Crestinism pur legionar.

Am gasit intamplator un comentariu al unui individ la un post publicat pe Bomba cu Neuoroni, un articol numit Isus Hristos – Propriul lui fiu. Si m-am stricat de ras.

Sa spunem ca era previzibil acest atac. Este pasul urmator si foarte important. Nu mai atacati religia de stat, ci intreg crestinismul biblic, de la Vechiul la Noul Testament. Avem o … evolutie a degenerarii.

Ma bucura faptul ca recunosti ca ati creat din crestinismul ortodoxoid o religie de stat. E un mare pas inainte. Cat despre degenerare … mai degenerati ca popii care fut enoriasele prin sate sau copii de altar … nu cred ca e usor sa gasesti.

Faceti parte din multimea celor care L-au rastignit pe Isus cu urlete, ranjete, ca la carte.
Deasemenea faceti parte din cei care au nevoie disperata de iertare.
De fapt e vorba de noi toti.

Io nu am nevoie de nici o iertare. Ma iert singur. Stii tu … iertarea e o chestiune pur personala. Cat despre aia care l-au rastignit, intai sa imi demonstrezi ca Iisus al tau a existat si dupa aia mai stam de vorba.

Cand eram mai tanar imi bateam joc exact la fel de Biblie. Dar nu am avut cum sa raman nepasator in fata dragostei Fiului Lui Dumnezeu.

Cand erai mai tanar erai ceva mai initeligent. Acum, o data cu inaintarea in varsta, creierul s-a mai atrofiat. Ce sa-i faci, biologia asta.

” Isus a iesit deci afara, purtand cununa de spini si haina de purpura. “Iata Omul!”, le-a zis Pilat.
Cand L-au zarit preotii cei mai de seama si aprozii, au inceput sa strige: “Rastigneste-L! Rastigneste-L!” “Luati-L voi si rastigniti-L”, le-a zis Pilat, “caci eu nu gasesc nicio vina in El.”
Iudeii i-au raspuns: “Noi avem o Lege, si dupa Legea aceasta, El trebuie sa moara, pentru ca S-a facut pe Sine Fiul lui Dumnezeu.”
Cand a auzit Pilat aceste cuvinte, i-a fost si mai mare frica. ”

Mai baiete … rastignirea era o metoda de executie pur romana. Aplicata celor mai multi infractori de drept comun. In nici un caz nu puteau neste popi sa il rastigneasca. Cel mult sa il lapideze.

Vor fi clipe de groaza atunci pentru multi. Sunt sigur ca diversi asa zis crestini din cine stie cate religii v-au ofensat, v-au indignat, v-au scarbit.
Totusi uitati-va la Isus, El nu va va insela niciodata increderea.

Hai nu zau … Oricum mie nu are cum sa imi insele increderea … ca nu o am. Dar ia uita-te tu la aia care se roaga toata ziua sa le intre feciorii la faculta, sa le dea statu bani la pensie, sa li se vindece muierea. Si cum e cu nenea Iuda Iscariotul.

Cat despre asa zisi crestini … Sunteti toti niste asa zisi crestini. Nici unul dintre voi nu e mai breaz. Majoritatea ateilor se ghideaza pe 3 principii: Adevar, Compasiune, Toleranta.

Adevarul spus fiecaruia, indiferent de cat de mult il doare.

Compasiune pentru cei in suferiinta, indiferent de sex, religie, rasa sau orientare sexuala

Toleranta pentru greselile celor de langa noi pentru ca si noi avem nevoie de toleranta fata de greselile noastre.

Cati dintgre voi, crestinii,  le respecta ? Fara a tine cont de religie.

 

Anunțuri