Martorii lui Iehova

Damn+jehovah+s+witnesses+found+this+in+my+facebook+newsfeed+not_871dad_4237401

Organizatie cu care fiecare dintre noi ne-am confruntat macar o data in viata. Cu puternic accent pus asupra profetiilor privind sfarsitul lumii, au gresit de fiecare data cand au anuntat Armaghedonul.

Interdictiile puse membrilor ei, cum ar fi sarbatorirea zilelor de nastere, a craciunului, a pastelui, sau orice alt tip de sarbatoare, salutul drapelului national, votul sau serviciul militar trimit congregatiile intr-o puternica izolare, iar interdicitiile de ordin medical ridica mortalitatea in interiorul lor la peste 2,5%.

Infiintata la sfarsitul sec XIX organizatia Turnului de Veghere a trebuit sa faca fata mai multor procese, pe care ulterior le-au si pierdut, procese intentate de si impotriva fondatorului ei Charles T. Russell, cele mai multe pentru calomnie sau tentative de inselaciune.

In 1979 au inceput sa publice agresiv, sustinand ca Jesus a venit invizibil pe pamant din 1874 iar ca Armaghedonul va incepe in 1914. Cand a venit 1914 si nu s-a adeverit au inceput o succesiune de date „profetice”, anul final fiind tot mereu modificat, intai de Russell, in 1915 apoi 1916, iar dupa moartea acestuia in 1916 de catre joseph Francklin Rutherford in 1918 si apoi 1920.

A mai fos presiz o data in 1925, perioada in care s-a construit Beth – Sarim (Casa Parintilor) o luxurianta vila de tip spaniol, pentru gazduirea patriarhilor din Vechiul Testament. Acesta a murit in 1942 dupa mai bine de 15 ani de locuit in imensa vila, dupa ce trecuse prin marea criza economica din 1930 la volanul unei foarte scumpe masini noi, desi patriarhii VT nu se intorsesera.

Au inceput in anii `60 sa se faca modificari ale Noului Testament, pentru a le fi mai usor sa-si sustina doctrina. Numita Traducerea Lumii Noi, contine o suma de modificari si inserari, in special legate de Jesus si de Numele lui God(zilla). Se introduce frecvent IHVH, desi ea nu exista decat de 2 ori in textul original.

In anii `70 s-a lansat un alt an al finalului, 1975, an care a dus la plecarea multor martori din randul organizatiei. Conducerea de le New York, in loc sa-si ceara scuze, le-a cerut pur si simplu „sa-si ajusteze punctul de vedere”.

Alte schimbari surprinzatoare de crez? Mai sunt:

1. Invierea poporului Sodomei.

1879 – vor fi inviati

1952 – nu vor fi inviati

1965 – vor fi inviati

1988 – nu vor fi inviati

2. „Domnul” din Romani 1:12 – 16

1903 – se referee la Jesus

1940 – se referea la IHVH

1978 – se referee la Jesus

1980 – se referea la IHVH

3. „Dregatoriile cele inalte” din Romani 13:1

1916 – se referea la guvernele lumii

1943 – se referea la „treimea celesta”

1964 – se referea la guvernele lumii

4. Despartirea „oilor” de „capre” din Matei 25:31-46

1919 – se va face dupa necaz (nush care, n.a.)

1923 – se va face inainte de necaz

1995 – se va face dupa necaz

Oi fi eu ateu da` ma intreb: aia chiar nu vad ca sunt dusi cu presul?

Anunțuri

149 de gânduri despre „Martorii lui Iehova

Adăugă-le pe ale tale

 1. Ionuţ:
  2 Timotei 3:16
  Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire.

  Nu te încrede în oameni ci în Domnul şi Cuvântul Său. Când cineva vorbeşte caută să fie în acord cu Biblia, cuvânt cu cuvânt.
  Pentru asta trebuie să cunoşti cât mai bine Cuvântul Său şi să reţii esenţialul.
  Pentru că: „dacă nu credeţi că Eu sînt (Fiul lui Dumnezeu, Cuvântul devenit trup şi deci Dumnezeu), veţi muri în păcatele voastre” Ioan 8:24
  Ceea ce satana încearcă să ascundă prin învăţăturile lumii (religiile false) şi prin care pierde muuuulte suflete.

  Apreciază

 2. Ionut,draga,cum inveti si nu sti nimic?Tu esti ca un arc:ai nevoie de cineva sa te tensioneze,sa-ti dea azimutul,apoi nu conteaza nimic
  pt.tine.Mergi descult pe carbuni aprinsi,prin spini,faci ORICE TI SE SPUNE.Cum poate un om sa fie atat de lipsit de personalitate?
  Ideile expuse de tine nu sunt ale tale,de argumentele celorlalti nu te intereseaza ori nu poti sa le intelegi….si o tii asa,de-a boulea….elore cum spune vecinul meu Ianos (inainte…).
  Si nu e bine sa faci prosti pe cei care nu sunt de acord cu elucubratiile tale…nu este crestineste sa procedezi asa.
  Cei care au „treaba” cu popii tai nu sunt martori ai lui Iehova.Pe noi nu ne intereseaza cati securisti,homosexuali,pedofili,incestuosi ori adulterini sunt printre ei.Pentru noi,ei sunt simpli oameni,pt.ca Biblia nu ii imputerniceste sa fie preoti.Ei se numesc asa,dupa o randuiala omeneasca.Te-am rugat sa-l intrebi pe popa tau dupa ce randuiala -din cele doua biblice-este el preot,dar tu nu raspunzi…pt.ca mentorul tau nu stie ce sa raspunda….
  Serios,Ionut,nu vrei sa studiem Biblia impreuna?Biblia,Ionut,nu invataturile satanei,cum spui tu….O putem face asa,pe net….e foarte simplu!Si putem folosi Biblia ta!
  Iar pe tine NeAnonimule,nu pot decat sa te ignor…si sa te compatimesc.Aici ,pe acest blog trebuia sa se discute despre noi,martorii lui Iehova iar tu si Ionut va straduiti din rasputeri,profitand de amabilitatea,bunatatea si permisivitatea amfitrionului,sa deturnati discutia.Si macar de ati spune ceva….

  Apreciază

 3. Dacă n-am spus ceva n-am spus nimic. Eu consider că s-a zis totul despre Martorii lui Iehova: Învăţătură falsă şi proşti grămadă care să-i urmeze (sclavi discreţi cum vi se spune tocmai de către ei).
  Ionuţ Biblia spune singură cum trebuie privită/primită. Nu asculta de handicapaţii care spun că ea nu poate fi înţeleasă de omul de rând. Tocmai pentru el a fost creată, iar tainele ţi se relevă după ce L-ai acceptat pe Isus în viaţa ta.

  Apreciază

 4. Religiile au singurul rol de a face membri. De a dezbina, de a clasifica. Astfel satana ştie mai uşor câţi adepţi are o anumită religie, ştie care învăţătură de-a lui e mai uşor urmată… e foarte inteligent şi cu mult peste oamenii care nu-L au pe Dumnezeu aproape.

  Apreciază

 5. Degeaba incerci sa-l atragi pe Ionut ….Sunteti ca apa cu uleiul…el nu va face nimic care sa nu fie aprobat de „parintele” sau…el nu are idei…,dar tu,NeAnonimule ai! Idei nebiblice,pe care ti le „releva” seful tau spiritual,nesimtire,pe care o ai din lipsa celor 7 ani „de acasa”….Nu TOATE religiile inseala oamenii.Sau mai exact,TOATE MINUS UNA:CEA ADEVARATA.
  Iar eu nu va cer altceva decat sa purtati un dialog pe tema lansata de Senderis-inadvertente in invataturile MI.El este o persoana decenta,educata,iar eu afirm aceasta cu toate ca m-am straduit sa-i demontez argumentele.Insa,pana la aparitia voastra,blogul era un teren decent,placut…voi ati adus injurii,acuzatii fara dovezi,jigniri,etichete…nu vedeti? Ionut cel putin este mai cuminte,nu apartine lumii interlope ca tine NeAnonimule,care NU ESTI CRESTIN.Pe Ionut il indeamna preotii sa faca ceea ce face pe multe bloguri,”tulburand apele”,iar pe tine te indeamna duhurile carora le slujesti…..

  Apreciază

 6. „Religia curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor, şi să ne păzim neîntinaţi de lume” şi nu MI. PUNCT.
  Inadvertenţa în MI este tocmai … MI! PUNCT.
  Iar tu faci apologia ei. Aşa cum am mai spus. Deci ori iei calea adevăratei religii ori propovăduieşti MI ca adevărata religie!
  Ce te tot învârţi în jurul cozii?! Potârnichie! Nu vezi ce faci? Eşti chior? Eşti prost?

  Apreciază

 7. PT NeAnonim:
  nu stiu dece jignesti incontinuu ca nu tea jignit nimeni iar tu chiar nu vezi in ce lume traiesti
  Un exemplu:tu inveti ceti zice popa dar popa cine este el are el dreptu sate invete din ce moment el e cel mai mare pacatos
  Am un prieten a terminat teologia la catolici(el fiind ortodox)
  pt ca la ortodoxi i sau cerut prea multi bani sa intre iar acum cateva zile a terminat si mia zis ca mai hace cativa ani de sc ca o sa primeasca mai multi bani.Un alt prieten mia zis ca el nu acepta inca parorhia ca el mai tre sa se distreze.
  2 Unde scrie in biblie sa ne sarbatorim zilele de nastere de ce crezi ca in biblie ne sunt prezentate intro lumina nefavorabila?
  3 Sti ce sarbatoare a fost pe 25 decembrie pana sa nu fie corelata cu ziua nasteri domnului ,daca ai sta sa calculezi varstra la care a murit Isus nu pusca cu data nasteri si nici cu steau calauzitoare
  4 Tu nu vezi ca un fiecare an se sarbatoresc mai multe pasti la date diferite ce Isus amurit in fiecare an la alta data?
  Si mai sunt multe exemple care tu nu le meriti sa-ti fie explicate.
  Nu sunt martor dar nu mapot declara nici ortodox.

  Apreciază

 8. NeAnonimule,iar esti nesimtit…nu inteleg de ce Senderis permite un asemenea limbaj…Eu spun:da,noi MI suntem religia adevarata.Tu,daca nu esti de acord,trebuie sa argumentezi -cu Biblia,NUMAI CU BIBLIA-de ce.Dar tu numai asa ceva nu faci.Pt.ca nu cunosti,nu esti capabil decat de jigniri,injurii si altele la fel.Esti sclav al lui Belzebuth!Deturnezi in continuare,cu nesimtire scopul acestui blog.Nu cunosti nici limba romana…Nu ai de facut altceva?

  Apreciază

 9. Permite, pentru că n-am făcut nimic rău, eu te-am întrebat pe tine 😉
  OK, recunosc că am apelat la cuvinte grele dar nu ţie ţi-erau adresate ci celui care-ţi stă în spate, ca prin ele să-ţi dai seama că ceva nu e-n regulă. Şi recunosc pentru că în sfârşit şi tu ai recunoscut, ai spus-o cu gura ta:
  Martorii lui Iehova – religia adevărată.

  Aici am vrut să te aduc, la început cu frumosul mai apoi dându-ţi câte o palmă-două:
  Anume că religia adevărată nu este MI (catolicismul, neoprotestantismul…) ci ceea ce am spus de la început şi cu ce am şi terminat, am citat din Biblie, dar n-am specificat versetul şi probabil de aia n-ai văzut că e din Biblie…
  Te las pe tine să cauţi dacă e în Biblie sau nu citatul (ultimul, cel cu adevărata religie).
  ……………………………………………………….

  Apreciază

 10. Biblia spune ca,pt.a-i fi placut lui Dumnezeu,trebuie sa-ti infranezi limba.Doar dumnezeului tau poti sa-i placi vorbind astfel…crestinii nu aduc injurii,nu blestema,nu calomniaza…si,mai ales sunt corecti in analize…iar azi,Adevaratul Dumnezeu,are „un popor pt.Numele Sau”,bine definit,care nu are a face cu niste culte ce se amesteca in politica,in afaceri,in ereziile satanice….Noi,MI nu ne amestecam cu acestia,iar credinta noastra se bazeaza exclusiv pe Biblie.Daca sustii contrariul,argumenteaza cu Biblia.Pt.ca vesetul citat de tine nu contrazice nimic din ce facem noi…Si nu mai calomnia.Vorbeste calm,cu respect,ca un crestin.Altfel,vorbesti singur…

  Apreciază

 11. Credinţa se bazează exclusiv pe Biblie, nu neg faptul. Dar asta este caracteristic tuturor religiilor. La fel ca şi apartenenţa la sistemele lumeşti.
  Adevărata Biserică este cea cerească iar aici pe pământ e totalitatea creştinilor, DAR Nu are nume, Isus este capul Ei, şi pe El îl ascultă, nu învăţăturile lumeşti. Poftim.
  Iar eu, sunt neAnonim, dacă ai vrea ai vedea că am un link care trimite spre site-ul meu şi mai departe poţi căuta detalii despre mine. Ca să mă prezint, sunt Remus, născut în religia catolică, dar nu asta ne caracterizează în ce religie ne-am născut ci credinţa, după cum şi tu o spui. Nu ţin apărarea religiei aşa cum mulţi membri ai lor sunt obişnuiţi s-o facă, ci a credinţei. La fel cum tu n-ar trebui să aperi (şi să propovăduieşti) MI ci credinţa, Cuvântul, pe Isus. Mai presus decât religia (apartenenţa la o grupare pământească) nu suntem de-ai lui Apolo, nici de-ai lui Pavel…

  Apreciază

 12. Religia poate fi o grupare pamanteasca si de fapt asa este,insa daca este religia adevarata,atunci nu suntem ai unui Pavel sau Apollo modern,ci ai lui Christos.Arma cea mai perfida a Diavolului este aceasta:sa ne faca sa credem ca nu exista un popor organizat al Sau,o credinta care se exprima in mod organizat si unitar pe intregul pamant,astfel devenind o religie.Dumnezeu este ” un D-zeu al ordinii…”,vestea buna nu poate fi proclamata pana la marginile pamantului decat de un popor unit,aflat sub directa comanda a lui Isus.Iar acest popor ARE UN NUME, este „UN POPOR PT.NUMELE SAU”.
  Nu eu spun aceasta,ci Biblia.Iar eu nu am timp sa caut pe bloguri pt.a te identifica.Insa niciodata un crestin adevarat nu doreste sa actioneze in anonimat.Sigur,nu pe noi trebuie sa ne scoatem in evidenta,dar ,pt.a tine legatura cu cei care au inima pt.Tatal Ceresc,trebuie sa fim cunoscuti,sa lucram „lavedere”.

  Apreciază

 13. Eu tocmai aia am spus, că există un popor al Său. Avându-L pe Isus ca lider. Ce tot îi dai cu religia? Ca pe urmă să ajungi tot la religia ta? Handicaptau pulii.

  Apreciază

 14. PUNCT!!!Nu pot discuta cu astfel de oameni!! Ramai in ereziile,invectivele ,injuriile si pornografiile tale!!Eu am incercat…si mi-am piedut timpul.Vezi,din cauza unora ca tine fug oamenii de credinta…ca tatal tau de tamaie.

  Apreciază

 15. senderis,ce faci,dormi?inca una sau doua aparitii din acestea….si ai probleme cu autoritatile.ar fi pacat….tu ai vrut si ai inceput o discutie decenta…..

  Apreciază

 16. Atata timp cat nu incercati prozelitisme fara argumentatie nimeni nu va va jigni. incercand asa ceva nu faceti decat sa ii jigniti pe cei ce incearca sa is expuna argumentele.

  Apreciază

 17. @neAnonim
  Incearca sa vb frumos. Acest mesaj este un avertisment. Data viitoare nu vei mai primi asa ceva asa ca sa nu te intrebi de ce nu mai ai acces pe acest blog.

  Apreciază

 18. Cine incearca „prozelitisme fara argumentatie”?In niciun caz eu….
  Iar de jignit jigneste oricine nu dispune de altfel de argumente.

  Apreciază

 19. Sper ca YHWH sa ibe initiativa si sa ti Se descopere. ce ai scris la titlul blogului:Eu nu cred pentru ca nu pot sa cred si pentru ca nu vreau sa cred !!! – este perfect adevarat,este consecinta mortii spirituale in care ne nastem toti oamenii ….. . Da un fapt trist, daca ai inteles asta si cu duhul esti pe o cale buna sper sa nu fie doar la nivel mental.YHWH se te binecuvanteze.

  Apreciază

 20. Te dai ateu,inseamna ca iti merge bine(bani,femei,masini scumpe)dar si cand o-i da de dracu,sa vedem cine o sa te scape?Sti vorba asta?:”Omul isi aduce aminte de Dumnezeu numai la necaz.”

  Apreciază

 21. Poate ar trebui sa citesti si restul blogului si sa nu mai faci supozitii. Daca tot esti curios afla ca de fapt situatia mea e ceva de genul: o boala urata, incurabila, o pensie de mizeri, 380 RON, o indemnizatie de handicap tot de mizerie, 234 RON, o bicicleta de capatat, desi bunisoara si o nevasta si toanta si alcoolica si doi copii.
  Acu` sa vad ce mai ai de comentat legat de cauza ateismului.
  Problema e ca religia prospera doar in conditii de saracie si ignoranta, iar eu, chiar daca o duc prost cu banii cel putin ignorant nu sunt.

  Apreciază

 22. Forumul Fratiei Creatorilor contine sectiuni unde se dezbate foarte intens si realist subiectul drogului mistic-religios!
  Studiind si analizand postarile membrilor,va puteti da seama despre fenomenul lantului religios care stinge viata oamenilor de 2000 de ani!

  Apreciază

 23. ILLUMINATI DUMNEZEUL BIBLIEI

  Dumnezeul Bibliei nu este Creatorul, Sursa tuturor lucrurilor ci
  este O AUTORITATE MASONICA formata din mai multi lideri + un lider suprem
  care de foarte multa vreme au ca scop controlul si subjugarea umanitatii.
  Acest dumnezeu(AUTORITATEA MASONICA) conduce lumea prin monarhie si religie

  Faptele Apostolilor 7:22
  Moise a învatat toata întelepciunea Egiptenilor, si era puternic în cuvinte si în fapte.

  Moise a fost instruit in Egipt in artele magiei, vrajitoriei, filozofiei simbolurilor si hieroglifelor…
  in scolile initiatice egiptene aceste cunostinte secrete egiptene precum si altele din sistemul de stiinte
  oculte caldeean vor forma, mai tarziu sistemul mistic din traditia Iudaica Kaballah

  Daniel 2:21 El(AUTORITATEA MASONICA) schimba vremurile si împrejurarile; El rastoarna si pune pe împarati;
  El(AUTORITATEA MASONICA) da întelepciune înteleptilor si pricepere celor priceputi!

  Piramida cu varful despartit(PIATRA DIN CAPUL UNGHIULUI) este UN SIMBOL MASONIC
  care il regasim si pe bacnota de 1 dollar.

  DUMNEZEUL BIBLIEI(AUTORITATEA MASONICA)LUCREAZA CU STANDARDE EGIPTENE(Obeliscul din Piata St.Peter din Vatican, Obeliscul din Washington
  Obeliscul de la mormantul lui Ellen G. White, Obeliscul lui Joseph Smith fondatorul religiei mormonilor, piramida
  cu varful despartit de la mormantul lui Charles Taze Russell fondatorul religiei martorilor lui Iehova)
  invatate in scolile initiatice egiptene.

  Matei 21:42
  Isus le -a zis: ,,N’ati citit nici odata în Scripturi ca: ,Piatra(Isus liderul suprem),
  pe care au lepadat -o zidarii(masonii), a ajuns sa fie pusa în capul unghiului(Piramida cu varful despartit de pe bacnota de 1 dollar);
  Domnul(AUTORITATEA MASONICA) a facut acest lucru, si este minunat în ochii nostri?`

  Majoritatea Martorilor Lui Iehova, Adventistilor, Mormonilor…
  nu cunosc faptul ca aceste culte religioase au fost fondate de catre masoni
  tot la fel putini Romani sunt constienti de faptul ca Romania este o tara
  subjugata de catre aceste societati masonice secrete care urmaresc sa robotizeze
  toata societatea pentru a instaura o Noua Ordine Mondiala.

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: