Avortul – versiunea crestina !

Practicarea avortului atât în cadrul căsătoriei cât şi în cazul relaţiilor extraconjugale şi întâmplătoare este o crimă împotriva vieţii umane în general şi a copilului în special, în ciuda întâlnirii lui, pe tot parcursul istoriei omenirii, ca o realitate, din nefericire, constantă, apărută şi justificată de mulţi reprezentanţi ai omenirii. Ierburi şi practici care provocau avortul erau pretutindeni cunoscute şi se foloseau. În vechime însă, orice metodă folosită pentru întreruperea de sarcinii era considerată nepermisă.

Ma intreb daca asa vrei sa arate copilul tau.

Si asta e una din imaginile „dulci”. Pentru ca sunt si mai si.

Practicarea avortului este o crima impotriva copilului dar aducerea la viata a unor copii malformati care vor suferi o viata riscand, la randul lor, sa transmita acele malformatii, nu e? E o crima mai mare aceea de a naste un copil pe care sa-l chinui o viata cu sadismul unui tortionar decat aceea de a renunta la o sarcina cu probleme.

Din perspectivă creştină faptul acesta nu rămâne fără urmări. Efectele crimei se transmit nu doar asupra părinţilor ci şi asupra ramurilor colaterale a arborelui genealogic. De aceea este nevoie de Sfânta Liturghie pentru menţinerea păcii în familia respectivă. Deci „viaţa începe chiar în momentul conceperii pentru că atunci începe reproducerea celulelor, specializarea şi funcţionarea lor”

Sigur … daca io fac avort, vara-mea o sa se imbolnaveasca de cancer ? Sau poate cumnata ? Cine dracu ar putea crede asemenea tampenii ? Si e nevoie de poapa ca sa se mentina pacea !!! De ce ? Nu au de unde scoate banii ?

Faptul acesta era ştiut cu mult înaintea multor descoperiri ştiinţifice moderne. Astfel Tertulian, misionarul creştin din ţinuturile Africii de Nord, respingea fără drept de apel distincţia dintre fetusul format şi cel neformat şi implicit deconstruia argumentele pro-avort. „Nu contează că suprimi o viaţă care există deja pe lume sau distrugi una care vine să se nască, este unul şi acelaşi om; fructul este deja existent în sămânţă”. În secolul al IV-lea al erei creştine Sfântul Grigorie de Nyssa se pronunţă şi el la fel de clar şi categoric cu privire la viaţa intrauterină. „Nu există îndoială despre cel care creşte „in utero”. Trebuie să ne gândim că momentul de început al existenţei este acelaşi pentru trup cât şi pentru suflet”


 

 

 

 

 

Mi se pare mie sau e ceva diferenta. Asta din stanga arata mai mult a peste decat a copil.

Am si eu o intrebare de bun simt ? Daca abia in ultimele 3 secole omul a inceput sa mai invete cate ceva despre anatomia interna a propriului corp, de unde mama masii stia Tertulian ala care e diferenta dintre gamti, embrion, fat, si copil? Ca pe la sec XV niste medici afirmau ca stomacul provoaca malarie. Adeca existau niste insi care stiau cum arata corpul in interior si nu le-au spus asta si doctorilor ? Naspa !!!

J. J. Thomson îşi reprezintă situaţia mamei însărcinate şi a copilului ce urmează a fi avortat în felul următor: „Ambii sunt nevinovaţi: cel care este ameninţat, nu este ameninţat datorită unei vini, iar cel care ameninţă nu face cu intenţie acest lucru”. Într-adevăr, copilul este nevinovat. Numai că el nu este nici pe departe un „ameninţător”, un „criminal” la adresa vieţii mamei. Această mică creatură a lui Dumnezeu nu are cum să fie un „ameninţător” al vieţii. Dimpotrivă, Biserica susţine că dreptul la viaţă al fiului nenăscut este egal cu al mamei. Mama n-ar avea, în acest caz, un dublu drept la viaţă aşa cum susţin proavortiştii. Situaţia este, din punct de vedere creştin, tocmai inversă: dreptul la viaţă al celui ce urmează să se nască este mai important decât dreptul la sănătate al mamei. Mai mult, dreptul la viaţă al copilului care urmează să se nască este sigur, în timp ce pericolul pentru viaţa şi sănătatea mamei nu este aşa de sigur (cel puţin în majoritatea cazurilor)..

Poate crezi ca poti supravietui la asa ceva.

Se cheama sarcina extrauterina.

Corect … Copilul nu are nici o vina. Dar vezi tu … nici bacteria E. Colli nu are nici o vina ca face atarea victime. Ca doar e creatia lui God(zilla). De ce o tratezi ? Chestia aia nu are drept egal la viata ca si tine ? Sau acolo e vb de numarul de contribuabili ai Bisericii ? Ca si la treaba cu avortul e acelasi lucru. Cat despre drept mai mare la viata al fatului, in defavoarea mamaei … ce-ar fi sa te duci sa le spui asta femeilor care aproape au murit din cauza unor sarcini ? Sa vedem cat de bine rezisti la lovituri la cap. Ca despre alea care au murit la nastere sau in decursul sarcinii … Nu mai discutam !!!

Mare pacat ca Ceausescu a dat decretul ala vestit. Poate multi dintre astia care sunteti azi militanti anti – avort nu ati fi fost nascuti. Si scapa lumea de umbra voastra facuta degeaba.

Avortul e o chestiune personala, o decizie a unei singure persoane: femeia gravida. Si nici macar tatal biologic nu poate decide daca ea trebuie sau nu sa duca sarcina la bun  sfarsit.

Sa tineti minte asta !!!

35 de răspunsuri la „Avortul – versiunea crestina !

  1. Da, ok, am eu putina alergie la anumiti termeni (de familiaritate?) care in mediul virtual nu stiu cum sa-i iau, asa ca fac bine si intreb 🙂 deoarece asemenea termeni chiar ca pot da tonul mesajului. Fa un exercitiu si citeste-ti mesajul folosind un ton usor ironic. Merge, nu?

    Da, avem scapari. Eu personal nu prea am scapari decat daca se face atac la persoana, insulte, etc si atunci incerc sa-mi pastrez demnitatea si ma limitez la a-i transmite respectivului/ei ca este un idiot si ca nu mai am ce discuta cu el daca recurge la insulte.

    Tocmai discutam cu un popa si ne spuneam parerile in cel mai civilizat mod cu putinta (vis-a-vis de salarizarea clerului etc.) si nu eram de acord intru totul dar nici unul nu a scos un cuvant nepotrivit la adresa celuilalt. Vorbeam de principii de problemele unor preoti, separarea bisericii de stat etc.

    Apreciază

  2. Elle, imi face o deosebita neplacere sa iti raspund la mesaj. Nimeni nu vorbea de respect pentru ei, ci pentru tine insuti/insati. Respecta-te pe tine si nu te cobora la nivelul la care ii consideri pe ei. Nu sunt „tata” si nu vad relevanta fratilor pe care nu ii am.

    Apreciază

  3. Feteleeee … aloooooo … pe unde anume credeti voi ca sunteti ? Pe maidan ? Elle, iubire, un pic mai calm. Saturnine, daca raspunzi unei provocari nu dovedesti mai tot timpul ceva.

    Apreciază

  4. elle@ mai fata, tu n-ai respect p/u tine insati,… vai de capul tau, agresiva si axioasa rau de tot. eu zic ca ai urgent nevoie de un psihoterapeut si apoi de un exorcist. cu negativitatea nu rezolvi nimic decat sa te condamni pe sine…degeaba te zbati ca canele in lant, esti o seaca si nimic mai mult!

    Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star