Hotul sef BOR: Criza vine din lacomie.

Un articol publicat de un ziar pentru crestini a scos din tipar o porcarie de cuvantare a sefului BOR, hotul sef. Iacata:

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în cuvântul de învăţătură rostit ieri, 27 noiembrie, la Catedrala patriarhală

Multele bogăţii, pe care noi le îndrăgim cu patimă, devin obstacol pentru cultivarea iubirii milostive faţă de semeni. Dacă noi suntem milostivi, bogăţia ne ajută să ne mântuim. Bogăţia nu este rea în sine, ca şi sărăcia, dar poate să fie o piedică în calea mântuirii dacă nu suntem milostivi.

Din cate imi amintesc Biserica e cea care ar trebui sa fie cea mai milostiva. Adica din toate donatiile pe care le fac crestinii pe la biserica in cutia milei, asta ar trebui sa finanteze cateva lucrari sociale. Si am inuteles ca BPR se lauda ca duce nush ce cacat de activitati caritabile. Care sunt pur si simplu infloritoare dar lipsesc cu desavarsire. Adica … mai lacomi ca popii .. nu cred ca exista.

Şi sărăcia poate fi o piedică dacă nu cerem ajutorul lui Dumnezeu şi ne răzvrătim împotriva Lui, dacă invidiem pe cei care au lucruri materiale, devenind răpitori sau răufăcători sub motivul că suntem săraci.

Bun … bogatia nu asigura mantuirea … dar nici saracia? Cum dracu vine asta ? Sau nu tre sa fim saraci lipiti, ca nu mai avem de unde da banu la popa sa ne mantuiasca, nu ? Cat despre invidie fata de bogatiile celui de alaturi … pe mine ma ia cu tahicrdie cand vad mertz-urile si Jeep-urile din curtile popilor.

Bogăţia păstrată în mod pătimaş aduce o mulţime de rele: certuri în familie, bătăi între rude şi chiar ucideri; şi tot lăcomia mare după lucrurile materiale şi după bani duce la războaie de cotropire din dorinţa de a stăpâni peste alţii şi de a le lua bunurilor lor.

Opaa … Adica banii provoaca certuri ? Eu stiam ca lipsa lor duce la scandal si balamuc in familie. Acu nu mai e asa? Sa-mi trag una ! A si legat de dorinta de cotropire .. va mai amintiti voi toate razboiele duse de biserica pentru propovaduirea adevaratei credinte ?

Criza economică şi financiară pe care o traversăm acum este rezultatul lăcomiei de bani a băncilor, a sistemului financiar, a corporaţiilor transnaţionale. Toate aceste forme de lăcomie stau la baza crizei economice şi financiare, pentru că lăcomia nemăsurată a unora devine lipsa dureroasă a altora. Patima lăcomiei după averi creează dezechilibre şi nedreptate în societate,

Sigur … bancile, evreii, masonii, companiile farmaceutice, etc … nu oamenii. Nici de cum prostia omului care s-a indatorat pana peste cap, care a imprumutat de la banca ca sa plateasca alte imprumuturi la alta banca. Ca nu se cade sa fii om fara plasma, masina de fitze, teren la munte.

Prin iubire milostivă, prin dărnicie, comorile materiale se transformă în comoara faptelor bune, care devine lumina sufletului omului milostiv. După despărţirea lui de lumea materială, numai această comoară a inimii, a iubirii milostive, rămâne veşnică şi cu ea merge omul în Împărăţia cerurilor.

Adica dati, dati, dati, tot ce aveti de la voi la noi. Ca noi avem nevoie, voi crapati si nu mai folositi nimic din toate averile. Dar noi … le mutam la biserica, ca e vesnica. Si are nevoie de sustinere financiara.

Sa va traiasca MOARTEA !!!

Anunțuri