Popa = Merlin = Dracu`

Pentru crestini, persoanele care practica vrajitoria sunt niste fiinte pe care nu au de ce sa le intalneasca. Din moment ce stiu ca farmecele, descantecele si leacurile pe care le ofera sunt in legatura cu fortele demonice, cunosc ca orice insotire cu acestea le va aduce numai rau.

Pai … nu fac alea prin revite reclama la tot felul de ghicitoare, care mai de care cu magie alba, cu evanghelii, cu biblia in fata? Cum poate cineva care foloseste evanghelia sa fie in legatura cu fortele raului? E ca si cum ai spune ca popii sunt uneltele diavolului.


Dar avand in vedere ca nu toti sunt cu adevarat crestini si ca sunt persoane care chiar neaga existenta lui Dumnezeu, vrajitoria a ajuns sa fie considerata o meserie. Multora nu li se mai pare nefiresc sa afirme despre cineva care face lucruri iesite din comun ca este „dat dracului” sau „al dracului”. Pentru acestia nefiresc este ca vrajitoria sa existe fara a fi impozitata, fara a avea parte de legi etc.

Si pentru mine e la fel de nefiresc ca BOR sa existe fara a avea parte de impozite ca si popii care fac slujbe, tot magie fac. Iar crestinii adevarati … sunt personaje mitologice. La fel ca blonda desteapta, olteanul inteligent, etc. Iar aia care s-au mai trezit si s-au dclarat atei sigur nu dau doi bani pe magie si vrajitorie sau orice altceva care are legatura cu para-pupu.

O parte din clientela vrajitoarelor isi spune ca nu are nimic de pierdut daca de exemplu, pentru o problema de sanatate apeleaza atat la medic, cat si la ele. Considera ca e chiar avantajos sa aiba parte de cat mai multe informatii despre boala sau suferinta in care se afla si despre modul prin care se pot elibera de ele. Sigur, in momentul in care afla ca sunt si persoane decazute care bat drumul catre vrajitoare, isi doresc sa nu se fie privite ca niste impreuna vietuitori cu ele.

Da … oameni cu scaun la cap care in loc sa se duca la doctor se duc sa isi desfaca la vrajitoare. Punem un pariu, in care sunt dispus sa imi risc venitul meu pe un an, ca 90% din clientela vrajitoarelor e formata din crestini? Cat despre informatiile pe care ti le da o vrajitare … singura valabila e aia pe care ti-o furnizeaza extrasul de cont dupa ce ai trecut pe la ele. Si sigur aia care bat la usa lor nu dau doi bani pe cum ii priveste lumea, ca LUMEA NU STIE ca ei se duc la fermecatoare si alte natii.

Pentru o alta parte din clientela, vrajitoria exercita o mare atractie. Persoanele din acesta categorie nu merg la ele decat din pura curiozitate. Vor pur si simplu sa afle ce inseamna sa traiesti intr-o lume diferita de cea in care ele se afla.

Mai tata mai, pentru o curiozitate de genul asta poti sa iti iei de pe net documentare cu viata tiganilor de satra. Sau, daca esti barbat, poti sa te duci la Teologie, ca sigur acolo vei afla si secretele vrajitoriei. Pentru ca urmeaza sao practici si nu o poti face bine daca nu stii cu ce se mananca.

La vrajitoare nu te duci din curiozitate. Te duci din cea mai pura prostie. De fapt la cei care se duc la vrajitoare putem gasi cea mai pura frma de prostie, excelenta pentru studii de laborator.

Altii considera vrajitoria un mijloc de a transforma in mod miraculos realitatea: Nu ai fost iubit? Cu ajutorul vrajitoriei vei fi iubit de toata lumea. Nu esti bogat? E de ajuns sa joci o singura data la loto ca sa iesi castigator. Vrei ca cineva sa cunoasca despartirea? Rosteste- i numele si nu vor mai fi impreuna niciodata. Ai fost dat afara din slujba? Gandeste-te la ce firma vrei sa lucrezi si imediat vei fi sunat pentru angajare. Si raspunsurile miraculoase pot continua.

Asa … si cand se duc romanii ca oile la popa, nu tot pentru cacaturi de genul asta se duc? Si popii nu tot rezolvari miraculoase le promit? Adica cu csunt mai prejos fetitele cu basmale si galbeni in par fata de popimea cu odajdii pline de aur ? Cu absolut nimic. Doar ca sunt mai mediatizati. Si protejati de politicieni.

Nenumarate pot fi si motivele pentru care se apeleaza la vrajitorie. Insa ceea ce ma nelinisteste este disponibilitatea fata de vrajitorie. Aderarea cu atata usurinta la aceasta practica, cred ca vine din faptul ca omul nu se mai priveste ca fiind o fiinta creata dupa chipul lui Dumnezeu. Va rog sa luati seama ca Dumnezeu nu-i daruieste omului asemanarea cu El, atunci cand acesta se socoteste indreptatit sa petreaca timpul in vecinatatea diavolului. Iar lipsa acestei asemanari ii va aduce omului o vesnica suferinta.

Si tot nenumarate sunt si motivele care ii duc pe prosti la popa. Si pe mine cel mai tare ma nelinisteste este usurinta cu care imputitul de popa ia de la mama abuzata si ultimii bani promitand ca prin rugaciune si slujbe, recte tot magie, sa il indrepte pe nefericit catre calea cea buna.

Si eu parca stiam ca omul a fost din start creat dupa chipul si asemanarea barbosului. Acum daca te duci la vrajitoare ar trebui sa iti stearga fata sau ceva. Ar fi a draq de greu de facut identificari in romanica.

Nimeni nu primeste Botezul, taina ce ofera posibilitatea de a ne impartasi de celelalte taine, decat dupa rostirea cuvintelor „Ma lepad”, ca raspuns la intrebarea: „Te lepezi de satana si de toate lucrurile lui si de toata slujirea lui si de toata trufia lui ?”. Totdeauna trebuie sa implinim fagaduinta de a ne lepada de diavol si de toate lucrarile lui.

Hai sictir la mata … ca nu ala botezat spune ca se leapada !!! Ca voi botezati tanci de 2-3 luni. Aia „nu stie sa vorbeste” dara sa se lepede de vreo fantasmagorie a unui care aduce raul in lume. Asa ca mai scutiti-ne cu relevanta botezului. Ca NU EXISTA !!!

Si mai usureanu cu acuzele la bietele tiganci. Ca voi, popimea, sunteti mai dihai decat ele.

Anunțuri