Si la gradinita vine popa ?? Rusine …

De vreo 3 saptamani particip, la cererea educatoarelor, la sedintele cu parintii de la gradinita la care merge fata mea. Si particip cu speranta ca pana la urma se va discuta ceva interesant la ele.

La prima sedinta cu parintii am fost destul de uimit sa vad ca intra pe usa clasei un nenica cu fustita neagra. Si am constatat ca e acelasi despre care am mai scris un articol, Din nou din Botosani.

In prima saptamana a venit singurel si a tinut o prelegere de vreo ora despre educatia copilului, despre evitarea maltratarilor si abuzurilor, fizice sau psihice. Ma manca limba intr-un stil mare sa il intreb cum se impaca discursul lui cu ceea ce spune pe la proverbe si anume faza aia cu „Cine nu isi iubeste copilul cruta ciomagul lui …” M-am abtinut doar pentru ca una din educatoare m-a vazut zambind si mi-a facut semn sa tac.

A doua saptamana a  venit cu doamna preoteasa, de profesie medic pneumolog. Si a inceput o lunga predica despre alimentatie si legatura ei cu biserica. Adeca doamna lui ii sustinea ideea ca postul este benefic in orice situatie, indiferent de om. Exact asta a raspuns cand am intrebat-o daca recomanda postul unui om care sufera de niste boli, multe, si cronice.

Am ramas interzis cand am auzit raspunsul, mai ales ca fusesem la ea cu un an in urma si ma sfatuit sa mananc cat mai multe proteine si calorii ca sa mai iau in greutate. Cand i-am amintit mi-a raspuns sec ca fiecare caz are particularitatile sale.

Ieri, vineri, popa s-a prezentat iar la sedinta. Desi ma dusesem acolo sa aflu cand fac aia serbarea aia cu Mosu`, n-am mai rezistat, m-am ridicat si am intins-o de urgenta cand am auzit ce vrea omu sa discute: intalnirea omului cu Fiul Omului, Jesus, Craciunul.

Partea cea mai idioata a fost ca am aflat si io cu ocazia asta ca de fapt popa e prezent saptamanal in gradinita aia, facand lectii de religie cu piticii de acolo.

Nu le mai ajung orele de religie din scoli, au trecut la indoctrinarea piticilor de 4-5 ani, de la gradinita.

Tot ce le pot spune popilor … sa va fie rusine !! Nici macar Hitler nu a incercat indoctrinarea de la varste de genul asta.

Oare pana unde poate merge nesimtirea voastra ?

Anunțuri