Sunt oare multi ca el ?

Comentariul lui Teutzu poate l-ati citi. M-am gandit sa ii aduc raspunsul intr-un articol seprat, date fiind aberatiile din el.

D-le leviatan, am sa incerc sa-ti explic motivul pentru care fiecare crestin ortodox intra intr-o noua etapa a vietii doar cu binecuvantarea Bisericii. Nu trebuie sa interpretezi atat de superficial credinta crestina, rumegand permanent aceleasi stereotipii pe care adversarii Bisericii le invoca.

Tu iti dai seama ca deja ai inceput cu un set de stereotipii ? Aia cu dusmanii bisericii, nu cu majuscula, ca nu e nume propriu.

Biserica nu este o institutie menita sa indobitoceasca omul, sa-l arunce in asa-zise superstitii care nu sunt decat gesturi de evlavie, de veneratie fata de un sfant ocrotitor sau fata de Dumnezeu Insusi, savarsite asa cum a recomandat Biserica dintotdeauna, in DEPLINA CUNOSTINTA.

Tu realizezi ca te contrazici singurel in aceeasi fraza ? Cand ti-ai facut ultimu test IQ?

Cat despre indobitocire … ce sa iti spun ? Ca aberezi ? Nu meriti. Dar uita-te mai jos.

Fiul lui Dumnezeu a coborat in lumea noastra distrusa de vicii si pacate din iubire de oameni traind o viata de umilinta si smerenie. Fiul Omului n-a venit ca sa I se slujeasca ci ca sa ne slujeasca noua si sa ne ridice in acel rai despre care tu zici ca nu exista cu adevarat, fiind, in opinia ta un produs al manipularii Bisericii.

NU am spus ca e un produs al manipularii ci ca e unul al povestilor cu transmisie orala, folosit de biserica, inca o data cu litera mica, pentru a putea mai usor conduce masele.

Astfel, Hristos este Capul Bisericii iar credinciosii sunt madularelele Sale, asemeni corpului uman unde fiecare organ isi are functia sa precisa, unele fiind mai importante precum clerul, de activitatea lor depinzand in mare masura sanatatea acestui trup. Astfel, Pogorarea Duhului Sfant este actul de trecere de la lucrarea mantuitoare a lui Hristos in trupul Sau, la extinderea lucrarii mantuitoare sau a trupului Sau indumnezeit in Sf. Apostoli si in toti cei care au crezut, prin harul Duhului Sfant.

Ai o exprimare plastica nevoie mare. Dar sa trecem peste, vorba lu` Vantu.

Asa a aparut Biserica si asta este menirea ei. Sper ca nu te-am plictisit cu aceasta explicatie cat mai logica a istoriei mantuirii si ca v-a facut sa intelegeti de ce Dumnezeu a creat aceasta institutie mult-hulita.

Si tu sustii ca tot ce ai scris pana acum e logica pura ? Puiule …. Du-te cauta-te, ca e grav. Daca o iei din timp poate mai scapi.

Intr-adevar slujitorii bisericesti au pacatele lor, slabiciunile lor insa pentru aceste neconcordante cu invatatura evanghelica nu trebuie sa abandonam Biserica, sa o jecmanim, sa o improscam cu noroi intrucat nu ierarhii sau preotii o conduc, ci Insusi Iisus Hristos, Capul ei nevazut intru Duhul Sfant, iar adevarati ierarhi si preoti au aceasta constiinta a slujiri( Sf. Nectarie, Sf.Ioan Gura de Aur, si alti sfinti ierarhi)prin intermediul careia primesc intelepciunea de a conduce obstea credinciosilor. Greselile lor sunt pur omenesti si sunt manate de patimi si frustrari pentru ca s-au trezit cu atata putere in mana si si-au supus-o propiilor interese meschine, insa Hristos este acelasi ieri, azi si in vecii vecilor.

Mamaaaaa Ce le-ai dat cu firma-n cap. Pai tocmai acum dupa ce te-ai chinuit sa imi explici cum sta treaba cu biserica lui Hristos, o intorci in halul asta. Pai mai tatuca, alea de mai sus sunt primele motive pentru care eu am inceput sa ma indoiesc de credinta aia a ta.

Fiecare sfanta taina precum Sf. Euharistie, Taina Cununiei, a Mirungerii, a Pocaintei se realizeaza doar prin invocarea harului Duhului Sfant, singurul mijloc prin care ne putem uni cu Hristos. De aceea crestinii merg la Biserica atunic cand se cununa, cand se boteaza , sau cand mor: pentru a primi ajutor haric si pentru a ramane alaturi de Dumnezeul in care cred si caruia ii dedica viata atat in timpul vietii pamantesti cat si in vesnicie, pentru a ne sfinti, unii intr-o masura mai mare dupa jertfa pe care au depus-o,altii intr-o masura mai mica.

Adica, care cium vine, fiecare dupa cat de mult a pus botu` la vrajeala lu` popa. Ca cam asa suna treaba aia de mai sus.

Acele argumente pe care le-am vazut pe acest blog nu sunt veritabile si orice om care are cat de cat legatura cu istoria bisericeasca te poate contrazice cu mare usurinta, insa ceea ce nu pot sa pricep este de ce lovesti cu atata rautate in ceva ce se poate vedea cu ochiul liber ca nu intelegi.

Au incercat preoti, care chiar au treaba cu istoria bisericii, sa ma contrazica. Si nu le-am prezentat alte argumente decat cele de aici. Singurul raspuns final era ca tre sa am incredere in revelatia supranaturala. Si crede-ma ca inteleg ca am de-a face cu un spalat pe creier. Mi-e deja greu sa mai fragmentez si sa raspund. Dar o voi face.

Cauta mai intai si vei afla, bate in toate usile ca sa ti se deschida. inlatura prejudecatile si incearca sa intelegi ca invatatura crestina nu te tampeste, ci din contra, te ajuta sa devii mai bun si mai omenos.

Sa ceeeeeeeeeee …. Eu prejudecati ….. Mai lasa-ma frate ca deja aberezi. De obicei nu vorbesc prea dur dar tu cred ca ma iei la misto. Nu te tampeste crestinismul ? Hai nu zau. Te face mai omenos ? Adica Hitler a fost omenos, ca a omorat evreii pentru al razbuna pe Iisus. Sau Torquemada a fost omenos ca a facut gratar cu niste zeci de mii de femei in timpul vietii si cu alte sute de mii dupa moarte.  Stii ce ……. Hai sictir

Oare Fer. Augustin, cu inteligenta sa extraordinara nu putea sa observe daca este ceva in neregula cu invatatura crestina, sau Sf. Vasile cel Mare sau Sf.Ioan Gura de Aur, exemple de curaj, de demnitate crestina care au trait in sec 3-4 mult mai aproape de acele timpuri si conditii, nu ar fi reactionat, dar din contra, Hristos a biruit in inimile lor. Exista multi oameni luminati in sanurile Bisericii care au coloana vertebrala si spun lucrurilor pe nume, insa nimeni nu a indraznit sa vorbeasca atat de urat, sa arunce in derizoriu o credinta care a nascut atitia sfinti si exemple de urmat.

Exemple de urmat : Constantin, care si-a macelarit juma de familie pentru tron, Stefan cel Mare, curvar de renume mondial, ca si-a luat nevasta de pe la altii ca la noi le-a tras-o la toate. Mai ai si altele ? Si fara debili si senili ca Cleopa.

Eu iti inteleg dreptul la opinie, este un lucru extrem de important si chiar te indemn sa faci asta insa nu te arunca in ceva ce nu ai trait si ai citit de prin carti denigratoare despre crestinism.

Voi crestinii, habar nu aveti ce e ala drept la opinie, ca ala care nu striga ca voi e lapidat ca tradator de neam si tara. Asa ca nu imi tine tu mie lectii despre asta. Commurile mele sunt 80% cenzurate pe alte bloguri crestine. Ala da drept la opinie. Al tau a fost si aprobat si adevenit articol. Si nu mai zi ca nu am citi. Iti cunosc biblia mai bine decat o cunosti tu. Si traditiile cam tot asa. Ce critic fac in cunostinta de cauza. Tu in schimb nu stii nimic despre ateis dar il critici.

Fie ca bunul Dumnezeu sa te lumineze , sa-ti arate ca este mai aproape decat crezi de inima ta si ca are planuri mult mai marete cu tine decat sa te contrezi cu mine depre necesitatea mersului la biseica in timpul vietii. Doamne ajuta!

Chiar sa stii ca nu imi mai pierd vremea polemizand cu tine. De God(zilla) n-am nevoie. Iar de planurile lui … nu ma fa sa iti arat cam cum se vorbeste pe strada in Botosani.

Hai pa si sanatate.

Anunțuri