CELE SAPTE PĂCATE DE MOARTE

Mândria

Este izvorul tuturor răutătilor sufletesti. Ea este o lăcomie spirituală pentru care si dracii au căzut din darul lui Dumnezeu.

Asa … Si ? Au oare nu sunt cre(s)tinii aia mandri nevoie mare, mai ales astia ortohoti, ca sunt singurii care se roaga la Dumnezeul cel adevarat? Aia nu se pune ? Sau acolo aplicam alte reguli ?

Lăcomia

Din abstract, egoismul se concretizează prin lăcomie. Din acest punct de vedere priveste Sfântul Apostol Pavel când zice că lăcomia este rădăcina tuturor răutătilor.

Pai daca e sa vorbim de lacomie, cred ca cel mai frumos ar fi sa aducem in discutie „Sfanta” Biserica Ortodoxa Romana, cea a toata adunatoare, mai ales bani. Ca nu cred ca exista in Romanica o institutie mai lacoma ca BOR, nici macar ANAF.

Lenea

Este lipsa de întrebuinŃare a puterilor trupesti si sufletesti pe care Dumnezeu ni le-a dăruit ca să le folosim în ViaŃa Noastră.

Oi, oi, oi, pai de lene vorbim noi in crestinism, cand avem, din 365 zile pe an, 150 de sarbatori, inclusiv duminicile ? Cand burtile popisorilor nostri mai au un pic si trebuie carate cu roaba, instrumentul cu o roata nu sclava, ca sa nu cada pe jos ?

Mânia

Se întemeiază tot pe pivotul lăcomiei. Când omul nu-si poate îndeplini poftele sale, se înfurie, căci este împiedicat de la scopul său cel rău. Omul se poate mânia numai contra păcatului.

Sau se poate mania si impotriva alora care nu cotizeaza destul la biserica ? Si a alora care nu cara destula haleala la popa, la praznic,sau nu dau destul pentru dat drumu` la mort in groapa ? Si alea nu sunt tot pacate ?

Zgârcenia

Este materială si spirituală. Materială este atunci când omul nu voieste să mângâie trupeste pe cel sărac; iar spirituală, când nu voieste să îndrume pe cel nestiutor, din răutate.

Daca imi arata mie unu vreun popa care sa faca milostenie din banii lui, nu ai enoriasilor, il mananc. Ca eu inca asa ceva n-am vazut. Popi care sa adune si sa faca averi am vazut, care sa bata ca i-ai calcat mosia, da, da care sa mai faca si acte de caritate din banii lui … mai greu. Poate o mai fi cate unu, da` pe la Moldova mea … canci, cum zice tiganu.

Invidia (cearta sau pizma)

Când cel furios nu poate birui cu mânia lui piedicile care i se opun si, neputând să facă altceva, se îndulceste cu inima în patima invidiei, ca să acopere cinstea si vrednicia sufletească si trupească a aproapelui si să se înalte el.

Ohooo … 99% din Romanica sufera de pacatu` asta and se uita la Bok si Base. Numa` ca aia au o mare problema cu cinstea si vrednicia sufleteasca. Si din cate imi dau eu seama din astia 99% cca 86,4% sunt cre(s)tini.

Desfrânarea (Curvia)

Este tot o lăcomie, dar nu de ordin material sau spiritual, ci de ordin sentimental. Păcatul curviei, ca nici un alt păcat, se face în trup. Trupul e templul Duhului Sfânt. (Poti face desfrânare privind sau auzind lucruri care te-ar face să păcătuiesti. Chiar mâncând, dormind prea mult, vorbind etc.)

Si statu pe net prea mult e desfranare ? Ca nu m-am prins. Si scrisu prea mult ? Ca asta cand a scris indreptaru a batut la clape, nu gluma. Baaai … pana si uitatu` pe geam prea mult e desfranare, si jucatu` de Counter si orice e prea mult. Vorba lui Teo @ Deko: „tot ce e prea mult duce la impotenta”.

A si ce are curvia cu dormitul ? Ca nici asta nu m-am prins.

Reclame

3 gânduri despre „CELE SAPTE PĂCATE DE MOARTE

Adăugă-le pe ale tale

 1. Cat despre desfranare, cauta „sex” si „preot” pe google. Dar numai daca esti major….Sunt niste filmulete cu preoti si calugari ortodocsi de mai mare dragul.

  Apreciază

 2. Ei sunt. Striga in gura mare si cu Biblia sub aripa ca sodomia si preacurvia sunt pacate, dar ei se iubesc unul pe altul. Muritorii de rand, enoriasii trebuie sa fie curati si sa cotizeze la Biserica. Urla cat ii tin plamanii si se freaca de asociatiile ce lupta impotriva homosexualitatii ca nu e bine, dar ai lor ne dau exemplu. Lumea actuala, in care ei traiesc si din care ei fura, a fost construita pe lacomie, preacurvie,invidie, mandrie si toate atributele enumerate de ei.
  Sentimentul de frustrare si curiozitatea umana ne-a impins pe calea evolutiei.
  In nadejdea papagalilor in straie bisericesti, acum ne-am fi cautat unii pe altii prin pesteri cu opaitu si am fi stat intr-o hruba plina de lumanari, cu morcovu ca ne pedepseste fantoma divina.
  Mi-e sila de ei cand ii vad, cand ii aud si mai ales cand vad oameni in toata firea cu copii acasa, care pot pleca capul la mizeriile astea.
  Sa auzim de bine. Anu asta e recensamantul? Abia astept sa ma declar fara religie.

  Apreciază

 3. Mandria ortohotilor nu este, in esenta, o mandrie, ci, din contra o mare responsabilitate, de a pastra intacta invatatura de credinta si de a o aplica in vietile noastre. Sunt si unii mai neintelegatori care au impresia ca se vor mantui doar pentru ca sunt botezati ortodocsi-FALS. Asta cu lacomia BOR nu este intru totul adevarata pentru ca avem si noi nevoie de o sursa financiara pentru intretinere- exemplul mosiilor mari inchinate manastirilor de domnitori-ei nu le-au acordat pentru ca nu aveau ce face cu ele ci tocmai pentru a da lacaselor de cult sansa unei autogospodariri. Lenea crestinilor concretizata in zile de sarbatoare nu este adevarata pentru ca o zi de odihna pe saptamana este recomandata si de medici, nu numai de preoti, si se ingaduie munca si in zilele de sarbatoare care pica in timpul saptamanii( faza cu preotii burtosi este un pic jenanta, recunosc, dar exista si monahi foarte slabi de la asceza nementionati in cazul de fata).

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: