Cleopa si Casatoria

1. În ce condiţii este admis din punct de vedere canonic divorţul între doi soţi? Răspunde Părintele Cleopa, citând din Matei (19, 6): „Ceea ce Domnul a unit, omul să nu despartă” – deci căsătoria este indisolubilă. Dar sunt câteva excepţii: în caz de adulter sau preacurvie persistentă, apostazia unui soţ, intrarea unui soţ în monahism, decesul unui soţ.”

tumblr_inline_nag2mwctgr1skhpvy

Cu alte cuvinte, nu conteaza ca relatia dintre cei doi soti se rezuma la batute cu strigaturi, unde el bate si ea striga. Ei trebuie sa stea impreuna indiferent ce s-ar intampla.

Părintele Grigorie Teologul zice: „Nunta întâi este lege, a doua iertare, a treia călcare de lege”. E de la sine înţeles că nunta, cununia în biserică, este actul de existenţă al unei căsătorii. Din anumite pricini, Biserica admite despărţirea soţilor doar pentru o vreme. Dar celor divorţaţi li se recomandă împăcarea şi reînnoirea căsătoriei. Dacă un bărbat s-a despărţit de o femeie şi între timp s-a căsătorit cu alta, dacă prima soţie doreşte împăcarea, el este obligat să o primească şi să o lase pe ce-a de-a doua, în faţa lui Dumnezeu, prima femeie este „soţia dreaptă”.

Mai pe inteles…. Daca te-ai despartit de femeie si la vreo 2 ani, cand tu esti bagat intr-o alta relatie si ai poate si un copil, prima se trezeste ca erai destul de bun si te vrea inapoi, tu esti obligat, comform normelor bisericesti, sa o lasi pe cea de langa tine, cu copil cu tot, si sa te impaci cu prima. Da` daca asta e o alcoolica notorie si o c***a penala, ce faci cu viata ta ??

Din această cauză, pentru a nu fi mai târziu pricină de sminteală, femeilor le este interzis de a „se duce” după bărbaţi care şi-au lăsat femeile „fără nici o pricină binecuvântată de Biserică!” De asemenea, nici bărbaţii să nu primească „femei lăsate de alţii”

Prin urmare nu ai voie, daca esti divortat legal sau nu ai fost casatorit, sa iti iei nevasta divortata. Si nici ele nu au voie sa se casatoreasca cu barbati despartiti. Nu de alta dar se ajunge la problema de mai sus cand unul se trezeste ca vrea impacare.

Manca-iar pe ei de popi cum se mai gandesc la binele nostru…

Prin urmare dragi cestini, chiar daca nevasta sau sotul sufera de urmatoarele apucaturi: alcoolism, nimfomanie, tulburari de comportament auto si hetero distructive, nu este ingaduit a va desparti. Tre sa stati ca boii / vacile si sa suportati tot ceea ce va ofera jumatatea inimii.

De aia sunt pline puscariile de condamnati pentru omoruri conjugale.

Citeste si Violenta domestica si Biserica

Reclame

3 gânduri despre „Cleopa si Casatoria

Adăugă-le pe ale tale

  1. Unde în legislaţie Biserica te obligă să te căsătoreşti cu oricine şi oricum? Dar dacă tu ţi l-ai ales de ce nu ţi-l asumi? Adică ce i-aş cere soţiei tale despre care ne-ai relatat ceva dureros!

    Apreciază

  2. Nu te obliga sa te casatoresti dar te obliga sa il pastrezi daca el se schimba mai mult decat e acceptabil. Si asta nu e corect

    Apreciază

  3. Pingback: Petrestate's Blog

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: