Romania ortodoxa

Cum bine se știe, Romania este ortodoxă în proporție de 80% doar la nivel declarativ. Realitatea este cu totul ala. Dintre cei care se declară ortodocși doar 10 % sunt și crestini practicanti. Iar dintre ei, cei mai periculosi, 2% sunt habotnicii, crestinii radicali.

Numerele stau cam asa:

20.000.000 romani

16.000.000 romani crestini

2.000.000 romani crestini practicanti

400.000 romani crestini practicanti radicali

Si uite cum se face o demonstratie practica privind hotararea destinului majoritatii de catre minoritate ignoranta. 400.000 de oameni care traiesc zilnic in genunghi in fata icoanelor, negand descoperirile stiintifice, negand evolutia tehnica, negand insasi realitatea zilnica a fiecaruia dintre noi.

Moastele-Sf-Constantin-si-Elena-17-600x400-7

Daca am merge cu socotelile mai departe vom vedea ca imaginea e mult mai dureroasa:

In 41 de judete exista, În România, în 1996 erau 2.686 de comune cu un total de 13.285 sate, cu o medie de 5 sate pe comună, cu o medie de 5 localitati / comuna. Daca impartim cele 400.000 de crestini radicali la numaru de localitati obtimem 30,109 persoane / localitate. Adica o mana de 30 de oameni indoctrinati hotarasc soarta a catorva sute, cate contine un sat sau a catorva sute de mii, in cazul unui oras mai maricel.

Cine spunea ca in Romania functioneaza democratia ? Parca principiul de baza in democratie spune ca majoritatea hotaraste iar minoritatea se supune, nu ? Unde pizda masii vad aia democratie in socotelile de mai sus, scuzati injuratura ?

Cei aproximativ 28 de oameni sustin in permanenta ca Romania e crestina de 2.000 de ani. Acu, ca abereaza crestinii, nu e nimic nou, dar chiar in halul asta ? Mai baieti si dragi gagici. Luati mai cartile de istorie in mana, lasati putin Biblia, si mai discutam.

Acel vestit apostol Andrei, cu care va laudati voi a sezut intr-o pestera de pe la Pontus Euxinus, pe la sec I d.H., si a cam dat coltul inainta ca tatal nostru Traian sa io traga lu` mama noastra Decebal. Adica, date fiind drumurile de pe atunci, neasfaltate, si metodele de calatorie din Dacia, nemotorizate, religia lui nu ar fi trebuit sa depaseasca prea tare granitele Dobrogei. Nu mai luam la socotit ca dacii aveau o credinta foarte puternica in zei.

Dupa cucerirea Daciei si, mai tarziu, retragerea trupelor romane, zona a ramas cam ca draq, in calea la toti idotii nomazi. Nomazi care si-au adus si ei partea lor la cultura de azi. Si am stat in calea lor pana pe la sec al XIII – lea d.H. cand au inceput sa se formeze primele state in spatiul Carpato – Danubiano – Pontic.

EEE si acu e acum. Avem dupa sec al XIII- lea avem deja posibilitatea raspandirii unui curent religios si in ultimele maghernite din tara, data fiind centralizarea puterii in mana monarhului, data fiind stoparea invaziilor violente, etc. Dar ghici ce : nimeni nu intelegea nimic.

Limba cancelariilor Bizantine era slava, o limba total necunoscuta poporului de jos, iar in biserici s-a folosit slavona pana la dracu in sec al XIX – lea d.H., cand nenea Al. I. Cuza s-a gandit sa reformeze nitel biserica, incepand cu confiscarea averilor manastiresti, averi mai apoi inapoiate manastirilor, dar pentru care BOR face si azi gat. S

Si pentru ca poporenii nu aveau habar despre ce canta popa la slujba (intre noi fie vorba, nici dintre ei nu prea stiau) pt. ca nu se canta in romana ci, dupa cum am spus, in slavona nu se poate afirma ca poporul era ortodox. Abia dupa Cuza, cand s-a folosit romana in Biserici si institutii, poporul a avut habar de ce canta un barzaune cu burta si barba (si sutana in dotare) in strana sau la altar.

Si ca drept dovada ca nu toti sunt prosti, respectul pentru popi, enorm la inceput, a scazut de atunci considerabil.

Totul e sa intelegi, pentru logica umana te va conduce pe un drum sigur.

Anunțuri