Avem familie, cum procedăm ?

Hai sa incercam sa discutam despre viata de familie. Dar sa fim „deontologi”, vorba preferatului meu de pe Antena 3, si sa vedem si punctul de vedere al clericilo nu numai al celor cu mai mult de un neuron anemic.

images (1)

Daca ne luam dupa ceea ce spune nenea popa, nimic nu are voie sa desfaca o familie unita in fata lui Bau-BAu. Nici macar dobitociile debitate sau facute de unul dintre soti. Dupa ei nu reprezinta motive de separare definitiva nici unul dintre urmatoarele:

– Alcoolism cronic

– Adulter

– Mitomania

– Prostia cronica

– Indiferenta

Chiar daca acestea duc la o separare, in momentul in care sotul sau sotia cere reunirea familiei, celelalt e obligat sa accepte, chiar daca e deja bagat pana la gat in alta relatie.

Acum … daca mai ai cel putin un neuron intreg si care sa nu se plictiseasca jucand Solitaire,  nu ai cum sa accepti asa ceva. Si asta din „n” motive.

Alcoolismul

O boala, la modul patologic, care are efecte mult mai urate decat sunt unii dispusi sa accepte. O boala care necesita tratament de durata, insotit de o consiliere psihologica facuta de personal specializat, a.k.a. medic psiholog.

Ce fac popii ? Se roaga cu ardoare la Seful Lor Cel Mare sa vindece bolnavul. Poate doar sa ii ia paharul din mana ca altfel nu vad cum.

Adulterul

Nu e tocmai o boala dar poate fi, la modul cel mai serios, o sursa de boala. Acum … na, depinde cu cine este infaptuit. Oricum riscul ca tu sa iei ce n-ai avut in viata ta de la o nevasta/sot care si-o pune pe la colturi, prin scara blocului, prin lift, etc. cu cine crede de cuviinta, e destul de mare .

Ce fac popii ? Te pun pe tine, sot/sotie cu coarne, sa iti tarai partenera pe la slujbe care de care mai idioate ca sa o lamureasca ca nu e bine, ca e pacat, ca nu e frumos, etc.

Mitomania

Asta e o boala. Nu necesita tratament medicamentos dar e nevoie de foarte multa terapie psihologica ca sa te faca sa nu mai simti nevoia sa o torni in fiecare zi, minciuna zic. Si din pacate cele mai multe casnicii din romania se destrama din cauze care au la inceputul lor minciuna.

Si hai la popa…. care o sa ii traga un perdaf strasnic la ala care minte si dupa aia il trimite acasa. Numai ca ala o sa te minta si mai a dracului, de ciuda ca l-a certat popa.

Prostia cronica

Asta nu mai e o boala, e o malformatie congenitala, una dintre acele malformatii care nu se trateaza, cum ar fi trisomia 21 sau nanismul hipofizar (pentru cei ce au cascat urechile nu gura la ora de genetica din clasa a 8-a).

EE … acu`i acu`. Ca nici popa nu se complica cu dintr-astia. Adica daca ii duci asa un exemplar la biserica, a doua oara nu il mai gasesti, ca nu mai are timp. Are orice altceva de facut decat sa stea de vorba cu tine.

Indiferenta

Se spune ca de la dragoste la ura nu e decat un pas. Dar daca se ajunge la indiferenta nu mai ai ce face. E cel mai crunt lucru care se poate intampla intr-o relatie. Orice omulet destupat la cap, in momentul cand ajunge in punctul in care nu ii mai pasa de partener, ii face papucii. Nu mai are rost sa pierzi vremea.

Daca ajungi la popa cu asa ceva, ce face el ? Se apuca de facut slujbe din alea de se cheama de 40 de zile, ca sa refaca dragostea dintre soti, numai ca aia nu mai trebuie sa fie dragoste carnala, ci una spirituala.

Acum stati voi stramb si judecati drept. Nu ar fi mai bine ca lumea sa nu tina cont de sfatul unor idioti care habar nu au ce e aia psihologie sau o boala ce trebuie vindecata psihiatric? Pacat ca in Romania sfatul lor are mai multa greutate decat sfatul oricarui medic.
De fapt in Romania sfatul babei Catrina, oricare ar fi ea,  are mai multa greutate decat sfatul oricarui medic.

anigif_enhanced-17798-1420665010-3

La fel de important

Anunțuri