O lume cre(ș)tină

Imaginaţi-vă că am trăi într-o lume creştină 100%, fără nici un fel de posibilitate de evadare. Cam cum ar arăta ea ? Eu am încercat să mi-o imaginez. E cam aşa:

images (2)

  • o lume plină de popi care îţi vor spune ce să faci, cum să faci, ce să mănânci şi când să mănânci. Şi ce va fi mai important pentru ei: să îţi spună când să îţi satisfaci nevasta şi când nu. O lume în care vei face închisoare pentru mâncat carne în postul Paştelui.
  • O lume plină de betoanele cu semnul plus deasupra pe lângă care nu vei avea voie să treci fără să îţi faci 3 cruci mari. Ceva de genul perioadei de guvernare talibană în Afganistan, când cei care nu erau musulmani trebuiau să poarte brăţări de argint pentru a nu fi târâţi la moschee pentru rugăciune. Doar că va fi mult mai rău, fiindcă vei fi târât la închisoare dacă nu vei trece la creştinism.
  • O lume în care pe fluturaşul de salariu nu va mai apărea „Impozit pe venit” ci „Zeciuială după lege”. Şi astăzi biserica fură cate puţin de la fiecare, prin mijlocirea statului P-DL-ist teocrat, dar o face mai pe ascuns. Atunci nu vor mai avea nevoie să se ascundă.
  • O lume plină de mutaţii genetice şi malformaţii congenitale ale unor oameni care nu ar fi trebuit sa se nască doar pentru a se chinui, dar s-au născut pentru ca nu ai voie să „omori pruncul în pântecele mamei lui”. Toţi aceştia vor atârna greu în balanţa de plăţi a sistemului de asigurări sociale a statului dar nu prea va conta, pentru că se vor recupera banii de la oile muncitoare.
  • O lume plină de cadavrele mamelor care vor încerca să scape de sarcinile în plus, de acei copii pe care ştiu că nu îşi vor permite să îi crească în condiţii decente. Va amintiţi poate relatările femeilor care au asistat la moartea pacientelor în maternităţi, în perioada regimului comunist, doar pentru că făcuseră avort. Cam aşa se va întâmpla.
  • O lume în care criminali cu sânge rece vor umbla liberi pe străzi doar pentru că au avut ca mobil pentru crima lor încălcarea unei porunci date de Dumnezeu, sau pentru că au aplicat legea ciobanilor de acum 3000 de ani, din deşert. Nici un creştin nu pune preţ pe viaţa umană. Că doar îi trimite la Dumnezeu să îi judece.

În ziua în care voi ajunge sa trăiesc în aşa o ţară nu voi mai avea de făcut decât un singur lucru: să îmi zbor creierii (deşi mulţi ar vrea să o fac de pe acum) sperând că cei care vor rămâne în urma mea nu vor avea de suferit pentru că unul din familia lor a făcut „un păcat capital” şi că nu vor fi persecutaţi aşa cum erau persecutaţi cei rămaşi în ţară pe vremea lui Şef de Trib „Pană de Curent” când unul din familie îşi lua zborul în afară.

Oare numai eu observ similitudinile dintre fostul regim comunist şi un posibil regim Teocrat ??

10 răspunsuri la „O lume cre(ș)tină

  1. Mai creativ ?? Ce poate fi creativ in a-ti imprastia creierii, fie cu un calibru 50 fie cu un kil de TNT?
    Si crede-ma ca m-am gandit de cateva ori serios la asta. In perioada cand stateam intre carje si carucior. Si la o discutie cu ai mei replica lor a fost ceva de genul: „da de ce sa arzi tu in Iad”.
    In fine chiar nu inteleg cum poti incurca creativitatea cu asta. Doar daca, in mmentul in care sare TNT, incep sa curga petale de flori.

    Apreciază

  2. Ziceam „creativ” in sensul ca poti sa sochezi niste credinciosi daca alegi o locatie buna ( nu-s in favoarea tnt; ar fi in folosul lor ).

    Nu stiam ca ai stat in carucior… dar inteleg frustrarea, chiar se poate compara cu distopia religioasa (care a fost si in feudalism), in care esti blocat… nu poti sa fugi si niste imbecili reusesc sa-ti controloze viata.

    Am intalnit cativa crestini sinucigasi care se temeau doar de amenintarile cu taramul imaginar incendiar, si, in mod ironic, i-am ajutat sa se relaxeze si sa se gandeasca mai bine ce vor sa faca. I-am adus pe plaiurile rationalitatii, asa ca acum nu mai sunt crestini; insa optiunea rationala de sinucidere ramane valabila pentru alta ocazie.

    Ca fapt divers, maiasii aveau o zeita a sinuciderii „Ixtab”
    Ixtab was the protector of all those who killed themselves by hanging, as well as warriors who died in battle and women who died in childbirth. She took all three groups to paradise and fed them under the shade of the world tree, indicating that all three were treated as moral and social equivalents among the Maya.

    Ca alt fapt divers, ideea ca sinuciderea este imorala vine de la institutiile religioase, nu din scripturi, unde nu este condamnata explicit, ci e chiar o chestie foarte vaga (la fel ca majoritatea basmelor). Tot o alta ironie este ca personajul preferat al crestinilor, Isus, practic comite un act de sinucidere pentru ca-si cunoaste viitorul si nu incearca sa scape de pericol… ca si cum ai intra intr-o cladire in flacari pentru a fi ars.

    http://skepticsannotatedbible.com/says_about/suicide.html

    Apreciază

  3. Si nu ti se pare normal ca institutia sa spuna ca e imoral sa te sinucizi. Daca o faceau prea multi ar fi ramas cam fara contribuabili si fara mana de lucru (tinand cont ca in evul mediu taranii erau mana ieftina/gratuita pentru asezarile bisericesti) iar asta ar fi dus la caderea regimului.

    Apreciază

  4. Exact. Dar utilitatea nu era doar in munca. Era nevoie de sclavie sexuala (strategia ‘fabrica de copii’) pentru a avea soldati si a distruge „dusmanul”. Nu ai voie sa te sinucizi, decat daca te arunci in lupta fara impresia ca te vei intoarce (i.e. tot o forma de sinucidere), pentru a ucide dusmanii bisericii-stat.

    Apreciază

  5. MA rog … am citi aia de la linkul dat de tine. Interesanta faza cu Samson. La faza asta ma prind si eu. Imi pun pe mine vreo 4 kg dinamita strong si vreo 6 de bile de rulment de 4 mm. Si intru in CAtedrala Bantuirii Neamului. POate asa le fac in ciuda.

    Apreciază

  6. E mai mult F decat SF. Partea de stiinta este mai mult un fundal neinteresant. Defapt este cu substrat puternic filosofic, religios si politic. Uita-te la primul episod, e o mostra buna pentru tot serialul.

    Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star