IISUS – TRADAT SAU TRADATOR ?

Ce ne invata pe noi Biblia si Sf. Traditie ? Ca nenea Iuda Iscaritoul e cel care l-a tradat pe Iisus si l-a dat pe mana romanilor ca sa-l rastigneasca. Si astfel s-au indeplinit proorocirile mai vechi care spun ca a murit Mesia pentru pacatele omenirii. Eii acu e acu …

Daca scripturile spun ca El a stiut inca de la nastere ca va fi executat pentru oameni, la ce mai avea nevoie de Iuda ? Doar ca sa nu cada de idiot ca s-a dat singur in mana romanilor ?

Acu eu imi pun o intrebare, cred eu, legitima: Cine pe cine a tradat ?

 1. Iuda pe Iisus ca l-a dat pe mana romanilor ca sa respcete o proorocire veche ? Si de unde rezulta ca exista liber arbitru din parti.
 2. Sau Iisus pe Iuda, din moment ce si l-a facut ucenic si dupa aia l-a pus sa-l tradeze, constient fiind ca acesta va fiblamat de toate generatiile viitoare, pana la sfarsitul veacurilor ?

  La punctul 1.) tind sa cred ca de fapt e pura vrajeala. Iisus, oricum l-ar fi chemat in realitate, stia ce tre sa faca, nu ? Avea nevoie de un fraier care sa joace rolul de tradator ca el sa nu poata fi acuzat de sinucidere, vreodata. Pentru ca a te preda romanilor dupa ce ai afirmat ca esti imparatul iudeilor nu era altceva decat sinucidere curata.

  La punctul 2.) … ce sa mai spun? Ca Iuda a picat de fraier, groso modo, cand i s-a alaturat personajului Iisus. Pentru ca tre sa fii tare idiot sa accepti sa faci o treaba atat de nasoala, pentru care stii ca vei fi iinjurat la un moment dat de 2.000.000.000 de oameni si sa te alegi numai cu 30 de piese de argint.

  Asa ca ajungem la concluzie. Cel tradat a fost de fapt Iuda, care a avut incredere in promisiunile absurde ale unui tamplar si care la urma s-a ales si cu funia de gat si cu blam din partea multor generatii de ucenici crestini. Partea si mai proasta e ca el a aflat si foarte tarziu ce trebuie sa faca.

  Pentru mai multe lamuriri cititi si Evanghelia dupa Iuda Iscarioteanul.

  Si se zice ca tre sa ai incredere in IIsus. VRAJEALA !!!

  Anunțuri