Prozelitism pe fata, fara jena. Botosani.

Dumiinica sear, in Botosani, in Parcul Mihai Eminescu, Biserica Penticostala Bethel a iesit in spatiul public sa faca prozelitism.

E vorba de mutat adunarea lor din interiorul constructiei pe spatiul public. Cu tot ce inseamna asta: boxe, aparatura de mixare, cor.

Oamenii au vrut sa dea impresia ca lumii ii place ceea ce se imtampla acolo asa ca si-au adus cat mai multi „frati”, de prin tot orasul. Iar 40% din cei prezenti erau copii, adusi acolo pentru a fi spalarea pe creier cat mai deplina.

„Fratii” prezenti acolo, in numar destul de mare – cca 1000, au cantat de s-au spart si au ascultat la predici din partea pastorului principal al bisericii penticostale.

Marea problema e ca la manifestarea din parc a fost insotita de o amla desfasurare de forte de ordine, forte platite dinbanii nostri, ai tuturor. A fost prezent acolo inclusiv seful Jandarmeriei Botosani.

Si e posibil ca aceast tip de manifestare sa mai aiba loc de acum multe saptamani, inclusiv cu participarea autoritatilor locale.

Mai spuneti ceva daca puteti !!!

Reclame

8 gânduri despre „Prozelitism pe fata, fara jena. Botosani.

Adăugă-le pe ale tale

 1. E posibil ca în acest demers să ai parte şi de susţinere pravoslavnică.
  Nu m-ar mira să apară şi optimişti care să acuze permiterea ticăloşilor sectari sionisto-masoni să manifeste în public ca falşi profeţi întru voia lui dumnezero.

  În fine, sunt surprins că un alt cult decât cel creştin-ortodox a primit autorizaţie să manifeste în public.

  Apreciază

 2. Si care-i problema? Au facut ceva rau? Eu nu-s penticostal, dar suntem in democratie, nu in comunism! Au dreptul la manifestari religioase in public!

  Apreciază

 3. Au dreptul sa isi tina manifestarile religioase pentru ei. Nu aiurea. Prozelitismul este interzis de lege. Pana si BOR isi tine manifestarile in cadrul bisericilor. Pacat ca cozile de asteptare de la concursurile de pupat moaste se intind pe km. Asa ca plimba Ursu` si Canta la alta masa.

  Apreciază

 4. După cunoștințele mele care nu-s deloc puține, e de bun simț ca în spațiul public să existe interacțiune între oameni fără a fi judecați și etichetați după criterii de rasă, limbă, sex, religie ,etc. Părerile, opiniile, convingerile, apartenențele la diferite grupuri și entități trebuie ținute pentru fiecare, să se reflecte în mediul privat. Ortodocși, catolici, minorități sexuale, alte culte religioase, din câte știu eu, în România prin lege nu-s discriminate, au libertatea să-și manifeste liberi ritualurile, cu condiția de a nu-i leza pe cei de lângă ei și a nu încălca confortul.
  Cum eu nu-mi strig ateismul și nu pun mâna pe piatră să lovesc în cineva care crede-n stafii și în treimea ness 3 în 1, nu se poate ca și alții să facă la fel?
  Ori din ce privesc zilnic pe stradă, bisericuțele noastre dragi instigă la ciobănie, la intoleranță, discriminare, lipsă de educație și o ascultare surdă, dusă la paroxism, a fețelor bisericești ca autorități supreme într-un stat ce se vrea a fi laic.
  Oricum, le urez niște boli ușoare luate de la pupat de geamuri și cadavre dezmembrate. E de-a dreptul sinistru că bietul om nu poate să-și doarmă somnul de veci, că idioții de urmași au ajuns mai ceva ca-n era primitivă să lingă oase și să-și împartă coate-n dinți ca să-i atingă hoitul.

  Apreciază

 5. 1. Care e legea care interzice prozelitismul, că e prima oară când aud de ea?

  2. Și dacă această lege există, ea este stupidă, și ar trebui eliminată. Cu ce lezează o asemenea manifestație libertățile (nu sensibilitățile) celorlalță ca să fie interzisă? Între a-ți striga religiozitatea/ateismul pe staradă și a da în cap celui care nu-i ca tine e o mare diferență, și e grav să nu sesizezi diferența.

  Apreciază

 6. Punem pariu ca la cre(s)tini nu e nici o diferenta Bez, dragutzule. Pe bune. Ia zii tu unui crestin sa cante la alta masa cand incepe sa propovaduiasca!! Sa vezi tu atunci car e diferenta intre un scaun in cap si un cap in masa.

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: