Avortul – alegerea ta, femeie !!

Unul dintre cele mai mari pacate ale crestinului de rand, opinca societatii crestine, este avortul.

Intersiz in Romania inca din perioada anilor `60 de catre un idot cu vise de Caesar, in urma influentelor idiotilor din cadrul BOR care l-au prostit pe Nicolae Ceausescu ca interzicerea avortului va creste sporul natural al populatiei, avortul a provocat in ultimele doua decenii ale dictaturii comuniste cateva zeci de mii de victime.

Sin u le-a facut pentru ca avortul in sine poate fi letal, pentru ca nu e. Ci pentru ca zeci de mii de femei au apelat la tot felul de babe care detineau mai multe sau cami putine cunostinte medicale. Babe care, prin simpla incercare de a intrerupe o sarcina, ii puneau femeii viata in pericol.

Si, capac la toate, nici sporul demographic nu a fost cel scontat, desi in primii 2 ani a inceput sa creasca, in urmatorii, romanii, inventive cum sunt, au fentat natura, iar copii se nasteau din ce in ce mai putini.

Acum san u se inteleaga ca sunt pro-avort. Nu ma intereseaza. Consider avortul o chestiune de alegere persoanala. O alegere care poate avea consecinte medicale pe termen lung sau nu poate avea de loc. Depinde de cat de bun e medical care il face si de cati bani ii pui in plic la operatie.

E o alegere ce trebuie bine calculate, luand in considerare ata factorii emotionali, medicali, cat si pe cel mai important, factorul economic.

Pentru ca daca tu, ca mama, nu ai nici dupa ce bea apa, la ce draq te mai apuci si faci un copil? Ca sa ce? Sa il chinui o viata, sa nu ii poti asigura nici un viitor, sa faci din el un delincvent sau un cersetor? Nu mai bine eviti situatia ?

Ca spune popa ca e pacat ? Pai drace … nu ti-l creste popa!!! Nu ii da popa de mancare, nu ti-l poarta la scoala, nu tremura de cate ori ti se imbolnaveste. El iti ia banii pentru botez si „te-a pupat pe portofel” !!!

Articolul de fata, daca se poate numi articol, e doar o introducere. Voi reveni cat de curand cu o serie completa despre avort. Atat parerea BOR cat si cea a medicilor. Cu bune si cu rele.

Bafta si aveti grija.

 

 

22 de răspunsuri la „Avortul – alegerea ta, femeie !!

  1. Cred că aici depinde foarte mult de la ce premise pleci.

    Dacă în mod real embrionul/fătul nu sunt ființe umane, atunci este absurd să se susțină că femeia nu are libertatea de a avorta.

    Pe de altă parte, dacă avem argumente că embrionii/feții sunt ființe umane, atunci abordarea ta este destul de subțire.

    Tu cum vezi aspectele astea?

    Apreciază

  2. Chestia cu embrion = om e cea mai mare prostie pe care a putut-o propovadui biblia. Si cu asta cred ca ti-a raspuns.

    Apreciază

  3. Eu cred că ești prea obișnuit să pui pe seama „Bibliei” sau a vreunei religii orice lucru pe care nu-l aprobi. Dar argumentele de felul „e cea mai mare prostie” nu țin: pentru simplul fapt că nu sunt argumente valide. Pur și simplu este vorba de un fel de afirmație din burtă și cred că suntem amândoi de acord că astfel de discurs nu este unul rațional.

    Am încercat în mod deliberat să nu fac apel la Biblie ori vreo religie, și curios: chiar și atunci când un creștin nu aduce Biblia în discuție, o aduce scepticul în scop argumentativ.

    A spune „Chestia cu embrion = om e cea mai mare prostie pe care a putut-o propovadui biblia.” nu înseamnă a demonstra că „embrionul nu este o ființă umană”.

    Eu cel puțin am încercat să ofer o argumentare minimă pentru poziția pe care o susțin: „embrionul/fătul este o ființă umană”.

    Ai aici argumentația: http://wordarmy.wordpress.com/2009/05/23/avortul-o-redefinire-a-fiintei-umane/

    Apreciază

  4. Ca sa nu se ajunga la astfel de alegeri, ar trebui sa traim intr-o lume ideala sau pe aproape. Ce usor e sa vorbesti, nu?

    Apreciază

  5. In Biblie embrionul nu era considerat chiar om, de aceea pedeapsa pe care o suferea cineva care provoca din neatentie sau cu intentie (bataie) pierderea sarcinii era una pur economica. Bani, aur… nu mai stiu exact, trebuie sa caut in VT versetul. In cazul in care cineva omora un om pedeapsa era „pietruirea”.

    Apreciază

  6. Provocarea avortului.
    Exodul 21:22. De se vor bate doi oameni şi vor lovi o femeie însărcinată şi aceasta va lepăda copilul său fără altă vătămare, să se supună cel vinovat la despăgubirea ce o va cere bărbatul acelei femei şi el va trebui să plătească potrivit cu hotărârea judecătorilor.
    Omor.
    Exodul 21:12. De va lovi cineva pe un om şi acela va muri, să fie dat morţii.

    Apreciază

  7. Statisticile spun ca, in Romania, dupa 1989 s-au avortat in jur de 22 de milioane de copii. Nicolae Ceausescu a interzis avortul nu pentru ca i-ar fi spus capii BOR(cel putin asa stiu eu), ci pentru ca ar fi aflat de la consilierii apropiati ca in Romania se faceau 2 milioane de avorturi anual. Sunt niste cifre oribile. Diferenta este urmatoarea: pentru un ateu, cifrele astea raman niste simple cifre, asta e, 22 de milioane de accidente; pentru un crestin insa, asta inseamna 22 de milioane de suflete care n-au apucat sa fie imbratisati de parinti, sa vada lumina soarelui sau sa aibe si ei o familie la randul lor, asa cum si noi avem acest privilegiu . Ca nu poti sa-i oferi cele mai bune conditii este oare un motiv suficient de puternic pentru a-l ucide? Mie mi se pare un gest inuman.

    Apreciază

  8. A existat o problemă legată de cod în ce privește comentariul meu de mai sus. Poți să-l îndepărtezi, ia-l pe acesta în considerare.

    Anca, cred că aici ești puțin ignorantă în ce privește textele pe care le citezi.

    Aceeași atitudine ignorantă a avut-o și o altă persoană pe blogul meu:

    „Iesirea Cap 21:
    22. De se vor bate doi oameni şi vor lovi o femeie însărcinată şi aceasta va lepăda copilul său fără altă vătămare, să se supună cel vinovat la despăgubirea ce o va cere bărbatul acelei femei şi el va trebui să plătească potrivit cu hotărârea judecătorilor.
    23. Iar de va fi şi altă vătămare, atunci să plătească suflet pentru suflet,
    24. Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mână pentru mână, picior pentru picior,
    25. Arsură pentru arsură, rană pentru rană, vânătaie pentru vânătaie.

    Inteleg din versetele de mai sus, ca daca mama nu are alta vatamare, doar fatul este lepadat, se cere doar o despagubire, insa daca este afectata si mama, atunci plata este suflet pentru suflet, ochi pentru ochi, etc. Nu reiese din acest text ca produsul de conceptie nu este considerat tot o fiinta umana, precum mama?”

    Răspunsul este destul de simplu:

    „[1] Cuvântul folosit în Ieşirea 21:22 nu este de a avorta (care este shakhol) ci acela de a da naştere (yahtzah) unui copil viu (yeled). Astfel acel lepăda nu este echivalent cu a avorta în acest verset, ci cu a naşte (yahtza’) un copil viu (yaled – substantiv folosit pentru „copii”) în mod prematur (provocat de lovitura respectivă). Dacă nu se întâmplă nimic în afară de această condiţie mai sus enunţată (naştere prematură), bărbatul respectiv va plăti o daună hotărâtă de bărbatul femeii care a fost însărcinată. Însă dacă se întâmplă vreo altă vătămare, acesta va răspunde legal. Astfel, din versetul respectiv nu se poate trage concluzia coform căreia există vreo diferenţă de valoare umană între făt şi mamă, ci dimpotrivă.

    – dacă se provoacă o naştere prematură (copilul să fie născut viu, nu avortat), se aplică sentinţa considerată fără altă vătămare (nenorocire).
    – dacă se provoacă vreo vătămare, atunci cel vinovat va răspunde legal.

    [2] Gestul de a produce o naştere prematură prin lovire nu este unul neutru, indiferent de consecinţele acestuia. Se merge totuşi la judecător pentru că nu este în regulă să loveşti femeile şi ele să nască prematur.„

    Leviatan,

    Nu știu ce s-a întâmplat cu ce am scris înainte, dar pentru orice eventualitate, revin.

    Faptul că Biblia a spus embrion = om, acest lucru nu este o dovadă a faptului că „embrionul nu este o ființă umană”. Pentru asta trebuie eventual ca tu să oferi unele dovezi pozitive.

    Pentru că un crez rațional este condiționat și de justificările raționale pe care le avem pentru a crede ori nu anumite lucruri. Eu de exemplu, consider că am suficiente motive raționale pentru a crede că fătul/embionul este o ființă umană (vezi linkul de mai sus, pentru argumente extinse).

    Tu cum vezi acest aspect? Ce crezi, putem avea un dialog rațional, fără țipete și jigniri, pe acest subiect?

    Apreciază

  9. Prietene, decizia de a avea un copil, apartine exclusiv individului, nu bisericii, nu patriarhului, nu vreunei fantome superioare, nu unei carti scrise de un trib de analfabeti de acu niste mii de ani. Decat sa plangeti si sa va vaitati ca au fost 22 de milioane de avorturi in 50 de ani, mai bine va luati valul de pe ochi, ca niste buni crestini ce sunteti, si porniti campanii de informare in privinta contraceptiei si protectiei impotriva sarcinilor nedorite in timpul contactelor sexuale. Nimeni nu vede si nu abordeaza problema asta.
    Daca mie imi place sexul si nu vreau sa am copii nu imi impune nimeni, absolut nimeni nimic. Nu hotaraste nimeni pentru mine si asupra felului in care vreau sa imi traiesc viata.
    Daca accidental femeia ramane gravida, are 2 alegeri de facut: avorteaza sau il creste singura.
    Pe langa asta, voi visati numai copii, cel putin tampitii aia din BOR, care plang ca tinerele avorteaza,dar ne dati voi bani sa ii crestem? Ne dati voi bani pentru ce ii trebuie unui copil, bani pentru educatie, pentru a-i asigura un viitor, bani pentru a se forma ca individ? Voi traiti cu impresia ca un om se scoleste si se formeaza cu aer?
    Ma doare-n cot de statisticile alea si de prostii care nu sunt in stare sa foloseasca un prezervativ.
    Nu spun ca sunt de acord cu avortul. Sunt de acord cu contraceptia, dar daca un copil a aparut, iar tinerii aia abia au bani de chirie si de mancare, mi se pare absolut normal sa avorteze.
    Mai bine sa nu se nasca, decat sa fie chinuit el si sa ii chinuie si pe ei ca parinti.
    Implicatiile sociale nu le vedeti prieteni. Lumea in care traiti si nevoile unei familii va sunt total necunoscute.
    Plecati urechea ca retarzii la vorbele unei institutii ce isi vede doar interesele si va ghidati dupa o chestie veche de 2000 de ani, de care nici macar voi nu sunteti siguri ca are vreo nuanta divina.
    Am impresia ca Dumnezeul asta al vostru, suferea de schizofrenie cand v-a dictat cartea aia si de 2000 de ani a uitat sa faca un update Bibliei si sa o aduca mai aproape de zilele noastre.
    Treziti-va frate odata si vedeti realitatile din buzunare, nu utopii.
    Ca tineri ne ghidam dupa ce posibilitati avem, nu dupa niste datorii fictive.
    Cate tinere care si-au ratat viata din cauza unor copii aparut accidental vrei sa iti aduc?
    Ai unde sa le gazduiesti?
    Pentru copii astia neavortatii va asumati voi responsabilitatea? Sunteti decat buni de gura si repetati ca papagali pe dinafara. Logica si rationalismul va este atrofiat.
    Sunt mandru de ateismul meu.

    Apreciază

  10. @Ratzoiu,desi nu sunt ateu,iti impartasesc opinia.Ai spus exact ce voiam sa spun eu,deci iti multumesc ca m-ai scutit de tastare.
    Educatie,fratilor,planning,contraceptie!Puneti mana si mai cititi si altceva decat biblia!Ca ne-am inmultit de atatea mii de ani de ne-a luat dracu’!

    Apreciază

  11. Ce kkt, in secolul 21 avortul si homosexualitatea inca sunt considerate „tabu”! Bai, fratilor, conectati-va dracului la realitate si dupa aia puteti sa veniti cu aberatiile voastre monumentale cum ca embrionu’ e fiinta umana, e pacat sa avortezi si altele asemenea. Pacatul e doar in mintea prostilor. Retineti, tata, ca un caine se naste caine, o pisica se naste pisica, dar un om nu se naste om, DEVINE OM. Ati perceput sau aveti nevoie de o schema? Ca majoritatea retarzilor, sunteti interesati mai mult de CANTITATE decat de CALITATE. Pai de aia prospera biserica/religia/religiile abrahamice, de-aia sunt impotriva avortului, doar s-a spus de „n” ori. E nevoie de robotei spalati pe creier, de carne de tun, de generatii de sacrificiu, nu ca i-ar interesa pe ei soarta omului, ca daca ar fi asa, din contra, nu ar propovadui elucubratiile lor. Sau, probabil, numarul de copii nedoriti, care traiesc in conditii inumane, bolnavi sau handicapati fara sansa unei vieti normale victime ale razboaielor, abuzati in toate modurile posibile nu e suficient, voi mai vreti? Pai in cazul asta sunteti la fel de criminali ca si Jeffrey Dahmer, cel putin din punctul meu de vedere. Mars de-aici sau veniti si ajutati aurolacii de la mine din zona, ca sunt sigura ca si eu au fost al dracului de doriti si mnezeu ii vegheaza cand cauta in gunoi, vorba Parazitilor. Ca sa nu mai zic de tigancile care se prostitueaza, desi au burta la gura, dar nimic nou, nu-i asa? Doar are grija popa sau Gizas de nenorocitul ala care se va naste, pai nu?

    Apreciază

  12. Perfect de acord cu Elle
    Nici o femeie nu face avort din placere, (e o experienta destul de traumatizanta), o face de nevoie
    Ar trebui facuta o campanie nationala de educatie sexuala si contraceptiva si astfel ar scadea nr avorturilor(presupun), precum si al BTS
    Daca in loc sa bata campii popa la religie despre abstinenta , in liceu s-ar face educatie sexuala serioasa, nu ar mai fi n cazuri de adolescente insarcinate
    dar deh, ca la noi in rromanika , politica strutului, ne bagam capul in nisip si pretindem ca problemele nu exista, i dam inainte cu „cuvantu’ lu gizas ” si dam vina pe internet si tv pt toate problemele tineretului

    Apreciază

  13. @Ratzoiul

    Dupa limbajul lsi tonul folosit inteleg ca ai avut de-a face cu problema asta. Dar totusi … un pic mai calm.

    @Syme

    Hai sa nu intoarcem fiecare fraza cum ne convine si sa luam textul asa cum e el in romana. Ca altfel ar trebui sa invatam toti crestinii limbile biblice. Nu cred ca poti numi pe cineva ignorant doar pentru ca nu stie limbile originale in care se presupune ca a fost scris VT. Nu toti au timpul si rabdarea necesara sa faca astfel de studii.
    Si inca ceva. Nu voi, crestinii spuneti ca legile vechiului Testament au fost partial anulate de venirea Mantuitorului, care a dispus noi reglementari. Ceea ce imi dai tu acolo sunt legi mozaice, care nu prea se aplica la crestini.
    Cat despre treaba ai cu embrion = Om … e mult a naibii de discutat.
    In primul rand ca pana la stadiul de fat embrionul are numai caracteristicile stramosilor, in special reptile, si nici una din caracteristicile umane.
    In al doilea rand … hai sa fac ceva ilogic, o analogie: tu consideri oul ca fiind gaina? Ca e cam tot aceasi treaba.
    Si legat de intrebarea ta: sigur ca putem discuta civilizat. Cel putin cu mine. Pentru restul nu garantez. Dupa cum poate ai vazut, cand raspund la comentarii incerc totusi sa nu ma las purtat de sentimente. Vorbesc civilizat si aprob orice comm care e civilizat.

    Apreciază

  14. Oarecum am avut de-a face. Am discutat cu un preot legat de chestia asta. Pe langa chestia asta, m-am simtit direct vizat pentru ca am varsta la care se presupune ca deja ar trebui sa devin tatic.
    Mi se pare o directa violare a intimitatii si o tentativa de control si dirijare a vietii. Nu pentru ca ar veni cineva cu bata la mine si m-ar pune sa fac ceva, dar dupa mesajul transmis si a felului in care crestinotarzii o fac, parca as fi cu ceva mai jos decat oricare alt om.
    Nu imi place rolul asta de dresor al oamenilor pe care biserica incearca sa si-l asume.
    Legat de felul cum am scris in comentariul ala, imi cer scuze daca am suparat si pe viitor comentariile mele vor fi mai moderate. E mult de discutat pe tema avortului, dar raman la convingerea ca buzunarele ne dicteaza cand sa fim parinti.

    Apreciază

  15. „Buzunarele ne dicteaza cand sa fim parinti”. Buzunarele si creierul, as zice io. Uita-te la circarii de Columbeanu si trotuarista de ex-nevasta-sa, cum se tiganesc pe bietul copil. Fetita e deja traumatizata, puteti fi siguri de asta. Tipic femeilor retarde, indiferent de starea materiala: fac un borac, il incalt pe prost, imi merge bine. Boracul e pe post de asigurare de viata/financiara, un fel de card. De crescut, vai de mama lui cum creste, nu mai conteaza… Nu era mai bine sa nu existe fetita decat sa fie bataie de joc intre doi handicapati mintal?

    Apreciază

  16. ELLE
    Daca iei in calcul posibilitatile tale financiare cand te gandesti sa faci un bebe inseamna ca iti folosesti creierul.

    Apreciază

  17. Copiii sunt o binecuvantare de la Dumnezeu.

    Parintii au o mare responsabilitate. Respect femeile care isi asuma o greseala si aleg sa pastreze copilasul. Nu vb de cazurile medicale delicate.

    Eu i-am spus de mult baietelului meu ca Dumnezeu ma va intreba cand voi sta in fata Lui: „Ce ai facut cu copilasul pe care Eu ti L-am dat in grija?”

    Credeti ca ingerasii acestia mici pe care trebuie sa ii iubim sunt rodul intamplarii, a Big Bang-ului, a asocierii ordonate de chimicale?

    Apreciază

  18. @ Daniel B
    Nimeni nu te întreabă nimic, fii serios. Dacă ai citit comentariile de mai sus, probabil ai văzut niște păreri sănătoase. Mecanismul ce dă viață, are dreptul de a alege dacă dă sau nu, nu e un incubator de viață. În cazul tău ai dorit un copil și l-ai avut. Cine nu dorește un copil să nu îl facă. Contracepția, avortul sunt unele din cele mai bune lucruri ale secolului 20. Avem dreptul să ne trăim viața, așa cum vrem, fără constrângeri, fără să ne ghidăm după niște hârtii mâzgălite de 2000 de ani.
    Nu e nimeni deasupra care să te tragă la răspundere pentru faptele tale, ci societatea și etica proprie, dobîndită de om în evolutie, educație, filosofie și gândire avansată, concepute de om fără intervenții divine și frică de fantome.
    Puterea omului e creierul și inventivitatea sa.

    Apreciază

  19. Pai si normal ca le neglijez din moment ce alea se bat cap in cap. Citeste Corpus Cristi, o ancheta despre scrierea lor.

    Apreciază

  20. Mac, expresia mecanismul care da viata suna a obiect, si devalorizeaza omul. Adica suntem niste mecanisme care se nasc, cresc, mananca, merg la buda, se imperecheaza, si mor.

    Dar, pe de alta parte, cuvantul mecanism imi da mie o punte catre tine ca sa ti-l prezint pe Dumnezeu ca fiind Creatorul acestui mecanism atat de complex, care are si parta materiala(trupul) si parte imateriala(informatie, limbaj, sentimente, emotii, viata).

    Pot sa vorbesc deschis cu tine: nu merita ca pentru o placare scurta si trecatoare sa omori o fiinta nevinovata, asta este ideea. Viata este mai mult decat trupul. Macar de ar fi mai atenti acesti oameni care gresesc, ca sa nu se ajunga la un avort.

    Si acum fii atent, pentru un barbat este foarte usor sa incurajeze sau sa cel putin sa nu se opuna avortului. Cea mai grea lupta o are femeia. O crima este o crima, pentru ca nu e vorba de un obiect fara viata, de un mecanism fara
    suflet, de un pui de gaina, ci de o fiinta umana, care are o scanteie de viata din Dumnezeu. Nu numai ca isi distruge trupul, dar fata sau femeia poate ramane cu niste traume ingrozitoare.

    Nu sunt expert in aceasta problema, sunt si barbat, parerea mea este de bun simt si in acord cu Biblia. Viata este un dar pretios care trebuie protejat, respectat si iubit.

    Cu respect,
    tatal unui copilas dorit si iubit.

    Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star