Hai la MOOOASTEEEE !!!

Azi vorbim despre moaste, a.k.a. mumii naturale, pe care credinciosii, patrunsi de piosenie, le pupa pe la diferite sarbatori. Si mi-a venit ideea cand am auzit de la un preot din Botosani ca pe la Sf. Gheorghe, 23 Aprilie, vor ametitii de la protopopie sa aduca moastele „razboinicului sfant”, ca e si patronul spiritual orasului.

Si am ales un „sfant” mai din zilele noastre, care a dat coltu` pe la 1983. Numele lui e Ilie Lacatusu, om care a fost casatorit crestineste. Adeca a respectat si legile religiei privitoare la neveste si, pun eu ramasag, ca si-a mai altoit si nevasta din cand in cand. Iaca dragilor ce scrie pe un site crestin:

Moastele parintelui Ilie Lacatusu au fost descoperite in data de 29 Septembrie 1998. Trupul neputred al sfantului, in greutate de 7-8 kg, a fost gasit la 15 ani dupa moartea sa, in conditiile corespunzatoare sfintelor moaste: nestricacios, frumos mirositor, uscat si usor, pielea de culoarea alunului, pastrandu-si dimensiunile si aspectul, pe care privind-ul nu provoaca spaima, ci bucurie duhovniceasca, dand impresia unui om care doarme.

Ei … dar acu e acu. Daca ne uitam la poze vedem ca nu arata mai de loc a sfant.

Uite prima:

Se vede clar procesul de mumificare naturala prin dezhidratare accentuata., dupa forma ochilor. Nici macar nasul nu a ramas intact data fiind dezhidratarea cartilajului din componenta lui.

Analizandu-le pe urmatoarele vedem ca pielea are o culoare dubioasa, patata, care numai a aluna nu seamana. Si aici observam procesul de dezhidratare accelerata. Degetele sunt trase pe spate din cauza uscarii rapide a pielii si a tendoanelor si totodata usor departate.

Pentru cei care sustin ca e sfant pentru ca mirosea frumos fac urmatoarea precizare: carnea pute cand putrezeste din cauza amoniacului. Daca se dezhidrateaza si nu emana amoniac absolut de loc, nu mai are cum sa puta.

Cat despre greutate … corpul uman are in componenta 85% – 90% lichid. Daca ala dispare mai ramane diferenta care sa traga la cantar. Acum faceti voi calculele.

Mai jos sunt cateva articole si fotografii despre alte mumii descoperite in lume. Si e vorba numai despre corpuri mumificate natural.

 

http://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora/2010-01-29/Iasi-Trupul-mumificat-al-unui-batran-care-se-presupune-ca-ar-fi-murit-in-2006-descoperit-de-vecini

„Atunci când se găseşte trupul neputrezit al unui om, din punct de vedere teologic pot fi două explicaţii. O primă situaţie este că persoana decedată a săvârşit anumite păcate foarte mari sau a fost blestemat. În acest caz, Dumnezeu rânduieşte ca trupul să nu putrezească pentru a i se citi rugăciunile de iertare. Cea de-a doua situaţie poate fi aceea că persoana respectivă a avut o viaţă sfântă, iar Dumnezeu, drept dar, rânduieşte să nu-i putrezească trupul”, a afirmat preotul Gheorghe Mihăilă.

 

Cele mai ciudate cimitire din lume – Reportaj | Libertatea.ro

 

1. Cimitirul mumiilor – Urbania, Italia

În localitatea italiană Urbania există o biserică unde morţii sunt expuşi în vitrine, pe pereţi. Imaginile nu sunt îngrozitoare, dar nici plăcute. Când intri acolo ai impresia că te afli într-un muzeu al mumiilor. Aici se găsesc 28 de cadavre, dintre care şase sunt de femei. Cimitirul acesta a fost construit în 1833, iar aici are loc un fenomen ciudat, de mumificare naturala. Datorită unor substanţe găsite în acea zonă, trupurile celor care au decedat în biserica din Urbania s-au mumificat de la sine. Corpurile s-au deshidratat încet, în prezenţa unor mucegaiuri.

http://www.descopera.ro/dnews/4039861-zeci-de-mumii-au-fost-expuse-in-italia

 

Expozitia, intitulata “Visul vietii vesnice”, prezinta peste 60 de mumii provenite din Egipt, Asia, Europa si America de Sud. Exponatele au fost adunate din 27 de muzee; printre ele se afla nu numai mumii umane, ci si animale mumificate. Unul dintre exponate este faimosul “Oetzi”, corpul – mumificat natural – al unui vanator neolitic, descoperit in Alpi in anul 1991.

Anunțuri