Iisus Cristos – criminal din culpa ?

Cam astea sunt crimele mari din istorie care s-au facut in numele lui Cristos.
Sfinti criminali

Imparatul Constantin a venit la putere dupa ce a incercat doua trucuri, din care unul singur a functionat. Mai intai in prima ciocnire cu imparatul Maxentius, a spus soldatilor ca a vazut pe cre semnul zeului Apolo. Nu a impresionat pe nimeni cu acest zeu cam vechi si demodat pe atunci. Dar cand a spus ca a vazut semnul lui Isus pe cer precum si o voce care i-a spus:”in acest semn vei invinge” (in hoc signo vinces!), succesul a fost asigurat!
De remarcat ca semnul lui Apolo a fost o cruce cu brate egale, in timp ce semnul lui Isus a fost format din doua litete impreunate: I si H (Isus Hristos). Crucea nu era inca simbol crestin!
El a fost unul din cei mai cruzi imparati romani. Si-a ucis fiul (la reclamatia falsa a nevestei lui), dupa care si-a…fiert nevasta de vie in cada, (ordonand soldatilor sai sa o tina cu forta in cada si sa incalzeasca apa treptat) dupa ce a prins-o cu un sclav in pat.
Ceea ce nu-l impiedica sa fie sfant ortodox, alaturi de maica-sa Elena!!
Da, el era convins ca poate face toate toate crimele din lume, pentru ca in momentul botezului crestin i se vor ierta toate!
De aceea s-a botezat numai pe patul de moarte!

Persecuţiile romane

Au fost acţiuni criminale, îndreptate împotriva creştinilor de către unii împăraţi romani. Au început în anul 64, odată cu împăratul Nero, şi au durat până la Edictul de la Milan, din anul 313, prin care s-a legalizat religia creştină în cadrul imperiului. În timpul persecuţiilor, mulţi dintre creştini erau puşi în arenă, alături de animale sălbatice, pentru a fi sfâşiaţi de vii în aplauzele şi amuzamentul publicului roman.

Cruciadele

Au fost expediţii militare ale feudalilor apuseni cu scopul de a cuceri şi coloniza regiuni din Orientul Apropiat, îndeosebi Palestina şi Ierusalimul. Cruciadele erau purtate împotriva păgânilor, ereticilor sau celor care erau excomunicaţi din motive religioase, economice sau politice, de către autoritatea papală. În scurt timp, însă, acestea au început să servească şi altor scopuri, cu precădere politice. Între anii 1096 şi 1270 au fost organizate opt cruciade, iar în urma lor s-au înregistrat peste 20 milioane de victime.

Inchizitia

In urma cu mai putin de o mie de ani, Biserica a declansat, prin decret papal, o teroare organizata: Inchizitia. Toti cei ce puneau la indoiala dogmele vremii erau judecati ca eretici.
Un anume Arnaud Amaury, Abate de Citeaux, reprezentant al Papei si seful militar al cruciatilor in razboiul religios, a dat celebrul ordin, “Omorati-i pe toti, Dumnezeu ii va recunoaste pe ai Sai!” Razboiul de extreminare dus de Biserica Catolica contra catharilor francezi a produs mai mult de un milion de victime…


Holocaustul

Termenul german oficial pentru exterminarea evreilor în perioada nazistă era Endlösung der Judenfrage („Soluţia finală a problemei evreieşti”). În germană, ca şi în alte limbi, printre care engleza, termenul soluţia finală este folosit ca alternativă la cel de holocaust.

Foarte putini sunt cei care stiu ca pe langa rasismsmul declarat de el, Hitler ii mai invunuia pe evrei si e o alta crima, crucificare lui Iisus. Astfel antisemitismul lui a ajuns sa faca 17.000.000 de victime, din care numai 6.000.000 evrei.

In concluzie il putem acuza lejer de omor din culpa. Partea proasta ca nu vad cum mama masii putem judeca o himera.

Acuzatia se aplica si altor lideri religiosi inchipuiti, ca Mahomed, criminal de rand, Iahve sau Iehova, etc.

Reclame

23 de gânduri despre „Iisus Cristos – criminal din culpa ?

Adăugă-le pe ale tale

 1. Continutul articolului este corect, dar titlul este gresit. Detest religiile abrahamice organizate si consider ca promotorii ei sunt responsabili de cele mai odioase atrocitati din istorie, dar daca Isus a existat cu adevarat, ma indoiesc ca a cerut cuiva sa faca ce fac nebunii de ieri si de azi „in numele lui” (pretind ei). Ba chiar a predicat contrariul, dar turma asculta mai repede de popi decat de ratiune sau sfaturi din cartile lor „sfinte”.

  Apreciază

 2. Titlul era cu semnul intrebarii la final. Iar in ziua de azi, in justitie, poti plati ca vinovat din culpa pentru ceva ce a facut copilul tau chiar daca tu nu l-ai indemnat. Treaba e ca trebuie sa ti se dovedeasca vinovatia.

  Matei cap. 5
  17 Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc.
  18 Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu va trece cerul şi pământul, nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din Lege, înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile.
  19 Aşa că, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci şi va învăţa pe oameni aşa, va fi chemat cel mai mic în Împărăţia cerurilor; dar oricine le va păzi şi va învăţa pe alţii să le păzească, va fi chemat mare în Împărăţia cerurilor.
  20 Căci vă spun că, dacă neprihănirea voastră nu va întrece neprihănirea cărturarilor şi a fariseilor, cu niciun chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor.

  Si de acum ia la cautat toata legea mozaica si o sa gasesti o baza extrem de solida pentru actiunile tuturor idiotilor din istorie. Si au fost de ajuns cateva fraze scrise de dracu` stie cine.

  Apreciază

 3. Nici un citat de mai sus nu imi va schimba punctul de vedere, pentru simplul fapt ca „acuzatul” Isus nu a scris nici o carte si nu a dictat nimanui; fiecare a scris ce si cum l-a dus capul. Iar partea cu semnul intrebarii e o tactica ieftina a presei slabe in general si a tabloidelor in special, precis poti mai mult ca ei. 😉

  De ce aproape ca insist pe detaliul titlului… Forumurile si articolele din ziare sunt pline de posturi ale ortodocsilor care recurg la toate tacticile posibile pentru a denigra pe cei care au alta parere – potrivirea fortata a unor elemente, scoaterea din context, compararea merelor cu perele etc. Daca incerci sa fortezi un anume titlu care crezi ca iti sprijina cauza, fara a avea nici un element care sa-l dovedeasca, atunci aluneci cu un picior in santul in care traiesc cei amintiti anterior; si daca te apuca de picior te trag si mai in jos. 😀

  O comparatie extrema dar de actualitate putem face cu mosul ala nebun care a ars o carte – fara dovezi ca ar fi facut cartea aia ceva rau sau ca arderea ei ar fi putut aduce ceva bun – si alti nebuni au sarit parleazul si au facut alte lucruri si mai groase.

  Brainstorming de 5-6 dimineata… noroc ca mai e bere. 😉

  Apreciază

 4. Leviatane, faza cu 6 milioane de evrei este de mult rasuflata, sincer. Lumea a inceput sa se trezeasca si sa nu mai puna botu’ la rahatu’ servit de sistem cu pretentie de istorie. Cand in toata Europa abia daca erau 3-4 milioane de evrei, poate ma lamuresti tu de unde au iesit 6 milioane. Astia sunt victimizatii istoriei, deja sunt satula de placa stricata cu „6 milioane de evrei care s-au dus dracu'” si altele asemanatoare. Si daca mai cauti, ai sa vezi cine le punea capul crestinilor la Roma – motive pentru care Nero a fost gasit tap ispasitor si a ramas in istorie drept „tiran sangeros, incendiatorul Romei si ucigas al crestinilor si cine a fost Torquemada. Dupa aia mai vorbim despre evrei. Adu-ti aminte un lucru simplu: ca istoria e scrisa de invingatori. Deci…

  Apreciază

 5. Daca Iisus a fost criminal din culpa, eu zic ca NU. Faptul ca el a inventat o chestie naspa, numita crestinism, merita o piatra-n dinti. Dar sa dai vina pe el, ca aia de i-au urmat, au comis atrocitati, au bagat in pamant sute de milioane de oameni, nu mi se pare fair-play.
  Daca tu inventezi o chestie, crezand ca e un lucru bun, iar altii iau ce ai creat ca sa faca chestii naspa, nu e vina ta.
  Toti aia care au comis crimele impotriva umanitatii, au facuto in numele a ceva, fara sa aiba treaba cu ideea originala, drept urmare, crestinismul este un pretext.
  Uita-te la retardatii de musulmani, cu Jihadul. Ei folosesc Jihadul ca pretext sa arunce obiecte in aer si sa omoare, oameni nevinovati. Poti sa-l acuzi pe Mohamed, ca e vinovat ca o sleahta de idioti omoara oameni nevinovati?
  Poate fi acuzat, ca Jihadul original, lupta cu tine insuti spre a deveni mai bun, a fost inlocuita de „razbelu sfant”?

  Apreciază

 6. @zzstop
  „Nici un citat de mai sus nu imi va schimba punctul de vedere, pentru simplul fapt ca “acuzatul” Isus nu a scris nici o carte si nu a dictat nimanui; fiecare a scris ce si cum l-a dus capul.”
  Din pacate, daca nu punem in gura lui Isus nimic din ceea ce se spune ca ar fi spus atunci nu mai poti afirma nici ca „ma indoiesc ca a cerut cuiva sa faca ce fac nebunii de ieri”. Ajungem intr-o situatie in care ambele variante (Isus a fost/nu a fost un dobitoc) sunt la fel de valide.

  Apreciază

 7. Sau la fel de invalide. Adica ne dam toti cu parerea despre lucruri pe care nu le putem dovedi. 😀

  Consider ca fiecare om trebuie sa fie responsabil pentru faptele sale, vorbele nu au nici o valoare, faptele conteaza. Adoptarea unor precepte religioase gen „am facut asta in numele lui isus sau allah sau darth vader” nu ar trebui sa aiba absolut nici o relevanta.

  Apreciază

 8. @Elle
  corect … istooria e scrisa de invingatori. Dar uiti o singura treaba: ca suma aia de 6 milioane a tot scazut si a urcat de-a lungul istoriei. Si ca mai depinde si de unde iti iei documentatia. Iar suma totala e cea de cca 11 milioane, care include germani, evrei, tigani, slavi.
  Cei 6 milioane sunt cira avansata de procurorul USA in timpul procesului de la Nurenberg. Hai sa nu ne dam cu tesla-n coaie acum, dupa 60 de ani si sa le face jocul neo-nazistilor care sustin ca nu a existat Holocaust.
  Si tine cont ca evrei nu au murit numai in lagare de concentrare ci si in ghetourile organizate pe teritoriul Reich-ului. Iar in germania au inceput sa moara inca din anii `30.

  Apreciază

 9. @Leviatan: Cineva mai inteligent decât noi doi la un loc zicea aşa: „Nu se ştie dacă a fost sau nu holocaust. Oricum, dacă a fost e bine iar dacă nu a fost – sau nu ar fi fost – evreii singuri şi-ar fi făcut/inventat unul”.
  N-am nimic cu evreii dar s-au făcut şi se fac unele concesii de-a dreptul exagerate de dragul compensării celor de-acum 60-70 de ani.
  În altă ordine de idei, evreii oricum sunt plângăcioşi 🙂 .

  Apreciază

 10. Daca tu, Senderis, ti-ai creste copiii dandu-le toate invataturile, sfaturile si pildele necesare pentru a razbi in viata, iar acestia ar deveni ucigasi in serie, laudandu-se ca au invatat sa ucida de la tine, parintele lor, ti se pare firesc sa fi acuzat de ucidere din culpa doar pentru ca ti-ai nascut si crescut copii?

  Apreciază

 11. Crestinopatule, Isus n-a crescut pe nimeni, nu a educat pe nimeni, nu a invatat pe carea sa razbeasca in viata. Termina cu chestiile astea. Ca nu il consider nici eu vinovat din culpa e una, dar terminati odata cu chestiile astea.
  Isus nu a avut nici o contributie la crearea crestinismului. Altii au fost factorii care au determinat si impus crestinismul ca religie si a fost sustinuta de fortele politice si militare ale vremii.
  Nu uita ca invataturile crestinesti, etica, respectul fata de aproape, au fost preluate din alte civilizatii. Toate invataturile si cunoasterea, sunt pe pamantul asta cu muuult inainte sa apara Iisu si crestinismul si sa isi atribuie abuziv niste mii de ani de civilizatie si cultura.
  Pe bune ca esti penibil.

  Apreciază

 12. Dar intocmai, ca Hristos nu le-a poruncit sa-i omoare pe vrajmasi, pe pagani, pe evrei, pe vrajitori si asa mai departe. Chiar a spus: ,,Cine este fara de pacat sa arunce primul piatra” atunci cand evreii vroiau s-o omoare din fatarnicie pe desfranata aia. Ista Iisus nu a indemnat niciodata la violenta, desi apostolii asteptau de la El sa devina imparat al lui Israel, sa lupte cu romanii, sa salveze tara, sa verse sangele paganilor, iar El intra in Ierusalim calare pe un magarus, nu pe un cal superb asemeni marilor conducatori politici. Asta a fost lectia pe care Biserica trebuia sa si-o insuseasca insa a preferat calea mai simpla: i-a exterminat pe opozanti, mai ales daca acestia se opuneau si puterii politice.

  Apreciază

 13. 1 Cine sunt vrasmasii?
  2 De ce desfranata, cand Isus a tractat o curva dupa el?
  3 „, sa verse sangele paganilor” In baza a ce ii numesti pagani? Ca nu adera la un sistem de credinte mult mai primitiv decat credintele lor specifice?
  De unde si pana unde atata ridicare in slavi a evreilor si atata pupat de fese sioniste, cand astia pana la venirea arabilor, nu cunosteau igiena?

  Apreciază

 14. Bai ratzoiule, eu am incercat sa dau un exemplu: Hristos ne-a lasat niste invataturi, asa cum parintii lasa anumite exemple si povete pentru copii lor-este o simpla analogie si nu stiu de ce incerci sa demonstrezi ca gresesc explicandu-mi ca ,,fortele politice si militare ale vremii au sustinut aparitia crestinismului”, asta dupa aproape trei sute de ani de fuga, chinuri si de-a v-ati ascunselea prin catacombe ca sa nu fie linsati. Foarte original. ,,Isus nu a avut nici o contributie la crearea crestinismului”. Zau???El a propovaduit ce a propovaduit ca sa nu creeze crestinismul, El a vrut sa se chinuie atata degeaba ,asa, ca sa se afle-n treaba si sa devina celebru-doar era la moda sa mori crucificat si biciuit pentru faima. Si daca tu afirmi ca religia crestina a devenit religie doar odata cu sprijinul politicului, adica odata cu edictul de la milano din 313, pana atunci Biserica nu a fost organizata, nu a avut sinoade, nu a avut ierarhie, credinciosi, opera teologica, chiar si biserici, martiri etc.? Toate astea ce sunt? Nu dovezile aparitiei unei religii chiar lipsita de sprijinul politic?

  Apreciază

 15. nu stiu de ce incerci sa demonstrezi ca gresesc explicandu-mi ca ,,fortele politice si militare ale vremii au sustinut aparitia crestinismului”, asta dupa aproape trei sute de ani de fuga, chinuri si de-a v-ati ascunselea prin catacombe ca sa nu fie linsati.

  Tocmai ca in aia 300 de ani a avut timp sa corupa cat mai multi lideri din punctele cheie ale imperiului. Ca daca nu ar fi fost sustinuta politic nu ar fi fost declarata singura religie din imperiul acceptata legal.

  Foarte original. ,,Isus nu a avut nici o contributie la crearea crestinismului”. Zau???El a propovaduit ce a propovaduit ca sa nu creeze crestinismul, El a vrut sa se chinuie atata degeaba ,asa, ca sa se afle-n treaba si sa devina celebru-doar era la moda sa mori crucificat si biciuit pentru faima.

  Se presupune ca ala a venit pentru evrei. Dogmele crestinismului au fost cristalizate mai tarziu de unu, Saul din Tars, crriminal de renume cvasi-mondial. Si s-a chinuit, daca asa a fost, ca a fost destul de naiv sa se declare regele iudeilor in provincia lui Caesar.

  Si daca tu afirmi ca religia crestina a devenit religie doar odata cu sprijinul politicului, adica odata cu edictul de la milano din 313, pana atunci Biserica nu a fost organizata, nu a avut sinoade, nu a avut ierarhie, credinciosi, opera teologica, chiar si biserici, martiri etc.? Toate astea ce sunt?

  Nu, pana atunci crestinismul nu a avut nci un sinod, cel putin nici unul memorat de istoria lui.

  Apreciază

 16. Senderis, mai informeaza-te! In primul rand, Hristos a venit pentru ca toti oamenii sa se mantuiasca si la cunostinta adevarului sa ajunga, El Insusi mentionand ca mai sunt si alte oi care nu sunt din staulul acesta, adica din poporul evreu in pilda Pastorului celui bun(Ioan cap.10), apoi,dupa Inviere ii indeamna pe apostoli sa propovaduiasca Evanghelia ,,pana la marginile lumii” si la ,,toata faptura”(Marcu 16,15), adica pentru intreaga omenire, invatandu-o sa pazeasca toate cate le-au fost poruncite( Matei 28,19).
  In al doilea rand, ,,crestinisml nu a avut niciun sinod pana la primul sinod ecumenic de la Niceea din 325”- nu este adevarat si iti aduc la cunostinta ca au mai fost multe sinoade locale cum ar fi: in sec.II s-a tinut un sinod la Ierusalim, prezidat de episcopul Narcis al Ierusalimului, altul in Cezareea Palestinei, prezidat de episcopul Teofil al Cezareei.
  In sec. III : numeroase sinoade in Asia Mica, in Siria, in Arabia, in Egipt: Iconia (230-235), Bostra (Arabia) pe la 244, Alexandria sub Dionisie cel Mare al Alexandriei, iar in 270 la Antiohia, impotriva lui Pavel de Samosata. Sinoade la Cartagina sub Sf. Ciprian.In sec. IV, la inceput: Elvira (Spania pe la 300-305) si sinodul de la Sinessium (308), Sinodul de la Ancira (314), Sinodul de la Neocezareea (315). Eu ti-am explicat ca tratezi foarte superficial niste subiecte pe care, probabil, nici nu ai interesul sa le analizezi bine. Argumentatia ta se inscrie in atacuri gen Dan Brown, fara un fundament bine-documentat.
  In 313, crestinismul nu a fost declarat unica religie a Imperiului de catre Constantin. Crestinismul doar a intrat in legalitate alaturi de celelalte credinte ale Imperiului. Si, da, Pavel a fost un persecutor si o garda loiala a Sinedriului pana sa-l intalneasca pe Hristos pe drumul Damascului, dupa aceea nu stiu ce surse mai ai din care sa rezulte ca a fost un criminal deoarece mie mi se pare o schimbare in bine dupa convertire.

  Apreciază

 17. Vrajelile alea locale nu prea pot fi numite sinoade. Abia de la Niccea incolo, dupa ce niste smecheri au stabilit dogmele si cartile din Biblie poti spune ca ai sinoade.
  Cat despre Saul, a fost un criminal din moment ce persecuta oamenii pt credinta lui si ii omora putin. Nu ca omora crestini ci ca OMORA !!!

  Apreciază

 18. Crestinopatule, partea proasta pentru tine este ca astia de ne invartim pe aici nu suntem prosti.
  Din ce observ, sunt oameni care au habar de istoria religiilor, istorie, geografie, psihologie, putina antropologie, fizica si mecanica clasica, deci nu suntem chiar niste oi, asa cum cu Gizas si-ar dori sau cum romanii sunt, de le este frica sa ridice ochii in fata popii.
  Orice ai zice pe aici, mereu ti s-au demontat spusele si ti s-a demonstrat ca nu e ca in Biblie.
  Chiar iti place sa stai in starea asta de uzura?
  Zici ceva, apare unu iti arata ca nu ai dreptate, mai gasesti ceva, iar iti arata ca nu ai dreptate?
  Se pun intrebari, se contesta lucruri, se vrea cate un raspuns pentru preocuparile astea.Un raspuns omenesc, real, cu explicatie logica, nu clasicul: asa-i voia Domnului.
  O zi buna iti doresc.

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: