Crima – singurul pacat negociabil

Unul dintre cele mai importante pacate ale crestinismului, prins si in decalog, este omorul. Fie el in formele ne intentionate, omor din culpa sau loviturile cauzatoare de moarte, fie in cele premeditate, omor deosebit de grav sau multiplu asasinat. Si era pedepsit de biserica primara, mult inaintea aparitiei codurilor penale moderne, cu moartea, desi multe alte fapte primeau aceasi pedeapsa.

Singurele omoruri care nu erau pedepsite erau cele comandate de insasi institutia bisericii. Acele asa zise pedepse aplicate tuturor celor considerati indezirabili, fie ei atei, vrajitoare, eretici sau pagani.

A existat o perioada in Franta regala cand orice catolic credincios putea, daca intalnea pe drum un hughenot, sa ii ia gatul fara sa raspunda in nici un fel, penal sau civil. Si asta la indemnul atotputernicei biserici.

Cam la fel se intampla astazi in statele care isi bazeaza legile pe fundamentalismul islamic. Orice „drept-credincios” poate executa pe orice „infidel” pentru acuzatii care de care mai tampite, de la hulirea legilor islamice pana la a profetului.

Ma intreb acum, la modul serios, daca si alea nu sunt tot crime. Daca in momentul in care iti executi vecinul de pe palier pentru ca e gay sau cand dai foc unei cladiri pentru ce e locuita numai de necredinciosi nu comiti tot o crima punand capat unor vieti asupra carora tu nu ai nici un drept.

Si ajung usor-usor la concluzia ca in ori ce religie crima este un pacat negociabil. Daca e facuta in numele zeului la care se apleaca o majoritate covarsitoare a unei comunitati, aceasta nu va fi in veci pedepsita. Ba dimpotriva, va fi incurajata. Cei care au studiat nitica istorie stiu ca exista in fiecare era cate o bucatica de cateva zeci de ani in care linsajul nu numai ca nu era interzis, dar era si incurajat: progromurile tiganilor si evreilor si vanatorile de vrajitoare in Europa Evului Mediu incurajate de Sfanta Inchizitie, linsajul negrilor in America de Nord dupa abolirea sclavie incurajat de toti cetatenii de culoare alba, executiile in masa ale evreilor, tiganilor, handicapatilor din cel de-al doilea razboi mondial incurajate de conducerea celui de-al III-lea Reich, si multe, multe altele.

Regula functioneaza azi cam cum o descria regretatul George Carlin:

„Crezi in Dumnezeu?”

„Nu!”

„Mori !!!”

„Crezi in Dumnezeu?”
„Da.”

„Dumnezeul tau e si Dumnezeul meu?”

‚Nu !!”

„Mori !!!”

Si asta fara a se mai pune nici un fel de pret pe valoarea unei vieti umane sau fara a se lua in calcul macar costurile necesare acelui om sa ajunga la maturite, ca sa poata la randul lui produce.

Religia, in toate formele ei institutionalizate, a ajuns astazi cel mai eficient si mai nemilos calau, executand zilnic mii de oameni.

De aceea, fara nici o urma de regret, il putem numi pe Dunmezeu, Iehova, Allah sau cum i se mai spune, cel mai sadic si mai descreierat criminal al tuturor timpurilor iar crima, cel mai mare rau pe care il poate face o fiinta umana, un pacat negociabil.

Reclame

16 gânduri despre „Crima – singurul pacat negociabil

Adăugă-le pe ale tale

 1. „gods don’t kill people.people with gods kill people”

  zeii nu au cum sa ucida deoarece sunt imaginari, insa din zorii umanitatii au existat niste „baieti destepti”, care i-au manipulat pe restul in numele unor pretinse zeitati ,incepand cu samanii triburilor si terminand cu papa de la Roma

  Apreciază

 2. Dimensiunea in care traim noi, oamenii, este o iluzie.Nu-l poti numi pe Dumnezeu sau Iehova sau Allah cel mai sadic descreierat criminal al tuturor timpurilor pentru ca un zeu, fie el chiar si Dumnezeu, este impartial si lipsit de sentimente.Sentimentele sunt proprii oamenilor deci putem spune ca se ucide din gelozie, din lacomie, din dispret pentru rasa celuilalt sau chiar pentru viata in general , din setea pentru putere, din o multime de motive.Unul din motivele principale pentru omor este credinta.Aparent.”Cine nu-i cu noi e impotriva noastra”-iata un slogan comunist care a ucis mii de oameni.Nu-i mare deosebire intre comunisti si biserica.Biserica L-a izgonit pe Dumnezeu din om si s-a facut mijlocitoarea intre acestia doi.Totul contra unui pret, desigur.Asa ca , parerea mea, omul trebuie sa raspunda pentru faptele sale, acum sau mai tarziu intr-o forma sau alta si nu poate s-o faca numeni in locul sau.Cum spuneam, Dumnezeu este indiferent, doar reprezentqantii sai pe pamant sunt condusi de impulsuri si atasamente si-l folosesc pe El drept scuza pentru actiunle lor.A se retine, nu sunt religios.Dar sunt convins ca nimic nu e intamplator pe lumea asta si totul este guvernat de niste legi pe care omenirea nu le intelege.

  Apreciază

 3. Religia este realmente o boală mintală molipsitoare, însă doar prin astfel de critici mă tem că nu se poate rezolva nimic. Ei au în primul rând un aparat de propagandă cu ritualuri, simboluri, monumente, artă, motivații materiale, sprijin al statului, etc. Poți intra acolo în biserică în mijlocul slujbei să-i întrerupi fluierând? Trebuie deci să te așezi în genunchi și să te rogi de popă să-și facă timp pentru argumentele tale științifice. Dacă le dai foc la biserici să zicem, de fapt săvârșești un ritual care doar simbolizează distrugerea religiei și mai rău faci, iar dacă vrei să te porți civilizat trebuie să te așezi în genunchi și să le pupi mâna. Aparent culturile religioase par imposibil de distrus, însă eu mă cam îndoiesc de asta. Evident nu pot vorbi chiar deschis despre asta, mai durează ceva vreme până atunci. Mai durează încă puțin, iar porcii vor începe să urle ca la tăiat.

  Apreciază

 4. Dorule nene, nu e nimeni în ceruri, nimeni n-a scos nimic din om. Nu există preteni imaginari, nu există ”mnezăi, nu există zeități și ce mai vrei tu. Golește-ți mintea, golește-ți sufletu de superstiții, tradiții, frici, sentimente de vinovăție și te vei simți eliberat. Apoi începi și construiește-ți personalitatea pe o bază sănătoase și impune-ți niște limite de omenie și bun simț pe baza faptului că ești om cu morală, conștință, voință, virtute. Învață să redevii om în lumina noilor valori adoptate și o simți cum erai pur și simplu încapsulat de credințe medievale, ritualuri cretine și penibile. Omule, suntem oameni și atât.

  Apreciază

 5. Eu accept posibilitatea ca, intr-adevar, sa nu existe nimic iar tot ceea ce cunoastem noi in privinta existentei noastre si a tot ceea ce vedem cu ochiu’si cu telescopu’ sa fie doar rodul intamplarii.Tu poti, totusi, sa accepti posibilitatea ca toate astea sa fie creatia unor puteri superioare si de neinteles pentru om asa cum este el in acest moment al evolutiei sale?Nu ma refer aici la Dumnezeu asa cum il descrie biblia si cum e perceput de majoritatea oamenilor religiosi.Sau ateii sunt la fel de intoleranti ca si habotnicii religiosi? Revin cu specificatia ca nu sunt un om religios.Dar a crede nu inseamna a fi numaidecat religios.Chiar si un ateu crede cu tarie ca nu exista Dumnezeu.Deci…are o credinta. :)daca imi spui care e cea mai mica unitate de timp eu iti spun cu precizie momentul crearii acestui univers.

  Apreciază

 6. Uite ce îndemnuri am găsit!

  COMENTARIU CENZURAT !!!
  Imi pare rau sincer remus, dar nu am chef sa fac trafic tuturor tampitilor.

  Eu am definit mintea umană ca fiind organul de simț pentru timp. În link-urile de mai sus, vei fi îndemnat să nu îți mai folosești mintea!

  Apreciază

 7. Instituțiile religioase sunt instituții politice de spălare a creierului. Toată Biblia este numai politică de la cap la coadă. Tot ceea ce ține de războaie, neamuri,viitorul pământului ține de politică, însă este o politică malefică. Încă nu știi cât de malefică este! Eu am abordat această problemă la mine pe blog și cu ceva talente de detectiv și am încercat să reconstruiesc adevărata istorie ținând seama de condițiile vremurilor de atunci. Poveștile asemănătoare sunt întotdeauna ușor de înlocuit, mai ales într-o tradiție a viului grai! La fel cum falsul întotdeauna trebuie să semene cu originalul pentru ca să poată înșela! E un articol cam lung ceea ce al scris la http://remussatala.wordpress.com/2011/11/17/cine-este-dumnezeu-2/ dar ar trebui supus atenției pentru că eu aduc niște argumente acolo și aș vrea să supun atenției această perspectivă de a aborda lucrurile și să încercăm să privim lucrurile ținând seama și de metodele și tehnicile de a înșela oamenii. Aceste organizații războinice de spălare a creierului au niște tehnici de înșelare pe care aș vrea să le analizăm și să le disecăm!

  Apreciază

 8. Eu nu am o problemă cu a face trafic tâmpiților, eu chiar le fac reclamă la mine pe blog. Eu merg pe ideea că punerea părților opuse față-n față este libertatea de cunoaștere. Contrariile sunt cauza pentru care oamenii își pot pune întrebări, iar fără întrebări toate răspunsurile la întrebări, inclusiv știința sunt zgomot. Există două moduri principale de a face propagandă:

  1. organizezi o piesă de teatru care nu trebuie deranjat și în care se înscenează anumite personaje
  2. organizezi confruntări și competiții deschise în care au dreptul să participe oricine provoacă

  Dacă folosești prima metodă de propagandă, nu faci nimic altceva decât să institui o nouă religie. Îi critici pe cei ce fac exact ceea ce faci și tu. În confruntare sau competiție trebuie să fie liber să participe oricine provoacă. Sunt mai multe de spus în legătură cu asta, în principal trebuie să provoace numai cel slab pe cel mai puternic și nu invers, iar oricine respinge o provocare trebuie considerat învins. De aceea eu nu resping provocările.

  Ideea de personaje și de teatru care nu trebuie deranjat de nimeni este practica religioasă. Acolo sunt doar personaje înscenate să pară că reprezintă ceva, dar drept ar fi ca oricine respinge provocări să fie recunoscut drept învins și oricine nu provoacă să fie ca și cum s-ar recunoaște învins. Religioșii înscenează provocări într-o piesă de teatru cu personaje care se prefac că sunt învingătoare și te înscenează pe tine ca pierzător. Ei vor să dețină un monopol și un control al provocărilor prin înscenări într-un teatru cu actorii aleși numai de ei și care să reprezinte numai ce personaje vor ei.

  Asta este principala lor metodă de înșelare, iar eu nu aș vrea să fiu părtaș la asta, mai ales pentru că în multe din viitoarele mele postări pe blog voi ataca în repetate rânduri acest aspect. A cunoaște inamicul înseamnă a-i cunoaște armele. Tot ceea ce poate inamicul mărturisește despre ceea ce vrea inamicul și tot ceea ce arată la vedere inamicul mărturisește despre ceea ce el înscenează să pară. Ceea ce poate este ceea ce vrea și ceea ce arată este ceea ce înscenează. Simplu!

  Credința se câștigă prin înscenare de confruntări și competiții, iar audiența se câștigă prin confruntări și competiții. Dacă ai adevărul de partea ta nu îți trebuie credință ci îți trebuie doar audiență. Nu contează personajul care se CREDE că îl interpretezi, important este ce confruntări și ce competiții câștigi și ce audiență ai la acele confruntări și competiții. Fără audiență confruntările și competițiile nu valorează nimic și nu înseamnă nimic. Înseamnă ceva în imaginația ta, dar esența înșelării constă în a face o afacere oferind ceva imaginar și primind ceva real. Dacă ai dat ceva real pe ceva imaginar, înseamnă că tu ești cel înșelat! Religia oferă lucruri imaginare și cere în schimb lucruri reale, iar ei se pricep enorm de bine la asta! Politica la fel! Instituțiile statului cer impozitele cu termeni de livrare exacți în timp și spațiu, ei decid termenii de livrare în timp și spațiu pentru legi, dar când fac promisiuni, acele promisiuni sunt fără termeni de livrare în timp și spațiu. Lucrurile reale trebuie să aibă timp și spațiu precis și sigur pentru că altfel sunt imaginare și nu reale!

  Credința este un rezultat al audienței în confruntări și competiții, dar dacă acestea sunt înscenate, atunci credința este una câștigată pe nedrept. Ei se folosesc de corupție și șantaj pentru a câștiga audiență la teatrul lor ieftin, iar ispita sau provocarea defapt, dacă se face împotriva lor, asta este pentru ei o lucrare a diavolului. Ei vor să fie actori care să interpreteze personaje! Asta vor!

  Prin urmare, ce trebuie să faci pentru ca să le strici piesa de teatru? Trebuie să facem un alt teatru? Păi ideea de teatru este însăși inamicul! Acest sistem al teatrului nu este doar în religie, ci este în politică, în educație, în familie, la muncă, chiar noi înșine față de noi jucăm teatru și vrem să fim personaje care să jucăm teatru cât mai convingător! Totul este o afacere în care fiecare vrea să câștige primind realul în schimbul imaginarului!

  Ce trebuie făcut deci? Cu siguranță că te voi contacta atunci când voi avea nevoie de ajutor într-adevăr pentru planul meu. Deocamdată mai este ceva timp și nu mă grăbesc. Însă după cum spuneam, confruntările și competițiile fără audiență sunt nimic, în timp ce ei câștigă confruntări și competiții imaginare prin teatru, folosindu-se de de răsplăți și pedepse sunt cam toate imaginare. Popii mai iau un salariu, în rest nu mai e nimic. E doar dorința de a reprezenta un personaj imaginar, de a avea sănătate în imaginație, noroc în imaginație, mântuire în imaginație, moralitate în imaginație și prestigiu în imaginație. În schimbul acestor lucruri plata cu prețul realității a scăzut dramatic și deci se poate ataca.

  Apreciază

 9. Pingback: good to overtrain
 10. Dumnezeu a zis sa nu ucizi. Asta insemnand sub nici o forma. Dumnezeu il asteapta pe cel pacatos la indreptare NU LA TAIERE. Nu e vina crestinismului ca niste popi tampiti au predicat opusul.

  Apreciază

 11. „Crezi in Dumnezeu?”

  „Nu!”

  „Mori !!!”

  „Crezi in Dumnezeu?”
  „Da.”

  „Dumnezeul tau e si Dumnezeul meu?”

  ‚Nu !!”

  „Mori !!!”
  Eu cred ca e mai bine asa: „Crezi? „NU” „Ok, ma voi ruga si pentru tine!”
  Uite:

  Si sa nu crezi ca nu sunt si astfel de crestini. Dar eu ii respect mai mult pe musulmani pentru sunt mai educati in religia lor (nu pentru ca religia lor ar avea neaparat dreptate), pe langa noi au cateva diferente (Alah=singurul Dumnezeu, Iisus=doar profet, Mohamed=ultimul si cel mai mare dintre profeti). Alte diferente nu-s chiar asa mari. Dar faptul ca se inchina catre meca de fiecare data cand aud clopotele arata nu ca sunt fatarnici (pentru cine sa fi fost fatarnici in secolul cand religia lor a fost creata? Pentru „turisti”?), ci disciplinati si credinciosi. Si ei au avut probleme cu mintea (mai ales ca ne obligau pe noi, de cate ori ne invingeau, sa trecem la religia lor, iar daca nu muream; ex: Constantin Brancoveanu si toata familia lui), dar in principal, nu cred ca au aceleasi probleme care le avem noi cu atatia popi prosti pe aici. Nu stiu, nu vreau sa ma bag, spun doar ca-i respect.

  Apreciază

 12. Daca mai aud o singura data cacatul ala cu brancoveanu, care cica a murit ca nu a vrut sa treaca la religia lor … iti dau spam.
  Brancoveanu a crapat ca nu i-a dat banii pasei, nu ca nu a trecut la islam. De aia, ca era prea lacom si a vrut sa se inavuteasca.
  Asta invatati voi la scoala, o poveste idioata, un mit la fel ca religia. Puneti draq mana pe carti scrise de istorici adevarati si cititi.

  Apreciază

 13. AAA, scuze. N-am stiut ca nu-i voie cu argumentul asta pe aici. Si l-am dat numai o data n-are rost sa te enervezi. Chill. NU m-a invatat la scoala. Am auzit la manastirea Hurezu. Nu era viata lui Brancoveanu pasiunea mea, nu m-am interesat sa mai vad ce o facut.

  Apreciază

 14. Cat despre istorie, de-aia m-am dus la mate-info ca sa scap de unele materii (religie, muzica, desen, engleza, germana, romana, geografie+ istorie). NU am scapat de istorie, dar materia imi place, din moment ce profu nu-i sever.

  Apreciază

 15. Leviane biblia e o carte de istorie cu multi ani in urma decat cele de acum, dar in acelas timp valoreaza mai mult decat cele de acum este ca o comoara gasita

  Apreciază

 16. @Soldatul lui Hristos
  Biblia pe care o sustii tu aici nu are alta valoare decat dea a prezenta cultura iudaica dinainte de anul 1 e.n. . Si atat. Pentru ca valoarea ei ca si cronica istorica e aproximativ nula, daca vb de Vechiul Testament, si relativ distorsionata , daca vobim de Noul Testament. Singurele chestiuni valabile din Biblie sunt cateva principii morale folosite de evrei si inca valabile, care pot fi restranse la unul singur: „Nu fi naspa!”

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: