Spovedanie vs terapie psihologică

exorcist_0313

Multi dintre crestinii praticanti merg mai des la preot la spovedanie decat la psiholog. Nici unul dintre acestia nu isi da seama ca, de fapt, vizita la psiholog este cu mult mai folositoare decat cea la preot. De ce ? Motivele sunt nenumarate. Dar hai sa vedem cateva.

La preot trebuie neaparat sa postesti inainte de spovedanie. Nu conteaza daca ai probleme de sanatate care iti indica o alimentatie cat mai bogata in proteine, vitamine, minerale. Sunt anumite proteine care nu se pot obtine decat din produsele de origine animala. Problema majora apare atunci cand suferi de boli care te silesc sa mananci, cum ar fi diabetul zaharat, boala din acuza careia trebuie sa mamanci de 5 ori pe zi, 3 mese mari si 2 gustari.

Nu am auzit inca pe nimeni spunand ca posteste ca sa se duca la terapie la psiholog. Majoritatea psihologilor sustin ca acele caderi nervoase, depresiile, sunt strans legate de alimentatia omului, si anume de faptul ca sistemul nervos nu mai beneficiaza de aportul de proteina si vitamine de care are nevoie. Mai simplu de inteles, majoritatea vegetarienilor sunt predispusi, daca nu sufera, la depresii severe care au ca final tentativele de suicid.

Preotul nu te va sfatui nici o data in probleme care tin de viata sexuala, probleme care sunt de fapt sursa a 50% din certurile familiale. Pentru ei abstinenta este o virtute, fie ca este cu voia sau fara voia partenerului. Nu conteaza la ei daca tu, ca femeie, ti-o furi de la sot ca nu ii dai si lui „ceva”. Totul e sa fii curata. Sau daca tu ca sot ai parte de reprosuri zilnice, de crize de gelozie nefondate. Sa fii tu curat la Domnul.

Spune-i unui psiholog ca nu vrei sa ii mai dai p**a la femeia ta. Sa vedem cam cum te va privi el. Daca nu detine cunostinte in domeniu, un psiholog te va indruma automat catre un specialist, dar cel mai sigur iti va spune ca nu e bine sa refuzi o partida de sex cand aceasta cerere vine din partea partenerului tau. In principiu pentru ca te face sa te simti bine si in al doilea rand e cel mai bun medicament impotriva depresiilor.

Cel mai adesea la spovedanie trebuie sa suporti, pe langa faptul de a recunoaste ca e vina ta chiar si acolo unde nu e, o extrem de puternica cuvantare despre moralitate (uite cine vorbeste) si, cel mai adesea, injurii directe. Smerenia si penitenta, cele 2 virtuti crestine care duc la autoculpabilizare sunt cel mai intalnit factor in depresiile nervoase.

Nici un psiholog nu te va pune sa te acuzi de ceva ce stii ca nu e vina ta, stiind sigur ca genul acesta de smerenie duce catre depresii. Si nici unul nu te va jigni atunci cand ii vei povesti un lucru pe care el considera ca l-ai facut gresit. Si cel mai important: mereu va fi acolo pentru a te sfatui si a te indruma, daca ai nevoie de el. Psihologul este cel mai bun prieten al omului, realmente.

 

La fel de important:

 

Iertarea – o chestiune personala

Vinovatia in religie.

Anunțuri