Ateul si un crestinotard

În lume (deci și în România) există două categorii de atei: ateii declarați (relativ puțini, comparativ cu ponderea populației) și ateii nedeclarați (care sunt „ascunși” prin toate religiile și care sunt muuuuuuuuuuuult mai mulți). Despre ateii nedeclarați pot spune doar că ei fac parte din acea categorie despre care Biblia spune că are doar o formă de evlavie (citește: religie), dar îi neagă puterea. Ei sunt dintre aceia care se dau drept creștini, dar pe care faptele îi contrazic.

Deci … nu exista ateu care sa manifeste evlavie fata de biserica, de orice fel ar fi ea. Pur si simplu merg la biseica din cauza ca nu vor sa isi ridice familiile in cap. Nu pentru ca i-ar durea undeva de biblie si de popi. Si faptele … vorbesc alea si pentru ceilalti crestini. Si inca cum.

Citeam undeva că cineva spunea că la noi ateii sunt foarte puțini și aceia sunt la vârf. Chiar așa să fie? Haideți să privim în jurul nostru. Câți așa-ziși creștini (unii dintre ei chiar frecventează bisericile) drăcuie, înjură, blesteamă, practică descântecele, vrăjitoriile, beau până cad sub masa cârciumii (dacă s-ar opri la un singur pahar, mai treacă-meargă!), fumează, se droghează, intră la femeile ușuratice, practică diverse alte lucruri anticreștine? Toți ăștia, din punctul meu de vedere, sunt pe aceeași treaptă cu ateii, iar în anumite cazuri chiar pe o treaptă inferioară din punct de vedere moral.

Pentru unul ca tine toti cei care nu se inchina la D-zeul tau iti sunt inferiori, atat intelectual cat si moral. De aceea nu pot pune prea multa baza pe sistemul tau de ierarhizare a valorilor. Si nici pe modul cum clasifici tu lucrurile in “bune” si “rele”. Pentru ca pntru cei ca tine pot sa fu omul care adduce pace ape intreg pamantul. Daca nu ma inchin lui D-zeu … e tot degeaba. Ba dimpotriva, o sa imi spui ca sunt trimisul Satanei, desi sunt ateu.

Problema cu ateii nedeclarați este aceea că ei cred că Dumnezeu nu există. Chiar așa să fie? Tot timpul ei spun că fac totul prin propriile lor puteri. Ei pot, ei fac, ei sunt… Ei! În acest caz, au sau nu au un dumnezeu? Cred sau nu cred într-un dumnezeu? DA, AU UN DUMNEZEU! DA CRED ÎNTR-UN DUMNEZEU! Poate vă frapează, dar haideți să gândim logic! Din moment ce ei sunt totul pentru ei înșiși, cine este dumnezeul lor? EI ÎNȘIȘI SUNT DUMNEZEUL LOR! Iată, deci, că, de fapt, ei NU SUNT ATEI! Iar din punctul acesta de vedere ATEISMUL NU EXISTĂ.

Mai gagautza … hai sa iti definesc cuvantul ateu:

Dictionar: Dicționar de neologisme – DN

ATÉU s.m. și f. Persoană care nu are o religie, care neagă orice divinitate. [< fr. athée, it. ateo, lat. atheus, gr. atheos < a – fără, theos – zeu].

Acum explica-mi si mie te rog cum as putea sa ma consider propriul Dumnezeu din moment ce iti explicam mai sus ca neg existenta oricarui tip de divinitate. Eu sunt eu, o gramada de carne, cu un creier fascinant, care ma face sa functionez. Un om, ca si tine si ca si el. Ateismul se refera strict la negarea divinitatii. Fie ea crestina, islamica, iudaica, budista, etc.

Iată ce spunea un ateu pe un forum de discuții: „Dupa cum stim statul da bani cultelor. Care sunt conditiile ca un cult sa fie recunoscut oficial si cati bani primesti pentru el? E in functie de membrii? Ma gandeam ca am putea sa ne facem si noi o ‘biserica’, macar stim ca banii pe care-i dam la stat se duc si la cultul nostru, nu numai la BOR sau alte religii. Cat timp fiind ateu nu primesti scutire la impozite, macar sa ne ‘recuperam’ banii.”

Ce mai înțeleg de aici? Mai înțeleg că ATEII MAI AU UN DUMNEZEU! BANUL este dumnezeul lor! Practic, ateii nu numai că NU SUNT ATEI, mai mult, din acest punct de vedere SUNT POLITEIȘTI!

Esti pe langa mai fratzica … rau de tot. Pe langa ca banul e o chestie materiala, palpabila si in nici un caz o chestie invizibila la care tre sa te rogi. Sunt atei, gen … Bill Gates, pentru care banul nu inseamna nik, dovada ca si-au donat mare parte din veri. Sin u cred ca e cazul ca tu, crestin, sa vorbesti de polities. Cand tu imi spui mie ca D-zeul tau e format din alti trei D-zei. Cand ai in tot calendarul sute de sfinti si sfintisori, zeitati mai mici, sau semi-zei, cum le spuneau vechii greci. Asa ca … Bashti !!!

Dacă putem face cel puțin un lucru pentru ei este să ne rugăm ca Domnul să li se descopere în mod personal și să-i aducă la cunoștința adevărului. Amin!

Daca il vad … il recunosc si ma duc sa ii macelaresc pe aia care spun ca nu exista J cu o singura conditie. Sa il vad in carne si oase. Pana una alta … ia-ti ursul si canta la alta masa.

Mai cititi si

Creştinismul, politeism sau pseudo-monoteism

Sursa

Reclame

7 gânduri despre „Ateul si un crestinotard

Adăugă-le pe ale tale

 1. Poate că se consideră religiozitatea ca fiind totuna cu supunerea. Sensul sau scopul religiei este în fond supunerea și justificarea supunerii.

  Hristos a murit pe cruce pentru ca să zicem: Iată ce rău este ca autoritatea sau oricine altcineva să răspundă pentru faptele lui înaintea poporului sau înaintea mulțimilor de exemplu. Aceasta este morala principală a creștinismului nou-testamentar. Un om este ma „superior”, în timp ce altul este „inferior”. Cum trebuie să justificăm asta? Înaintea cui trebuie să răspundă cei „superiori” pentru ce fac? Evident cei „inferiori” trebuie să răspundă pentru tot ce fac înaintea celor „superiori”, iar cei „superiori” trebuie să răspundă și ei înaintea LUI DUMNEZEU pentru tot ce fac! DUMNEZEU i-a ridicat acolo unde sunt nu? Dacă nu îți place, du-te la DUMNEZEU în cer și discută dacă poți! Dacă nu poți, înseamnă că ești inferior și deci taci dracului și supune-te! Vrei dreptate? Dreptatea va fi în ziua de apoi care va fi când va vrea DUMNEZEU! Ai văzut ce rău e ca cineva să răspundă înainte mulțimilor pentru faptele lui! Hristos a fost crucificat de mulțimi! Vezi care e morala? Cum se poate deci atunci ca religia să nu fie răsplătită cu palate îmbrăcate în aur? Cum se poate ca religia să nu fie apărată și impusă politic? Nu e mai frumos ca proștii să se sacrifice pentru lumea de dincolo și să caute numai dreptatea zilei de apoi care va fi numai când vrea Dumnezeu?

  Însă în încheiere aș vrea să mai adaug că te-am adăugat foarte recent în listă la Yahoo! Messenger pentru că văd că la Skype nu prea vrei să te gândești. Sper să nu mă ignori, dar să-mi spui și în ce măsură sau cât de des utilizezi acest Yahoo! Messenger. Eu mă gândesc destul de serios la un plan pentru prăbușirea creștinismului și aș vrea să vorbim despre asta și alte lucruri pentru că mă tem și cred că nu e greu de observat că simpla critică a ipocriziei nu este suficientă. Aș vrea să mai includem și alte lucruri pe lângă această critică a ipocriziei.

  Apreciază

 2. Dorel …
  Ma deranjez sa specific sursa numai cand art ala are ceva real si interesant. Asa … ar trebui sa umplu pagina cu linkuri de surse la cate un art.

  Apreciază

 3. Prietene, aceste citate din articolul tău fac parte dintr-un singur articol. Despre care UMPLERE A PAGINII CU LINK-URI vorbești tu? Și chiar așa de ar fi, totuși ar trebui să ai bun simți și să specifici sursa. Dar de la unii ca voi chiar nu mă aștept…

  Apreciază

 4. Nu vb numai de articolul tau … whatever. Nu cred ca e vb de bun simt. E vb aici ca ti-a picat prost raspunsul. Eu am vazut articole de-ale mele prelute pe multe alte bloguri. Si nu am mai facut atata galagie.

  Apreciază

 5. Dat fiind ca ai insistat si ai vrut atat de mult sa iti vezi linkul acolo …ti-am satisfacut dorinta. Ideea e ca nu prea aveai ce face si daca nu o faceam. Intru-cat blogul tau nu e marca inregistrata. Dar… am specificat la final si sursa. Sper sa poti dormi linistit de acum.

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: