Blogu` lui Leviatan

Popa spune: 3 copii musai

„Toată Europa creştină are copii puţini. Dacă nu se va trezi, putem fi înghiţiţi de valul nimicniciei. Cred că ar trebui să devină un lait motiv, un deziderat de urmărit şi sper că eu dumneavoastră, dascălii, şi noi, preoţii, într-un oarecare procent l-am putea avea: ca orice familie creştină să aibă trei copii – unul pentru tata, unul pentru mama şi unul pentru ţară şi biserică. Pentru că altfel vom constata peste zece ani, la celălalt recensământ, că iar ne-am împuţinat cu două milioane. E vorba nu numai de o problemă demografică sau de natură administrativă, ci e vorba şi de una spirituală. Din convingere pleacă toate lucrurile” (Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Andrei Andreicuţ)

Si intrebarea normala, pertinenta, a oricarui cititor mai mult sau mai putin avizat e:”Daca nu ma pot caca de foame, copii cine mi-i hraneste?” Adica unul pt tata, care bea toti banii, unul pt mama, care ii da pe cosmetice si unul pt tara si biserica, pe care le doare intre buci de copii. Frumos sa vina sfaturi despre copii din partea unui calugar care habar nu are ce inseamna sa cresti un copil nu trei.

Românii nu se duc “voioşi” în străinătate, ci pentru că nu au de lucru

Ai desocperit si tu apa calda, focul si roata. Nu ne dai tu banii sa nu mai plecam din tara? Ca sa stam sa iti facem tie copii de indoctrinat.

„Ne doare că naţiunea noastră slăbeşte, să nu zic că se prăbuşeşte natalitatea. Mulţi tineri pleacă, două-trei milioane de români sunt în străinătate şi nu se duc de voioşi, ci se duc din cauze obiective, că n-au ce lucra în ţară. Întrebarea pe care ne-o punem este oare vor mai reveni?”, s-a întrebat joi, la Bistriţa, mitropolitul Clujului, în cadrul dezbaterii pe tema „Educaţia moral creştină în contextul şcolii româneşti contemporane. Generaţia tânără – încotro?” …”Familiile creştine ar trebui să aibă trei copii”a concluzionat Înalt Preasfinţia Sa.

De revenit .. siguuur … peste 2 – 3 secole, cand Romania va fi la nivelul de trai din restul Europei acum. Si ce nu am inteles eu … de cand e invitata biserica in cadrul unei reuniuni ce priveste educatia tinerei generatii?  Mai ales una organizata de o institutie a statului roman. Eu parca imi amintesc ca statul roman e separat de biserica.

 

Reclame

8 răspunsuri la „Popa spune: 3 copii musai

 1. Doar nu te asteptai sa zica: „Ba, prostilor, nu mai turnati boraci, ca nu sunt nici conditii minime de trai!” Am mai cunoscut un popa care era de acord ca astea nu-s vremuri sa faci copii, da’ asta e caz rarisim… Majoritatea baga CD-ul, ca doar tara are nevoie de retarzi, ca intotdeauna, nu?

  Apreciază

 2. Pana si un ceas stricat arata ora exacta de doua ori pe zi. In mijlocul vrajelii asteia religioase se afla un sambure de adevar, si anume faptul ca Europa se afla in plin suicid demografic, proces mult accelerat in partea estica a continentului. Bun, criza asta e probabil cel mai prost moment in care sa te gandesti la reproducere ca roman de rand, dar imagineaza-ti cum vor fi tratati nepotii tai cand vor fi coplesiti numeric de „ietnii” mai putin iubitoare de pace si civilizatie.

  Apreciază

 3. Si crezi ca e cazul sa facem o competitie demografica, ca nu cumva sa fim depasiti de negri, arabi, tigani, indieni, chinezi si alti d-astia care se reproduc pe banda rulanta? Chiar crezi ca este imperios necesar sa ne intrecem in asa ceva? Pai daca am avea curaj, i-am trage pe politicieni la raspundere, ca de la ei porneste totul. Mai si gandeste inainte sa tastezi..

  Apreciază

 4. Mda… am citit niște date pe un blog, acu nu știu cât de veridice sunt, iar dacă mint ei, mint și eu, unde scria că mai suntem vreo 19 milioane cu tot cu ăia plecați la muncă prin vest. Asta-i drastic, nimic de zis, dar odată cu scăderea populației să sperăm că o să crească nivelul inteligenței, numărul oamenilor educați, nivelul de trai, iar ăia de stau prin Vest cu anii, să fi învățat ceva de la civizilațiile care i-au găzduit.
  Am văzut destule cazuri de oameni plecați bou și veniți vacă, de care nu s-a lipit absolut nimic de valorile și normele de civilizație de acolo. Românii sunt un popor de oameni inteligenți și nimeni nu poate contesta asta, dar în același timp o parte din ei sunt și needucați. Dacă inteligența asta nu e modelată, nu e lucrată, omul cade în mediocritate și se protește, adoptând comportamentul cel mai apropiat de mediul unde el locuiește.
  Asta ca o paralelă la ceea ce zice virginu ăla de mitropolit care pe deoparte hulește femeia, actul sexual, contracepția, educația sexuală, iar pe partea ailaltă plânge că românii nu mai fac copii.
  Inteligența cu educația nu au nimic în comun, nu sunt sinonime, nu sunt complementare. Poți fi educat fără să fii inteligent, să ai bun simț și să știi un nimim de ce să nu faci în societate pentru a nu-ți atrage oprobriul celor din jur. Repet, inteligența nu înseamnă educație, educația se învață pe când inteligența este dobândită genetic.

  Apreciază

 5. @XYZ

  Amice, tu procedezi cum crezi de cuviinta. Poti sa fii extrem de snob si sa razi de oamenii care recunosc problema demografica, e optiunea ta, dar sa nu vii plangand cand te trezesti ca nu mai poti intra in anumite zone ale orasului tau, sau ca trebuie sa dai tot soiul de derogari religioase ca sa nu iti taie capul unii si altii. Pe de alta parte, poti sa te gandesti la posibile solutii, mai mult sau mai putin corecte politic.

  Daca tu iti imaginezi ca democratia liberala, pluralismul si secularismul vor supravietui tranzitiei demografice din viitorul apropiat al Europei, da-mi si mie din ce fumezi. Mai uita-te odata la imaginile din „revoltele” din Londra de asta vara, cam asa arata viitorul copiilor tai:

  Apreciază

 6. Citind articolul tau mi-am amintit de un alt personaj important al istoriei Romaniei care a vrut /a impus ca fiecare familie sa aiba cel putin 4 copii.Raspunsul meu la acest articol continua pe blogul meu.

  Apreciază

 7. Nu vreau sa ajungem ca indienii, pe un pamant care nu e asa de mare ca al lor! E o prostie. Fiecare familie dupa posibilitati si dorinte. Nimeni nu-ti comanda viata. Deaceea respecta si Dumnezeu liberul arbitru al tuturor. Daca Dumnezeu respecta, popii de ce nu? Aici e o problema. Vad ca popii fac prostii si ateii ne invinovatesc pe noi. Pe langa a spune ca popii nu sunt religia crestina, mai spun ca noi, credinciosii, carora ni s-a adus la cunoaster acest lucru trebuie sa le spunem ateilor „nu e vina religiei, dar e vina mea, pentru ca nu ma duc la popa, oricat ar fi el de scolit, sa-i dau cu Biblia in cap, si sa fac ceva sa nu mai tot bata campii” In privinta asta trebuie luate niste masuri. Eu daca as intalni popi de-aia in mijlocul liturghiei m-as ridica la ei. In fond liturghia e doar o rugaciune luunga, inventata de ei. Singura rugaciune de la Dumnezeu e Tatal Nostru. Atat. Atat a venit din cer, nimic mai mult.

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star