Religie vs. Stat

Intr-un stat normal, democratic, separarea puterilor in stat este un lucru nu numai inevitabil dar si indispensabil. Iar puterile din stat sunt, dupa cum stie orice elev de clasa a V-a, JUSTITIA, cu rol executiv, GUVERNUL, cu acelasi rol si PARLAMENTUL, cu rol legislativ. Si astfel ajungem sa ne intrebam in mod logic: ce mama dracului cauta biserica in toate discutiile legate de stat? De cand biserica decide ce e bine si ce nu pentru locuitorii unei tari?

Si ca sa va lamuresc de ce toate aceste intrebari am sa va expun cateva evidente.

  1. Orice stat guvernat de o religie va incepe si va sfarsi prin teroare. Pentru cei care au indoieli am un sfat simplu: cititi cartile de istorie. Un exemplu simplu zonele din Orientul Apropiat (Israel vs. Palestina) si Mijlociu (Afganistan). Si mai sunt si altele, cum ar fi secta Davidienilor, din SUA.
  2. Religia este la ora actuala principalul vinovat pentru majoritatea mortilor violente din intreaga lume. Pentru cei care ar avea curajul sa scuze crestinismul afirmand ca principalul instigator in prezent este Islamul, i-as sfatui sa analizeze primii 1700 de ani ai crestinismului (conchistadorii, inchizitia)
  3. Religia ofera o gama mult prea variata de scuze in cazul unui omor, scuze care pana la urma nu au nimic cu realitatea. Si aici putem cita la nesfarsit pedepsele prevazute de Coran si Biblie pentru blasfemie si alte tipuri de injurii aduse „fiintei supreme” J.
  4. Religia discrediteaza nevoile personale in favoarea celor ale comunitatii sau a unor persoane mai apropiate de cultul sacerdotilor.
  5. Discriminarea cultivata de religie. In cazul acesta a se analiza diferentele de pedeapsa prezavute pentru aceeasi fapta, dar cu victime de sex diferit.

646x404 (1)

Reclame

2 gânduri despre „Religie vs. Stat

Adăugă-le pe ale tale

  1. da, da crestinii macar au evoluat, la noi nu vezi femei batute cu biciu ca au purtat blugi sau ca au ramas indsarcinate dupa un viol, deci decat musulman mai bine crestin, macar in tarile crestine poti fi ateu….

    Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: