CELE SAPTE PĂCATE DE MOARTE

Mândria

Este izvorul tuturor răutătilor sufletesti. Ea este o lăcomie spirituală pentru care si dracii au căzut din darul lui Dumnezeu.

Asa … Si ? Au oare nu sunt cre(s)tinii aia mandri nevoie mare, mai ales astia ortohoti, ca sunt singurii care se roaga la Dumnezeul cel adevarat? Aia nu se pune ? Sau acolo aplicam alte reguli ?

Lăcomia

Din abstract, egoismul se concretizează prin lăcomie. Din acest punct de vedere priveste Sfântul Apostol Pavel când zice că lăcomia este rădăcina tuturor răutătilor.

Pai daca e sa vorbim de lacomie, cred ca cel mai frumos ar fi sa aducem in discutie „Sfanta” Biserica Ortodoxa Romana, cea a toata adunatoare, mai ales bani. Ca nu cred ca exista in Romanica o institutie mai lacoma ca BOR, nici macar ANAF.

Lenea

Este lipsa de întrebuinŃare a puterilor trupesti si sufletesti pe care Dumnezeu ni le-a dăruit ca să le folosim în ViaŃa Noastră.

Oi, oi, oi, pai de lene vorbim noi in crestinism, cand avem, din 365 zile pe an, 150 de sarbatori, inclusiv duminicile ? Cand burtile popisorilor nostri mai au un pic si trebuie carate cu roaba, instrumentul cu o roata nu sclava, ca sa nu cada pe jos ?

Mânia

Se întemeiază tot pe pivotul lăcomiei. Când omul nu-si poate îndeplini poftele sale, se înfurie, căci este împiedicat de la scopul său cel rău. Omul se poate mânia numai contra păcatului.

Sau se poate mania si impotriva alora care nu cotizeaza destul la biserica ? Si a alora care nu cara destula haleala la popa, la praznic,sau nu dau destul pentru dat drumu` la mort in groapa ? Si alea nu sunt tot pacate ?

Zgârcenia

Este materială si spirituală. Materială este atunci când omul nu voieste să mângâie trupeste pe cel sărac; iar spirituală, când nu voieste să îndrume pe cel nestiutor, din răutate.

Daca imi arata mie unu vreun popa care sa faca milostenie din banii lui, nu ai enoriasilor, il mananc. Ca eu inca asa ceva n-am vazut. Popi care sa adune si sa faca averi am vazut, care sa bata ca i-ai calcat mosia, da, da care sa mai faca si acte de caritate din banii lui … mai greu. Poate o mai fi cate unu, da` pe la Moldova mea … canci, cum zice tiganu.

Invidia (cearta sau pizma)

Când cel furios nu poate birui cu mânia lui piedicile care i se opun si, neputând să facă altceva, se îndulceste cu inima în patima invidiei, ca să acopere cinstea si vrednicia sufletească si trupească a aproapelui si să se înalte el.

Ohooo … 99% din Romanica sufera de pacatu` asta and se uita la Bok si Base. Numa` ca aia au o mare problema cu cinstea si vrednicia sufleteasca. Si din cate imi dau eu seama din astia 99% cca 86,4% sunt cre(s)tini.

Desfrânarea (Curvia)

Este tot o lăcomie, dar nu de ordin material sau spiritual, ci de ordin sentimental. Păcatul curviei, ca nici un alt păcat, se face în trup. Trupul e templul Duhului Sfânt. (Poti face desfrânare privind sau auzind lucruri care te-ar face să păcătuiesti. Chiar mâncând, dormind prea mult, vorbind etc.)

Si statu pe net prea mult e desfranare ? Ca nu m-am prins. Si scrisu prea mult ? Ca asta cand a scris indreptaru a batut la clape, nu gluma. Baaai … pana si uitatu` pe geam prea mult e desfranare, si jucatu` de Counter si orice e prea mult. Vorba lui Teo @ Deko: „tot ce e prea mult duce la impotenta”.

A si ce are curvia cu dormitul ? Ca nici asta nu m-am prins.

Anunțuri