Giulgiul din Torino.

giulgiul din Torino

Exista cateva motive pentru care acest giulgiu este o amenintare pentru biserica. Fie ca este el fals sau real. Daca e fals inseamna ca biserica a mintit un numar de ceva sute de ani. A mintit cu nerusinare si fara pic de respect.

De ce poate fi considerat fals?

1. 3 laboratoare independente au facut o analiza in vederea datarii cu carbon radioactiv, C14, si au raportat acelasi rezultat: anul 1200 AD (cu aproximatie). Ori nu avem cum contesta raspunsul dat de 3 institutii diferite

2. Smirna, la o anumita temperatura, poate crea pe panza o imagine sepia a unui obiect, in cazul nostru un corp uman. Este o chestiune demostrata practic, fara a putea fi contestata.

Daca, prin reducere la absurd, ar fi real, ar insemna ca aceea panza poarta pe ea descifrarea celei mai mari minciuni din istoria omenirii. Pentru ca tot ceea ce se vede acolo spune ca cel ingropat nu era de fapt mort, ci inconstient.

1. Urmele de sange de pe giulgiu arata ca acesta s-a scurs din corp dupa „ingropare”. Nici un cadavru nu sangereaza, asa ca cel invelit in el era inca viu la momentul depunerii.

2. Timpul foarte scurt petrecut de Iisus pe cruce, aproximativ 3 ore de la momentul in care a intrat in inconstienta. S-au raportat cazuri in care persoanele au supravietuit dupa 4-5 zile de la crucificare, intrand intr-o coma usoara. Chiar si Pilat s-a mirat ca acesta murise deja.

3. Smirma si aloe sunt binecunoscute in medicina pentru proprietatile lor terapeutice. Smirna incetineste sangerarea iar aloe grabeste vindecarea. Practic cel invelit in giulgiu nu a fost imbalsamat ci supus unui tratament de vindecare.

4. Mormantul cumparat de unul din discipolii lui, Iosif din Arimateaa. Locatia exacta nu a fost stabilita geografic, dar, cum toate arealele geografice din jurul Ierusalimului au fost identificate, se banuieste ca Arimateea era la o distanta de Ierusalim ce nu putea fi strabatuta atunci in 24 ore. De ce un mormant atat de departe de domiciliu, si inca nou?

Din toate astea se intelege ca cel ingropat a facut obiectul unui plan de salvare si vindecare. De aceea Prof. Dr. Otto Kresten, presedintele Comisiei de Paleografie si Decodificare a Manuscriselor Medievale din Austria afirma ca Biserica Catolica a inlocuit mostrele din giulgiu cu altele mai recente, cele analizate de laboratoare avand o masa si o textura diferita de cea a giulgiului.

Pentru a nu se dovedi ca invierea a fost de fapt o resurscitare. Iar Iisus, daca a existat, a murit de batranete si o moarte linistita.

Eu totusi raman ateu !!!

Anunțuri