Credinta – Opium pentru mase

La staful Ratzoiului am cautat pe net, initial pe Stirile ProTv , reportajul cu Pr. Cristian Pomohaci, din parohia Mosnui. Si trebuie sa recunosc ca mi s-a facut pielea de gaina urmarindu-l. Il pun in continuare aici, pentru ca l-am gasit si pe Youtube, pe canalul utilizatorului OFCR.

Mi-e graoaza sa ma gandesc ca exista in Romania zilelor noastre oameni, parinti, care sa isi forteze copilul de cateva luni sa asiste la o slujba care incepe la orele 23:00 si se termina in jurul orelor 02:00. Si ce fel de om trebuie sa fii sa nu iti dai seama ca acel copil nu plange ca e indracit ci ca el ar trebui sa doarma la ora aia nu sa stea treaz.

Parerea mea, care conteaza deloc spre infinit, e ca acest tip de oameni ar trebui pusi la zid si executati, desi nu merita nici macar onoarea unui pluton de executie. Treaba e ca pe site-ul PROTV-ului am gasit si niste comentarii destul de aiuritoare. Oameni care ii tin partea unui dement bun de dus la spitalul de nebuni. Cum e urmatorul comentariu scris de o cocoana care nu prea are treaba cu realitatea din Romania. Probabil traieste in realitatea lui Boc cel Mic. O adevarata salata de cuvinte fara nici un fel de messaj, fie el cat de vag. Tot ce am inteles a fost ca ii tine partea popii.

Este minunat ce se intampla si cat de multe comentarii sunt impotriva ortodoxiei. La orice sondaj reiese ca suntem tara majoritar ortodoxa. De ce va declarati domnilor astfel daca sunteti atei, agnostici sau mai stiu eu ce? Nu cunoasteti ortodoxia, nu-i cunoasteti esenta, dar sunteti raspicat impotriva ei. Nu il cunosc pe Parintele Pomohaci, dar este evident pentru oricine vrea sa vada caracterul tendentios al reportajului. Aratati anunturi din ziar ale vrajitoarelor, dupa care aratati imagini din biserica! Oamenii neavizati ce sa inteleaga? Unde si-a facut Parintele Pomohaci reclama? Pe cine a chemat la el? Cui i-a promis vreodata ca o sa-l scape de rau? Cui i-a cerut bani? Din ce a zis Parintele nu reiese ceea ce vreti voi sa insinuati. Parintele a zis ca prin mila lui Dumnezeu oanmenii au fost vindecati. In niciun caz nu a zis: „Eu ii vindec”. De ce va intereseaza ce cale aleg oamenii in viata cat timp nu fac rau nimanui? Nu o sa se sinucida nimeni(spunea cineva mai sus ca o sa asistam la sinucideri in masa). In credinta ortodoxa sinuciderea e un pacat capital. Nu puteti sa nasteti copii, sa traiti impreuna, sa muriti fara sa dati pe la biserica? Ba da, puteti linistiti! Problema este ca va simtiti „obligati” sa ii „salvati” si pe naivii care merg la biserica de influenta lui Hristos in viata lor ca unii ce sunteti puternici prin faptul ca v-ati eliberat. Eu va doresc sincer realizatorilor emisiunii ca inainte de a pleca de pe pamant sa intelegeti cat rau ati facut pt ca dupa aceea va fi prea tarziu si toate regretele din lume nu vor mai schimba nimic.

Am ajuns sa nu ma mai mir dfe mai nimic in tara asta. Dar asta e mult prea de tot. Si nimeni nu face nimic. Abia dupa ce a ajuns presa la usa Mitropolitului s-au sesizat si ei. Si cred ca nu se va intampla nimic mai mult decat sesizarea. Nu cred ca se va lua vre-o masura reala, activa.

Hai sa traim si sa ne simtem bine.

Anunțuri