani cultelor. Care sunt conditiile ca un cult sa fie recunoscut oficial si cati bani primesti pentru el? E in functie de membrii? Ma gandeam ca am putea sa ne facem si noi o ‘biserica’, macar stim ca banii pe care-i dam la stat se duc si la cultul nostru, nu numai la BOR sau alte religii. Cat timp fiind ateu nu primesti scutire la impozite, macar sa ne ‘recuperam’ banii.”

Ce mai înțeleg de aici? Mai înțeleg că ATEII MAI AU UN DUMNEZEU! BANUL este dumnezeul lor! Practic, ateii nu numai că NU SUNT ATEI, mai mult, din acest punct de vedere SUNT POLITEIȘTI!

Esti pe langa mai fratzica … rau de tot. Pe langa ca banul e o chestie materiala, palpabila si in nici un caz o chestie invizibila la care tre sa te rogi. Sunt atei, gen … Bill Gates, pentru care banul nu inseamna nik, dovada ca si-au donat mare parte din veri. Sin u cred ca e cazul ca tu, crestin, sa vorbesti de polities. Cand tu imi spui mie ca D-zeul tau e format din alti trei D-zei. Cand ai in tot calendarul sute de sfinti si sfintisori, zeitati mai mici, sau semi-zei, cum le spuneau vechii greci. Asa ca … Bashti !!!

Dacă putem face cel puțin un lucru pentru ei este să ne rugăm ca Domnul să li se descopere în mod personal și să-i aducă la cunoștința adevărului. Amin!

Daca il vad … il recunosc si ma duc sa ii macelaresc pe aia care spun ca nu exista J cu o singura conditie. Sa il vad in carne si oase. Pana una alta … ia-ti ursul si canta la alta masa.

Mai cititi si

Creştinismul, politeism sau pseudo-monoteism

Sursa

Anunțuri