Biblia lui Petru Popovici

Așa m-am mai distrat cu nenea ăsta, care discută el despre realitatea Bibliei. Îl cheamă Petru Popovici. Read and have fun 🙂

pit-popovici

În Germania, Dr. Johannes Riem a făcut un studiu aprofundat asupra tradiţiei potopului la multe popoare şi rezultatul l-a consemnat în cartea sa: „Die Sintflut in Sage und Wissenschaft”. în introducere, el zice: „Dintre toate tradiţiile, nici una nu e atât de generală, atât de răspândită pe pământ… ca tradiţia potopului”. Iar Dr. Richard Andree, alt învăţat german, a colectat 88 de tradiţii diferite ale potopului: 20 din Asia, 5 din Europa, 7 din Africa, 10 din Australia şi 46 de la popoarele din America. Faptul că sunt diferite, ar putea obiecta cineva, arată că nu sunt adevărate. Da, ele sunt diferite, spune şi autorul, însă toate au trei lucruri comune: 1) Toate mărturisesc că a fost un potop de ape pe pământ, care a nimicit omenirea. 2) Toate afirmă că mijlocul de salvare a fost o corabie. 3) Toate spun că o sămânţă de oameni a fost salvată de la nimicire; unele chiar precizează cifra de opt.

(Petru Popovici – Biblia este totusi adevarata)

Si in continuare se discuta toata mitologia antica care are ca lait-motiv un anume potop. Cum ar fi Epopeea lui Ghilgames. Normal. Fiecare cultura isi are mitologia ei pe care a scris-o. Ce e asa de deosebit. Si mai ales cum mama dracului sustine asta varianta bibliei ?!

În anul 1928, Dr. Kyle a condus o expediţie arheologică la locul vechilor cetăţi Sodoma şi Gomora. Regiunea este situată lângă Marea Moartă. Făcând săpături au descoperit un zăcământ de sare. Stratul de sare se întinde pe o lungime de 10 km şi are o grosime în unele locuri de 50 cm. Deasupra stratului de sare este un strat de pucioasă. De notat e că toată partea locului are zăcăminte de asfalt, de smoală la suprafaţă. În Geneza 14:10 citim: „Valea Sidim era acoperită cu fântâni de smoală”. Valea Sidim era în partea de sud a Mării Moarte, mai jos de peninsula Lisan, parte acoperită azi de apele mării. Arheologul Howard F.Vos spune: „E clar că un belşug de material combustibil era în jurul cetăţilor din câmpie. Şi nu există motive de îndoială cu privire la relatarea din Geneza despre foc, fum gros şi ploaia de pucioasă, probabil ca un rezultat al unei explozii, care a aruncat în aer materialul inflamabil şi l-a aprins. Fie că un fulger a atins această regiune şi a aprins-o provocând explozii, fie că un cutremur a creat o reacţie în lanţ.”

(Petru Popovici – Biblia este totusi adevarata)

Respectivul ar trebui sa stie ca, oficial, nimic nu demostreaza ca in acea zona ar fi existat cele doua cetati. Unde mai pui ca de fapt acel zacamant de sare s-a dovedit a fi o ramasit a unui lac, lac care s-a evaporat cu o viteza ceva mai mare decat normalul. Si astfel de zacaminte, doar ca la suprafata sunt si astazi peste tot in lume, acolo unde lacurile nu mai sunt alimentate cu apa dulce.

Descifrarea lor însă nu s-a făcut până în 1822, când Francois Champolion a reuşit să găsească taina acestui scris. Piatra din Rozetă cu inscripţiile respective a fost ridicată de preoţii egipteni adunaţi la Memfis în anul 195 î.d.Cr. , în care îl lăudau pe Ptolemeu Filopater, care pusese în funcţie canalele Egiptului. Făceau aceasta căci le iertase anumite dări cultice. De la data descifrării hieroglifelor, Egiptul a început să-şi aducă tributul său Bibliei. Documentele sale au căpătat grai şi au început să mărturisească că Biblia este adevărată. Secolul al XIX-lea a fost un secol de mari descoperiri în ale arheologiei. Cetăţi, care până atunci au zăcut veacuri de-a rândul sub nisipul vremii, au fost scoase la lumină. Şi cioburile pământului s-au ridicat să astupe gura criticilor răuvoitori. Au fost găsite scrieri pe granit, scrieri pe alabastru, pe lemn, pe argilă, pe papirus. S-au descoperit inscripţii pe pereţii templelor, pe ale palatelor dezgropate, pe monumente, pe statui, pe lespezi, pe suluri, pe cilindrii şi chiar pe cărămizile din ziduri. În mod direct sau indirect, ele atestă adevărul Bibliei

(Petru Popovici – Biblia este totusi adevarata)

Paragraful asta sustine ca Egiptul, in special documentele din Egiptul antic, sustin versiunea Bibliei in ceea ce priveste Exodul. Mi se pare numai mie sau asta chiar bate campii fara nici o dovada,  si umple randurile cu litere fara sens?

Anunțuri

3 gânduri despre „Biblia lui Petru Popovici

Adăugă-le pe ale tale

  1. Egiptenii ar fi notat asemenea lucruri importante (cum ar fi exodul) pentru ca aveau un sistem birocratic destul de bine pus la punct. Totusi, nu apare nici o astfel de mentiune in documentele egiptene sau in scrierile intelectualilor egipteni (sau din zona geografica contemporana) cu privire la vreun exod.

    Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: