Popa dixit: timpul este relativ …

Sfanta Scriptura (Geneza) si stiinta (teoria relativitatii care implica existenta Big Bang-ului), sustin acelasi adevar si anume ca universul, spatiul si timpul au in inceput din nimic la Big Bang (Marea Explozie). Un merit deosebit in confirmarea existentei Big Bang-ului il are savantul contemporan Stephen Hawking, care ne-a oferit dovada stiintifica a faptului ca spațiu-timpul au un inceput, ceea ce e in concordanta cu invatatura biblica. Sfintii Parinti, ne invata ca noi nu putem calcula timpul decat dupa iesirea omului din Rai (primul an in Hronografele bisericii, este anul iesirii lui Adam din Rai).

Bai putza … ala a spus ca au un inceput nu ca l-a inceput cineva a scuipat si le-a creat. E o mica mare diferenta intre ele. Si eu sunt foarte curios cum mama draq calculezi tu zilele de la iesirea din Rai, ca aia se presupune ca nici nu stiau care e diferenta dintre ele, daramite sa le si noteze.

Argumentele lor pentru faptul ca “nu putem calcula” timpul inainte de iesirea lui Adam din Rai erau in principal doua. Primul argument, era ca noi nu stim cat erau de lungi “zilele” creatiei, intrucat scriptura afirma ca Soarele si Luna au fost facute de Creator doar in a patra zi de la inceputul creatiei, , deci in primele trei zile cand nu era creat inca Soarele, o zi nu avea douazeci si patru de ore. Al doilea argument era ca omul, in Rai, nemuritor fiind prin har inainte de caderea in pacat, percepea timpul altfel si, deci, toata perioada de timp petrecuta de om in nemurire e considerata in Geneza ca o singura zi.

Intrebare no. 1 : Cum e posibila ziua fara existenta stelei in jurul careia graviteaza planeta? Daca nu e steaua, nu e lumina. Simplu ca buna ziua.

Intrebare no. 2 : Cum adica tot timpul petrecut acolo e o singura zi? Inseamna ca aia au dat-o in bara in ziua a saptea. Ca in a sasea au fost creati. Daca au stat mai mult de ziua a saptea … deja sunt 2, 3 sau mai multe zile. Ca doar Soarele era creat. Si ala da startul zilei.

Iata deci cum cele sase zile ale creatiei nu aveau acelasi interval de timp si nicidecum nu aveau o durata de douazeci si patru de ore. Zilele creației din Sfanta Scriptura, pot fi de cateva secunde, privit dintr-un sistem de referința, sau pot fi de miliarde si miliarde de ani privit din alt sistem de referința.

Waw … cum incerci tu sa prostesti lumea. Pai tu folosesti acelasi cuvant: „zi”, pentru intervale de timp inegale. Ori „zi”, fie ea si de pe alta planeta, presupune intervale egale de timp care impreuna formeaza o durata mai lunga (saptamani, ani, decenii, secole, milenii) Cum imi spui tu acum ca in interval de o saptamana zilele nu erau egale.

Din nefericire, o greseala des intalnita la oameni este aceea de a considera timpul ca fiind absolut (invariabil, constant, fix) si independent de creatie, insa teoria relativitații demonstreaza ca in realitate timpul este relativ (variabil) si in stransa legatura cu creatia (depinzand de aceasta). Astfel, nu creatia depinde de timp (adica orbita Pamantului, miscarea de revolutie a planetei Pamant in jurul Soarelui ce determina durata anului si miscarea de rotatie a planetei Pamant in jurul propriei axe ce determina durata zilei, nu sunt facute de Creator sa depinda de o durata temporala prestabilita), ci timpul (durata zilei si a anului) e facut de Dumnezeu sa depinda de creatie, fiind in stransa legatura cu aceasta.

Copil prost. Timpul, pe Terra, este invariabil. Si se folosesc unitati de masura standard: secunda, minut, ora. Ceea ce numim zi poate fi variabil in functie de pozitia ta pe glob: la Ecuator ziua are 12 ore, la Poli poate avea 4320 ore. De acord ca nu pamantul depinde de timp, asa cum pui tu problema, ci invers. Dar nu vad cum dracie se incadreaza un creator in toata asta. Ca Soarele si Luna regleaza ziua si noaptea pe Terra. La aparitia Lunii, din cauza apropierii ei de Terra si a vitezei de rotatie in jurul globului, ziua pe Terra avea doar 4 ore. Sau asta face parte din planul divin?

in sistemul nostru solar, Soarele este cel care determina durata zilelor si a anilor pe toate planetele. (Nu Soarele creeaza timpul – Doamne ferește! – caci timpul este creat de Dumnezeu, ci Soarele doar determina durata temporala a zilei si a anului, asa cum Soarele nu este nicidecum creatorul luminii, lumina fiind creata de Dumnezeu, ci este doar un luminator, “caci luminatorul nu este insasi lumina, ci cel care contine lumina” [5].) Aceasta este revelatia Sfintei Scripturi si invațatura Sfinților Parinți.

Corect, nu Soarele creaza timpul. Dar dupa el il calculam noi. Si … incorect: Soarele este creatorul luminii. Pune mana pe o carte de fizica ca nu iti pica coitzele. Si daca pica … sanchi, ca oricum nu le folosesti. Fuziunea nucleara din interiorul Soarelui este cea care creaza lumina. Sau poate vrei sa spui ca nici lumina electrica nu e creata de curentul electric ci de D-zeu ala al tau.

Planeta Pamant nu este centrul (spatial si temporal) al Universului, de fapt Universul nu are centru spatio-temporal, ci omul este centrul Universului (ca scop, finalitate al acestuia), intrucat Universul (spatiul, timpul, Soarele, planeta Pamant etc.) este facut pentru om (si nu omul este facut pentru ele), iar Fiul lui Dumnezeu s-a intrupat in om, care este creatura directa a lui Dumnezeu (atat trupeste cat si sufleteste).

Omul … Centrul Universului … Fie si ca scop … ???? Baaai Tzaca … tu te auzi ? Uite aici:

1 om intre 7 miliarde

O planeta intre 8

Un sistem solar intre 100 miliarde in galaxie

O galaxie intre 100 miliarde in Univers

Nu ti se pare ca suntem mai putini importanti decat praful stelar? Ca macar ala poate forma planete.

In concluzie … cauta-te copile. Ca ai nevoie de tratament de specialitate. Cum dracu` sa spui ca tot universul e creat pentru un dobitoc ca tine ??? Adica aproximativ 8.000.000.000.000.000.000.000 de planete (asa-i ca nici nu stii cum se citeste nr? Iaca asa: 8*10^21) create pt 2.000.000.000 de crestini. DU-TE TARE !!!

Sursa Crestin Ortodox 

Reclame

9 gânduri despre „Popa dixit: timpul este relativ …

Adăugă-le pe ale tale

 1. Încurcate-s căile domnului și ale dracu căi sunt așa de alambicate încât au luato de tot pe arătură oamenii ăștia.
  Să ajungi să spui asemenea prostii trebuie să fi fost izolat de școală, mai ceva ca un lepros de societate.
  Degeaba le dai argumente valide, că mai nou au aflat și ei de inteligent design. Chiar am avut o confruntare cu-n viitor popă, actualmente student la Teologie și cred că 30 de minute să mai fi stat de garagață cu el, se întâmplau 2 lucruri: ori îl făceam să fie acuzat de apostazie, ori începea să plângă și mă bătea de oftică, tipic creștinesc în a impune credința cu pumnu-n gură.

  Apreciază

 2. ia amuzati-va 🙂
  http://www.ziarullumina.ro/articole;1153;1;33298;0;Viitorul-misterios-al-Universului-si-cosmologia-contemporana.html

  si citat daca nu aveti chef sa cititi toata aberatia

  „Modelul Universului în expansiune pune un hotar în istoria lui: momentul exploziei iniţiale (Big Bang). Prin aceasta, cum s-a mai spus în rubricile noastre, lumea ştiinţifică s-a apropiat, în mod neaşteptat, de perspectiva creştină izvorâtă din Revelaţie şi afirmată cu tărie de gândirea patristică, anume că spaţiul, timpul şi întreaga lume văzută sunt contingente”.

  Din cate inteleg eu aiuritii astia afirma cu nesimtire nici mai mult nici mai putin ca…. Sfintii Parinti ai inceputurilor bisericii crestine (da, nespalatii aia de aiurau prin pustie sau aveau vedenii schizofrenice), au avut, prin post, rugaciune si evlavie „revelatia” (wtf?!) inceputului Universului cunoscut.
  Pai, si atunci, daca Sfintii Parinti stiau de mult, de ce nu le-au spus si natarailor de urmasi chestia respectiva, da, celor care l-au ars pe rug pe Giordano Bruno pentru idei oarecum asemanatoare, ca sa iau primul exemplu care imi vine in minte?
  Au Biblia minte cand spune ca Pamantul e plat? Sau trebuie sa intelegem ca „revelatia” Sfintilor Parinti s-a oprit in fix momentul urmator de dupa explozia initiala?

  Apreciază

 3. Revelatia sf ciobani se opreste mai tot timpul acolo unde se opreste si stiinta contemporasa si are tendinta sa se blocheze acolo cu secolele.

  Apreciază

 4. „Ca doar Soarele era creat. Si ala da startul zilei.”
  O greseala frecventa printre atei. Ziua incepe si se termina cand vrea pula apologetilor.
  „Pula popii apare… soarele rasare… pula se ascunde… noapte ne patrunde”. In lumina acestei revelatii, Leviatane ai face bine sa-ti recunosti greseala.

  Apreciază

 5. Si eu sunt ateu si rezonez din plin cu mesajul pe care vrei sa-l transmiti, insa argumentele pe care le aduci impotriva religie, in toate articolele tale, sunt de toata jena. Explicatiile pseudo stiintifice fac sa para ca articolele sunt scrise de un pustan de 10 ani. Daca nu sti sa aduci argumente valide lasa-i pe altii sa o faca si tu sustine-i tacit, ca doar ne faci de ras.

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: