O lume cre(ș)tină

Imaginaţi-vă că am trăi într-o lume creştină 100%, fără nici un fel de posibilitate de evadare. Cam cum ar arăta ea ? Eu am încercat să mi-o imaginez. E cam aşa:

images (2)

  • o lume plină de popi care îţi vor spune ce să faci, cum să faci, ce să mănânci şi când să mănânci. Şi ce va fi mai important pentru ei: să îţi spună când să îţi satisfaci nevasta şi când nu. O lume în care vei face închisoare pentru mâncat carne în postul Paştelui.
  • O lume plină de betoanele cu semnul plus deasupra pe lângă care nu vei avea voie să treci fără să îţi faci 3 cruci mari. Ceva de genul perioadei de guvernare talibană în Afganistan, când cei care nu erau musulmani trebuiau să poarte brăţări de argint pentru a nu fi târâţi la moschee pentru rugăciune. Doar că va fi mult mai rău, fiindcă vei fi târât la închisoare dacă nu vei trece la creştinism.
  • O lume în care pe fluturaşul de salariu nu va mai apărea „Impozit pe venit” ci „Zeciuială după lege”. Şi astăzi biserica fură cate puţin de la fiecare, prin mijlocirea statului P-DL-ist teocrat, dar o face mai pe ascuns. Atunci nu vor mai avea nevoie să se ascundă.
  • O lume plină de mutaţii genetice şi malformaţii congenitale ale unor oameni care nu ar fi trebuit sa se nască doar pentru a se chinui, dar s-au născut pentru ca nu ai voie să „omori pruncul în pântecele mamei lui”. Toţi aceştia vor atârna greu în balanţa de plăţi a sistemului de asigurări sociale a statului dar nu prea va conta, pentru că se vor recupera banii de la oile muncitoare.
  • O lume plină de cadavrele mamelor care vor încerca să scape de sarcinile în plus, de acei copii pe care ştiu că nu îşi vor permite să îi crească în condiţii decente. Va amintiţi poate relatările femeilor care au asistat la moartea pacientelor în maternităţi, în perioada regimului comunist, doar pentru că făcuseră avort. Cam aşa se va întâmpla.
  • O lume în care criminali cu sânge rece vor umbla liberi pe străzi doar pentru că au avut ca mobil pentru crima lor încălcarea unei porunci date de Dumnezeu, sau pentru că au aplicat legea ciobanilor de acum 3000 de ani, din deşert. Nici un creştin nu pune preţ pe viaţa umană. Că doar îi trimite la Dumnezeu să îi judece.

În ziua în care voi ajunge sa trăiesc în aşa o ţară nu voi mai avea de făcut decât un singur lucru: să îmi zbor creierii (deşi mulţi ar vrea să o fac de pe acum) sperând că cei care vor rămâne în urma mea nu vor avea de suferit pentru că unul din familia lor a făcut „un păcat capital” şi că nu vor fi persecutaţi aşa cum erau persecutaţi cei rămaşi în ţară pe vremea lui Şef de Trib „Pană de Curent” când unul din familie îşi lua zborul în afară.

Oare numai eu observ similitudinile dintre fostul regim comunist şi un posibil regim Teocrat ??

Anunțuri