Sacroterapia

Terapia prin post şi rugăciune, perioadă de curăţenie trupească şi sufletească, este o veche metodă de vindecare, redescoperită şi de medicina modernă

Da … sigur … Si marmota ce facea ? Hai sa fim seriosi mai taticule. De aia injura doctorii bolnavii care au nevoie de alimentatie si totusi se incapataneaza sa posteasca.

Rugăciunile, gîndurile bune şi comportamentul exemplar acţionează ca un medic cu putere de tămăduire miraculoasă. Practic, prin acest mod de viaţă, parcurgem principiile a ceea ce se numeşte sacroterapie, metodă despre care se spune că poate învinge orice suferinţă fizică şi morală. Postul nu e doar un canon bisericesc, ci şi una dintre cele mai spectaculoase cure de sănătate.

Waw … Io am ramas sfara cuvinte. Inteleg ca mai faci si cate o cura de vegetale din cand in cand, dar de aici si pana la a proclama ca postul vindeca … Nu e cam mult ?

Postul creştinesc e practicat de români de mii de ani.

Sa mori tu … de mii de ani ? Pana pe la 700 d. Hr. Nici macar nu se vorbea de post. Iar pana pe la 1850 d. Hr. Oamenii de rand nici macar nu stiau care e treaba cu slujba de la biserica, ca era facuta in slavona.

Pentru o bună detoxifiere, sînt recomandate lichidele în timpul postirii, cîte 1,5-2 litri pe zi, mai ales sucuri naturale şi ceaiuri.

Asa si … in mod normal … cat tre sa beau ? Nu cam tot atat ? Io parca asa stiu de la doctorul meu.

Postirea pune în repaus întregul tub digestiv, elimină reziduurile mai rapid şi mai eficient decît dieta pe bază de crudităţi. Zeci de studii privind privarea de hrană pe perioade mai scurte sau mai lungi au arătat că postul poate aduce reale beneficii stării de sănătate.

Bun … Hai sa deschidem manualul de biologie si sa comparam lungimea tubului digestiv de la ierbivore si de la omnivore. Sa vedem cat zaboveste haleala in burta oii si cat in a omului normal. Si cica se elimina mai repede !! Pe dumnezeul meu, Megabitul, mai bine zaboveai tu mai putin in burta maica-tii, asa numai vreo 2-3 saptamani.

Cat despre studiile alea … Ia, da-i cu linkul, da-i cu informatia bruta. Sa te credem si noi, nu asa pe cuvant.

Afecţiunile cronice ca reumatismul, guta, artroza, dar şi alergiile, migrenele pot fi ameliorate, la fel ca şi tulburările digestive sau durerile de spate. Rolul terapeutic are un efect atît de puternic asupra metabolismului, încît unii medici îl considera ca un fel de „operaţie fără bisturiu“. Postirea ajută şi în cazul hipertensiunii şi a circulaţiei periferice deficitare. Postul reglează somnul, fiind de folos celor ce suferă de insomnii. Este cea mai eficientă metodă de purificare a sîngelui, revigorare a organelor şi a tuturor ţesuturilor din organism. Statisticile arată că persoanele care se roagă în mod regulat sînt mai sănătoase decît ateii. Postul, ca alimentaţie echilibrată, dar şi gîndire pozitivă, sentimente luminoase, trăire generală în armonie, toleranţă şi înţelegere, este un beneficiu imens pentru viaţă. Limpezeşte conştiinţa şi, deşi pare un chin în primele zile, aduce ulterior o uşurare fizică şi sufletească. Funcţionăm mai eficient, gîndim mai limpede, iar unele boli încep să intre în remisie. Postul e însoţit de rugăciune, fiind prilej de curăţire a minţii şi sufletului şi de înălţare spirituală. Astfel, omul se va cunoaşte mai bine şi poate vedea cauzele îmbolnăvirii, va avea curaj în faţa bolii.

 

Voi mai aveti curajul sa cititi tot articolul ? Daca da … Asta e sursa de la care l-am luat: Monitorul Expres =>  Sacroterapia. Io deja nu mai am curaj sa ma uit mai departe. Prea multe aberatii.

Reclame

3 gânduri despre „Sacroterapia

Adăugă-le pe ale tale

  1. postul catolic mai merge, ca ei au voie lactate si oua, dar asta ortodox….de unde naiba isi iau ei aminoacizii esentiali? din varza? sa fim seriosi….
    Eu una sunt carnivora(mama zice ca noi ne tragem din pantere), n-as putea sa stau 5 saptamani fara sa mananc carne, branza, smantana…brrrrrr!!!

    Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: