Invatatoare ? Nu prea cred

Imaginea de mai sus e doar o dovada a gandirii unei invatatoarea crestine. Treaba sta in felul urmator: doamna a corectat o tema pentru acasa data fetei mele. De fapt intregii clase.

Problema:

Intr-o clasa sunt 27 de elevi. Baietii sunt de doua ori mai multi decat fetele. Cati baieti sunt in clasa?

Rezolvarea fetei (si a multora din clasa a III-a B):

1. Cate fete sunt in clasa?

27:3=9

2. Cati baieti sunt in clasa?

9*2=18

Rezolvarea invatatoarei:

1. Cati baieti sunt?

27*2=27+27=54

Dupa cum se vede din imagine.

Numele ei: Avacaritei Viorica, invatatoare la clasa a III-a B, in Scoala Generala nr. 2 Botosani, nevasta unui fost inspector scolar.

25 de răspunsuri la „Invatatoare ? Nu prea cred

  1. Și paparuda asta cică a terminat liceul pedagogic? După 13 ani de școală nu-i în stare să rezolve o problemă de clasa a 3-a? Cre’că profii ei nu treceau pe la alimentara cu lunile!

    Apreciază

  2. Ups, stai că am uitat să fac verificarea.
    Deci: în clasă sunt 54 de fete. Băieți sunt de două ori mai mulți ca fetele, deci 54*2 = 108. Dar clasa are 4 pereți, tavan și podea, deci facem 108/6 = 18 băieți. 1 ținem în minte, 54-8=46; facem 46-18=28, scădem 1 din minte și voilà 28-1=27. VV
    ;->>

    Apreciază

  3. Ah. Nașpa. Am văzut și eu din astea. Am început școala cu o babă din asta nesuferită, cu idei din 1800 toamna și maniere de gardiană la Auschwitz. Din fericire am făcut doar clasa I cu ea. Sau din nefericire… că singura chestie relevantă cu care m-am ales a fost o condiționare pavloviană să scriu cu mâna dreaptă…

    Apreciază

  4. Intrebarea mea, logica presupun, cum mama dra i-a dat ei 54 de baieti daca in enunt spune ca sunt 27 de eveli(fete + baieti)? Ca mie nu imi da atata nici daca ma pun in cap.
    Eu am incercat sa o rezolva algebric:
    Notam cu „a” baietii si cu „b” fetele.
    a+b=27 |
    a=2*b | => 2*b+b=27 => 3*b=27 => b=27:3 => b=9 => a=9*2 => a=18
    Tot atat da. Nici de cum 54.

    Apreciază

  5. Nu-mi vine să cred. Asta trebuie dată afară din învățământ. Nu numai că habar n-are ce face, dar a și tăiat rezolvarea corectă. Și e adevărat că rezolvarea algebrică era preferabilă, dar nu mai știu dacă se pretează la clasa a 3-a.

    Apreciază

  6. Nu la a III-a. Aia mici nu fac algebra. Dar asa cum si-a rezolvat problema a fost ok. De unde corectura? Ca nu m-am prins. Io le-am trimis alora din ISJ Botosani o fotografie, aia din blog, si intrebarea „Cat de bou tre sa fii sa rezolvi o problema de genul asta?”

    Apreciază

  7. Degeaba o dam pe duduia-fosila afara din invatamant. Ideea e ca foarte multe sunt asa, iar ce iese acum de pe bancile scolii sunt mai praf decat doamna sus mentionata.
    Eu sunt student la o fantoma de universitate, unde din intamplare se face carte, se preda, iar ce vad prin amfiteatre si prin examene te sperie si te fac sa te iei cu mainile de par.
    Aia se presupune ca vor fi viitorii someri cu diploma ai Rromaniei, iar un modul pedagogic o sa le permita sa predea in scoli generale si licee.
    Sper sa ajung sa-mi educ copii in vest, sa nu cada victime ale sistemului de invatamant romanesc, pus la pamant de marinarul chior.

    Apreciază

  8. Eu m-am prins cum a irationat invatatoare : un elev – doi elevi … de unde rezolta ca elevi = baieti. Si apoi a continuat socoteala …
    De unde rezulta ca femeia nu stie nici limba romana…

    Apreciază

  9. Matematica, bat-o dracu s-o bată!

    Intr-o clasa sunt 27 de elevi (băieți). Baietii (elevii) sunt de doua ori mai multi decat fetele (elevele).

    It’s elementary, my dear Leviatan. Keep an open mind. Ce-i cu prejudecățile astea că numărul de persoane trebuie neapărat să fie natural (i.e., un întreg pozitiv)?

    Ultima parte, Cati baieti sunt in clasa? era doar așa, decorativă, din moment ce răspunsul era chiar în prima propoziție. Clenciul era să calculezi numărul de fete. Something like that…

    Apreciază

  10. Ah, uitasem:

    Si cum ar trai aia?

    Problema lor. Mai apoi, totul e posibil cu ‘Mnezo. Îs o grămadă de exemple de matematică din asta mistică:
    * 1+1+1=1 (Respectiv Trinitatea a.k.a. Cei Trei Muschetari Dumnezeiești – 3 în 1 și 1 în 3);
    * 1 = N > 10.000.000.000.000 (conceptul teologic de persoană, care poate fi orice, de la un adult cu cca. 50 de bilioane de celule, la un nenorocit de zigot);
    * π = 3;
    Asta ca să nu mai pomenest de fizica mistică, cu toate violările legilor de conservare pe care le implică (de ex. transmutarea alchimică a apei într-o soluție apoasă de săruri, alcaloizi, proteine, acizi, coloranți etc. cunoscută sub numele de „vin”; sau a ăsteia din urmă într-o suspensie de variate chestii și mai complicate, inclusiv celule umane, a.k.a. sânge).

    Apreciază

  11. Mai contează și tipul și anvergura greșelilor, Eric. Înțeleg să mai pui un semn greșit, dar să nu înțelegi chiar nimic din exercițiu e prea de tot.

    Și, din păcate, sunt mult prea mulți învățători/profesori de genul ăsta… Bănuiesc că de regulă-s din ăia care-și iau examenele cu nota minimă și apoi se duc să-i molipsească și pe alții cu ignoranța lor.

    Apreciază

  12. Invatatoarea asta e din aia care nu stie ce draq scrie in cartea de mate, da` stie melodiile bisericesti pe de rost, ca doar canta in corul din balcon.
    Oare nu o arunca nimeni de la balcon.

    Apreciază

  13. Domnule Tata…inteleg supararea dvs dusa pana la a …posta pe net greseala d-nei invatatoare, insa ceea ce nu prea inteleg…de fapt nu inteleg deloc e ca va legati de faptul ca…ar cunoaste melodiile bisericesti! DOMNULE, SE VEDE CLAR, ADICA SE CITESTE NIVELUL DVS DE CULTURA!
    si inca ceva: nu va convine fata d-nei…duceti-o , dom’le, pe fetita dvs in alta scoala. De ce va place sa ponegriti imaginea unui om? CE EDUCATIE DATI DVS COPILULUI PE CARE IL CRESTETI? a gresi e omeneste, a ierta…nu toti stiu sa ierte! aruncati ura din sufletul dvs , nu va aduce decat uratenie sufleteasca si trupeasca!

    Apreciază

  14. Nu stiu ce ti-ai propus sa demonstrezi, dar prin gestul tau ai demonstrat o lipsa de caracter. Barbateste, lucrurile s-ar fi rezolvat altfel. Tu le-ai rezolvat miseleste. Sa speram ca cea mica nu-ti va semana. Nu contest faptul ca invatatoarea a gresit, dar nimeni intreg la cap nu va crede ca a gresit pentru ca nu stie sau e incapabila intelectual; problema e mult sub nivelul elementar ca sa ne putem gandi ca invatatoarea nu a stiut s-o rezolve corect. Pentru orice om cu o judecata sanatoasa este evident ca a gresit din neatentie, poate de oboseala, poate de griji sau poate pur si simplu nu se simtea bine in acel moment. O discutie sincera cu invatatoarea ar fi fost un gest firesc, gestul tau e unul urat. Nu stiu daca vei publica comentariul meu sau il vei lasa la moderare, dar asta nici nu mai conteaza. Mi-am facut deja o parere despre tine. Cat despre comentatorii tai fideli, care – culmea – impartasesc acelasi punct de vedere cu tine… ma duc cu gandul la acei bloggeri fara trafic, care intra de pe adrese diferite de mail, ca sa isi faca traficul. Parerea mea, no ofense.

    Apreciază

  15. @M
    Chiar ca e parerea ta … TU ESTI CU CAPU ???? Acum serios. Wai, eu inteleg ca incerci sa ii tii apararea, ca dupa IP esti de pe la mine din zona, cel mai probabil neam cu ea, da` te rog io nu incerca sa imi dovedesti ca esti cu capu`. Dupa ce predai un an intreg o chestie nu ai dreptul, oricat ai fi de coplesit de probleme, sa faci asa ceva. Ca ii dai peste cap copiului aluia toata materia. Fie-mea a venit acasa zapacita, ca nu mai stia nici ea cum e corect.
    Cat despre discutii cu doamna … zi te rog sa raspunda la tel intai, ca eu am incercat sa o sun in ziua aia de 2 ori.
    iat despre comentatorii mei … discuta cu ei, cu fiecare in parte daca vrei sa te convingi singura, ca pe mine ma doare la 11 m in spate de ce crezi tu.

    Apreciază

  16. @Roxana
    Maica … e vorba de copilul meu asa ca nu tolerez. Daca puterea de decizie imi e limitata datorita faptului ca nu e si biologic a mea si nu o pot muta, asta e altceva. Si nu o pot muta pt ca doamna a reusit performanta de a aburi o femeie cu o pregatire mult inferioara ei, anume nevasta-mea, ca nu e bine sa muti copilul de la o scoala la alta.
    Spui tu ca ar trebui sa iert. Ia intreab-o tu pe dumneaei cand am trecut eu ultima oara pe la scoala.
    Cand a avut enorma nesimtire sa ii spuna directoarei ca nevasta-mea i-a interzis sa mai stea de vorba cu mine si sa imi mai dea relatii despre activitatea la cursuri a fetei. Si nici macar nu a avut curajul sa stea 10 min sa astepte pana mi-am chemat eu doamna de acasa sa lamurim treaba.
    Ca tot se vorbea mai sus de miselie.
    Si uite de asta ma i-au de melodiile bisericesti. Pentru ca, macar in spiritul religiei voastre, odata ce frecventezi biserica duminica de duminica, ar trebui sa evite minciuni ca cea de mai sus. Nu crezi ?

    Apreciază

  17. nvatatoarea asta e din aia care nu stie ce draq scrie in cartea de mate, da` stie melodiile bisericesti pe de rost, ca doar canta in corul din balcon.
    Oare nu o arunca nimeni de la balcon.

    Pentru ultima parte o sa imi cer scuze. Nu merita faza cu aruncatul de la balcon.

    Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star