Din nou din Botosani

Duminica 24 Octombrie in Botosani s-a sfintit o alta constructie din beton numita biserica. Patronata de unu Vasile cel Mare.

Doar ca acolo am vazut cata ignoranata poate zace in moldovenii mei chiar si cu matele lipite de sira spinarii. In imaginea de mai jos se vede o icoana  langa Teofan. Acea icoana are toata suprafata suflata cu cca 0,5 mm aur.

 

Constructia dureaza de 9 ani iar biserica se afla .. ia ghiciti … in curtea unui spital. In curtea Spitalului Judetean „Mavromati”, la cativa metri de intrarea in sectia UPU. Si ca sa fie totul cat mai ilar cam ce fel de persoane au venit la sfintire? Exact babe in carje, gravide, si, pe un frig tampit (6 grade Celsius) au carat si cativa copilasi la coada care se intindea la ora 8 dimineata pe cca 100 metri.

In curtea bisericii / spitalului se aflau si nelipsitele maici cu icoane si tot felul de prostioare de vanzare, incepand de la 5 si pana la 70 lei. Bine inteles ca domniile lor nu platesc taxe, ca le scuteste statul de ele, dar mai au si tupeul sa insiste sa cumperi si sa te „roage” sub amenintarea furisaniei sa nu le face fotografii. De-a naibii, io beneficiind de o camera profi, le-am tras in poza de la o distanta care imi permitea sa le urez toate cele bune. Ete 2 poze cu marfa.

 

Anunțuri