Giulgiul din Torino.

giulgiul din Torino

Exista cateva motive pentru care acest giulgiu este o amenintare pentru biserica. Fie ca este el fals sau real. Daca e fals inseamna ca biserica a mintit un numar de ceva sute de ani. A mintit cu nerusinare si fara pic de respect.

De ce poate fi considerat fals?

1. 3 laboratoare independente au facut o analiza in vederea datarii cu carbon radioactiv, C14, si au raportat acelasi rezultat: anul 1200 AD (cu aproximatie). Ori nu avem cum contesta raspunsul dat de 3 institutii diferite

2. Smirna, la o anumita temperatura, poate crea pe panza o imagine sepia a unui obiect, in cazul nostru un corp uman. Este o chestiune demostrata practic, fara a putea fi contestata.

Daca, prin reducere la absurd, ar fi real, ar insemna ca aceea panza poarta pe ea descifrarea celei mai mari minciuni din istoria omenirii. Pentru ca tot ceea ce se vede acolo spune ca cel ingropat nu era de fapt mort, ci inconstient.

1. Urmele de sange de pe giulgiu arata ca acesta s-a scurs din corp dupa „ingropare”. Nici un cadavru nu sangereaza, asa ca cel invelit in el era inca viu la momentul depunerii.

2. Timpul foarte scurt petrecut de Iisus pe cruce, aproximativ 3 ore de la momentul in care a intrat in inconstienta. S-au raportat cazuri in care persoanele au supravietuit dupa 4-5 zile de la crucificare, intrand intr-o coma usoara. Chiar si Pilat s-a mirat ca acesta murise deja.

3. Smirma si aloe sunt binecunoscute in medicina pentru proprietatile lor terapeutice. Smirna incetineste sangerarea iar aloe grabeste vindecarea. Practic cel invelit in giulgiu nu a fost imbalsamat ci supus unui tratament de vindecare.

4. Mormantul cumparat de unul din discipolii lui, Iosif din Arimateaa. Locatia exacta nu a fost stabilita geografic, dar, cum toate arealele geografice din jurul Ierusalimului au fost identificate, se banuieste ca Arimateea era la o distanta de Ierusalim ce nu putea fi strabatuta atunci in 24 ore. De ce un mormant atat de departe de domiciliu, si inca nou?

Din toate astea se intelege ca cel ingropat a facut obiectul unui plan de salvare si vindecare. De aceea Prof. Dr. Otto Kresten, presedintele Comisiei de Paleografie si Decodificare a Manuscriselor Medievale din Austria afirma ca Biserica Catolica a inlocuit mostrele din giulgiu cu altele mai recente, cele analizate de laboratoare avand o masa si o textura diferita de cea a giulgiului.

Pentru a nu se dovedi ca invierea a fost de fapt o resurscitare. Iar Iisus, daca a existat, a murit de batranete si o moarte linistita.

Eu totusi raman ateu !!!

12 răspunsuri la „Giulgiul din Torino.

  1. mai degraba cred varianta din coran, ca Iisus a fost inlocuit cu altcineva, care a fost crucificat in locul lui…anyway chiar puteau buruienile alea sa vindece pe cineva? come on, pe vremea aia in coma=mort, cum sa traiesti batut si rastignit?
    oricum in evul mediu se fabricau falsuri din greu, deci probabil si acest giulgiu…cei care nu vor sa priceapa, vor crede in ciuda oricarei evidente, si fara analize mi-as fi dat seama ca e fake…din context.

    Apreciază

  2. „Buruienile” alea sunt folosite azi pe scara larga in medicina. Iar ranile lui nu erau chiar atat de grave. Longinus nu cred ca l-a intepat prea tare din moment ce un an mai tarziu era episcop in Capadocia.
    Si dintr-o coma usoara, daca nu respiri asistat de aparate, iti poti reveni si fara alte interventii. Medical dovedit.

    Apreciază

  3. Sa fim seriosi. Ai putea avea dreptate dar esti prea nesigur pe ce spui. Adica, tu esti f sigur, dar argumentele tale sunt slabe. In argumentatia ta sunt mult prea multe presupuneri ca sa poti dovedi ceva. Si mai mult, astea nu sunt niste argumentatii pe baza carora eu as putea sa-mi cladesc un mod de viata in sensul „apartenentei la o doctrina”, daca pot sa zic asa. In plus, de unde sti ca Pilat s-a mirat? Asta inseamna ca Iisus Hristos a existat si sitoric daca crezi ca Pilat sa mirat ca a murit asa repede. Destul de clar nu?

    Inca ceva: spui ca nici un corp nu sangereaza dupa moarte? Gresit. Asta nu stiu cum poti sa o spui. Daca cadavrul are mai mult de o zi… nu mai sangereaza (sangele se coaguleaza in vase, in cazul in care nu a intervenit o rana deschisa si scurgerea lui), insa Biblia atesta faptul ca se apropia Sabatul evreiesc si trupul trebuia dat jos de pe cruce. Asa ca, era inca sangerand. Nu trebuie sa ai viata in tine ca sa poti sangera. Sangele curge si cand esti mort. Insa e clar ca nu pentru multi timp. Dar inca curge.

    Nu-ti mai pierde vremea cu lucruri care nu te hranesc nici pe tine nici pe altii. Priveste mai mult in inima ta umana si vezi ca lipseste ceva. De ce mereu iti lipseste ceva? Viziteaza .

    Apreciază

  4. In cazul unui deces sangele se scurge intradevar … dar dupa legile gravitatiei. rana de la coasta era deasupra… sau in mormantul ala era o stare de imponderabilitate… Hai sa nu sfidam toate legile naturii doar pentru ca vrem sa dovedim ceva.
    Si daca nu ma crezi fa un experiment: Ia o gaina, sugrum-o si la jumatate de ora pune-o pe o parte si fa o incizie. Pe partea de deasupra, bineinteles. Si ai sa te convingi.

    Apreciază

  5. Mai … am mai vizitat.. Acum vad ca e ceva mai frumusel. Dar continutul e acelasi. Nu sunt de acord cu multe acolo dar nu ma mai obosesc sa dau comm pentru simplul fapt ca stiu ca nu le aprobati.

    Apreciază

  6. Sunt comentarii si pro si contra mereu, insa nu le aprobam, pentru ca este mai mult un site de informare decat de polemica. Nu este un blog sau forum de discutii. Si asta pentru ca nu lucram cu articole. In sensul ca continutul este destul de stabil si este modificat rar. In cazul asta ar insemna ca comentariile ar umple pagini intregi. Asa ca am renuntat la ideea asta.

    Apreciază

  7. Pentru genul ala de articole, chiar daca nu sunt frecvent modificate, ar trebui sa lasati lumea sa isi spuna parerea. Mai ales ca o perioada am vazut ca aprobati doar comm favorabile.

    Apreciază

  8. Poate o sa facem un blog special pentru atei, unde vom discuta probleme legate de ateism. Insa cam greu cu timpul.

    Auzi Iulian, as vrea sa iti trimit o carte prin posta (nu e Biblia :D). Ma poti contacta pe mail in legatura cu asta?

    Apreciază

  9. Pingback: Petrestate's Blog
  10. Vrajeala din Torino… Suntem fraieriti la modul cel mai ordinar de secole: cu „moaste”, cu giulgiuri, cu tot felul de rahaturi prezentate drept „obiecte sfinte” etc. etc. Cred ca suntem cei mai ai dracului, patetici si cretini din tot Universul…

    Apreciază

  11. @Elle
    Ai cumva impresia ca mai exista crestinism si in alta parte in Univers ? Ma sperii !! Inseamna ca nu mai are civilizatia rationala nici o sansa, Nici pe alta planeta.

    Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star