Cleopa si Evolutia

Unul dintre cei mai cunoscuti oameni din sanul BOR, Arhim. Ilie Cleopa a spus: „ Sa mai stii frate Ioane, si sa tii minte ca mandria are 12 fiice: slava desarta, iscodirea, inaltarea cu mintea, pregetarea, marturisirea cu fatarnicie, lepadarea de credinta, voia cea sloboda si deplina deprindere a pacatului” (Despre vise si vedenii, Edit. Bunavestire, 1994, Bacau, pag. 16, alin. 13)

Si acum sa facem socoteala:

1. Slava desarta

2. iscodirea

3. Inaltarea cu mintea

4. Pregetarea

5. Marturisirea mincinoasa

6. Lepadarea de credinta (Apostazia)

7. Voia cea sloboda

8. Deplina deprindere a pacatului

Mai … Eu nu mai stiu sa numar ?? Sau sunt numai 8 ?? Restul de 4 unde-s ? Dar hai sa trecem peste neconcordanta dintre afirmatie si enumeratie. Cleopa era deja bolnav (la mansarda) si sa le luam pe rand.

1. Slava desarta

Adica faima lumeasca, notorietate, in termeni mai moderni. Oare nu de asta se bucura si Cleopa ?? De notorietate ?? Si mie nu mi s-a parut sa il fi deranjat. Nu mai punem la socoteala cati dintre preoti umbla numai dupa asta pentru a putea urca in scara ierarhiei lor. Sa inteleggem oare ca pentru ei nu e gresit?

2. Iscodirea

Maica … daca te mananca picioarele si te duci la o spovedanie … Sa vezi tu acolo iscodire … Dar sa spumen ca nu se refera la asta ci la dorinta de a cunoaste si initelege lucrurile in starea lor fireasca. Normal ca ii deranjeaza. Daca te apuci de cautat in textele de baza ale religiei te apuca groaza. Si pentru ei nu e bine. De acum incolo pacatele merg inlantuite. Veti vedea la final de ce !

3. Inaltarea cu mintea

Religia prospera in conditii de saracie si ignoranta. Normal ca daca te apuci sa iti ridici nivelul de cunostinte si educatie nu prea vei mai acorda credit unui schizofrenic ca el. Si asta e daunator veniturilor, nu numai ale lui.

4. Pregetarea (Ezitarea)

Banuiala mea e ca aici face referire la faptul ca eziti in a mai acorda credit Bibliei. Nu vad la ce altceva ar putea face referire. Daca te educi si lasi la o parte ignoranta, vei ezita sa mai crezi toate balivernele turnate de Biserica sau „Sfintele Scripturi”. Si e normal. Deja incep sa se lege. Sa mergem mai departe.

5. Marturisirea mincinoasa

Aici deja e vorba de crestini numai cu numele. Sunt ce care se duc in post si se marturisesc numai de fatada, raspunzand popii ceea ce vrea el sa auda. Sunt cei care isi dau seama de erorile din religie dar inca nu au curajul sa le arate fatis. E totusi un pas in plus.

6. Lepadarea de credinta sau apostazia

Deaja am trecut la un alt nivel. Crestinul a evoluat atat de mult incat realizeaza ca nu mai poate fi atins de balivernele lui „dom` parinte”. Acum se declara ateu si devin adept al rationalului. Blestemele si anatema popii nu il mai sperie. Acum e OM nu drona.

7. Voia cea sloboda

Deja e considerat dusmanul bisericii, pentru ca nu mai respecta regulile ei. Nu se mai supune legilor „sfinte” si se ghideaza dupa onoare si constiinta. Acum fostul crestin distinge mult mai atent binele si raul si e mult mai constient de relativitatea lor. Abia acum merita denumirea de Homo Sapiens.

8. Deplina deprindere a pacatului

Ultimul pas al evolutiei dela Homo Religiosus la Homo Sapiens Sapiens. Omul stie acum ca liberul arbitru, onoarea si constiinta sunt singurele dupa care trebuie sa se ghideze. Va urma legile morale atata vreme cat nu ii va fi ingradita libertatea oferita de cadrul legislativ.

Evolutia sa terminat. Drona e OM. Oricine va incalca al 2-lea punct va ajunge cu siguranta sa il incalce si pe al 8-lea. Iata cum s-au inlantuit cele 7 puncte.

Mai e o singura conditie: IQ-ul persoanei sa nu fie egal cu al scaunului de pe care scriu eu acum.

Evolutie Placuta !!

WWE fan is amazed

21 de răspunsuri la „Cleopa si Evolutia

  1. Restul de 4 unde-s ?

    Stai aşa, că nu faci socoteala bine:
    – iscodirea implică două persoane şi două acţiuni: Două persoane, iscoditorul şi iscoditul; două acţiuni: o persoană poate să iscodească sau să fie iscodită. (+1)
    – pregetarea/ezitarea de asemeni implică două idei opuse – „să fac, să nu fac?” (+1)
    – similar, voia cea slobodă: voia de a face şi voia de a nu face (nevoia de a face e altceva, evident, cum şi nevoia e una, iar nevoia făcută cu totul altă mâncare [sic!] de peşte! – mama ei de lingvistică şi semantică!!); deci, în fine, avem (+1)
    – cum cei din urmă vor fi cei dintâi, în sfârşit dar nu în ultimul rând „slava lumească”: poţi s-o ai… sau s-o vrei. Deci (+1)

    Q.E.D.

    Disclaimer:
    Dat fiind că am folosit procedee la fel de ortodoxe ca şi cele ale popilor, imamilor, predicatorilor, profeţilor, escrocilor şi altor impostori, nu garantez acurateţea deducţiilor, nici faptul că folosirea concluziilor nu va duce la distrugerea în incendiu a calculatorului utilizatorului, trăznirea celei de-a treia cruci de marmură din cimitirul Bellu, inundaţii în iulie 2012, ciocnirea Terrei cu un asteroid în următoarele 12 secunde, căderea Lunii pe Pământ sau înghiţirea acesteia de către lupi (respectiv dragoni, în funcţie de aria geografică), Big Crush, Big Freeze ori Big Bounce.

    Apreciază

  2. Oameni buni… sincer, eu am inteles ca nu sunteti de acord cu Biserica ortodoxa. Stiti Crestinismul ar trebui sa se bazeze in totalitate pe Biblie. Primilor oameni care li s-a dat numele de crestini au fost cei din Antiohia (Faptele Apostolilor) si ei nu erau ca ortodocsii de astazi.

    Eu va provoc sa faceti comparatie intre ceea ce spune Biblia si ceea ce spun preotii ortodocsi. Eu cred ca s-au departat mult de la adevarul Bibliei. Dar in loc sa ii criticati dupa ceea ce credeti voi, judecati-i dupa Biblie.

    De ce?:
    1. In primul rand ii veti demasca, si le veti arata ca nici ei nu sunt asa cum ar trebui sa fie un crestin.
    2. In al doilea rand, veti afla cum este un crestin adevarat.

    Eu cred ca daca va luptati cu niste tradatori, niste crestini ipocriti (care l-ar arunca pe Dumnezeu l-a prima persecutie) va luptati degeaba cu ei.

    Apreciază

  3. Şi cum este un creştin adevărat? Asta încă n-a explicat-o nimeni. Sunt mulţi, ştiu, care se pretind a fi creştini adevăraţi, şi mai toţi se mulţumesc să arate cu degetul la altul sau alt grup, spunând „ăia nu-s creştini adevăraţi”.

    Povestea asta cu „X nu-i creştin adevărat” este un caz tipic de „No true scotsman fallacy”.

    Şi întotdeauna se vor găsi argumente în Biblie cu care să susţii că tu ai dreptate şi celălalt greşeşte…

    Şi că tot veni vorba, ce trebuie să facă, după tine, un creştin adevărat? Să-şi iubească aproapele şi duşmanii în timp ce-şi urăşte familia? Să ia exemplu de la pilda cu smochinul sau din Exod, Levitic şi Deuteronom şi să pedepsească cu moartea o imposibilitate fizică sau nerespectarea unor reguli arbitrare de conduită, ori să desfiinţeze tribunalele pentru că „nu judeca” a spus Iisus, iar când cineva îi trage un pumn să-l roage să-i mai tragă unul pentru că trebuie să „întoarcă şi obrazul celălalt”?

    „Adevărul Bibliei” nu există, există doar „adevăruri” contradictorii, susţinute într-o parte sau alta în Biblie.

    Pentru aproape ORICE se poate găsi justificare în Biblie. Şi nu e simplă speculaţie fără obiect din partea mea, este ceea ce s-a întâmplat în cursul istoriei. Da, exact, Inchiziţia prin altele. Prigonirea evreilor şi subjugarea ţiganilor, şerbilor, negrilor, variatelor alte grupuri. Susţinerile că e „natural” să te înfrânezi de la orice face plăcere – şi cu cât e plăcerea obţinută mai intesă, cu atât este propaganda contra mai acerbă (culminând cu tot ce e legat de sex).

    Care sunt sau au fost creştini adevăraţi? Cei care se lăsau mâncaţi de lei în arenele romane sau cei care-i schingiuiau pe alţii care se îndepărtau şi minim de la „dreapta credinţă”? Specimene suferind de schizofrenie paranoidă şi predicând tot felul de teorii apocaliptico-conspiraţioniste? Poate cei care susţin că sinuciderea e păcat de moarte care nu poate fi iertat, dar se lasă pe ei sau îşi lasă copiii să moară refuzând transfuziile de sânge sau mergând la biserică să dea acatiste în loc să meargă la medic?

    Apreciază

  4. Ah, mă luasem cu vorba şi am uitat de cele două puncte ale tale:

    De ce?:
    1. In primul rand ii veti demasca, si le veti arata ca nici ei nu sunt asa cum ar trebui sa fie un crestin.
    2. In al doilea rand, veti afla cum este un crestin adevarat.

    1. Nu ai ce să demaşti atâta timp cât popimea spune şi lumea crede că indiferent de ce face şi cum face un popă, Duhul Sfânt vorbeşte prin el.
    E straniu că tocmai ortodocşii, care susţin astfel de lucruri, critică noţiunea catolică de „infailibilitate papală”, care spune în esenţă acelaşi lucru: papa, indiferent ce face şi cum face, în chestiuni de credinţă/doctrină are întotdeauna dreptate pentru că Ăl de sus se exprimă prin el.
    Şi astea două includ cazul Tanacu; şi pe popa din Reşiţa care-a fost prins acum 10 ani violând un băiat în altar (las pe alţii să-şi piardă timpul socotind câte păcate cumulate înseamnă asta); şi pe Papa Borgia – curvar, incestuos şi asasin pe lângă alte păcate „minore”.

    2. There’s no such animal. Amen. Da capo! (V. mai sus.)

    Apreciază

  5. Am vazut cam tarziu comment-ul tau. Imi trebuie ceva mai mult timp si este putin mai mult de scris. Dar o sa iti raspund, o sa iti spun ce inseamna sa fii un crestin biblic.

    In curand….

    P.S. sunt de acord cu tine in ce ii priveste pe majoritatea preotilor. Dar asta nu inseamna ca nu sunt crestin deoarece crestinismul nu tine de nici o religie.

    Apreciază

  6. Nu de deranja să răspunzi, chiar nu mă interesează ce CREZI TU că înseamnă creştin. N-ar fi decât o altă variantă printre cele câteva milioane – câţi „creştini adevăraţi”, atâtea variante de creştinism.

    Te poţi considera creştin şi, deci, fi. Dar asta nu te face MAI creştin decât alţii care interpretează Biblia altfel decât tine; adică îşi aleg alte versete pe care să se bazeze şi/sau altă interpretare a lor.

    Apreciază

  7. Aproape toti romanii au auzit de CELE ZECE PORUNCI (sau legi) ale lui Dumnezeu.

    O sa facem un mic test. Este foarte, foarte important sa citesti totul pana la sfarsit pentru a intelege ce inseamna sa un crestin (mantuit).

    1. Ai mintit vreodata? Daca ai mintit inseamna ca esti un mincinos.
    DA sau NU
    Exod 20:16 Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau. (Sa nu minti). Sa nu minti inseamna sa nu spui adevarul.

    2. Ai furat vrodata? Daca ai furat, inseamna ca esti un hot.
    DA sau NU
    Exod 20:15 – Sa nu furi. Nu conteaza marimea lucrului furat, a fura inseamna sa iei ceva ce nu iti apartine.

    3. Ai luat vreodata Numele Domnului in desert? (a nu lua in desert = a nu lua in van) Sa il folosesti intr-o injuratura, sau in expresii urate. Voi ateii nu credeti ca exista DUmnezeu dar ii luati Numele in desert.
    DA sau NU
    Exod 20:7 Sa nu iei in desert Numele Domnului, Dumnezeului tau; caci Domnul nu va lasa nepedepsit pe cel ce ia in desert Numele Lui.

    4. In Vechiul Testament este scris: „Sa nu comiti adulter”. Dar Isus spune: „Daca te te uiti la o femeie si o poftesti, ai si comis adulter cu ea in inima ta”. Ai facut asta vreodata?
    DA sau NU
    Exod 20:14 Sa nu comiti adulter
    Matei 5:28 – Dar Eu va spun ca ori si cine se uita la o femeie ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui.

    5. Vechiul Testament spune: „Sa nu ucizi;” dar Noul Testament spune: „Oricine uraste pe fratele sau, este un ucigas; Ai urat vreodata?
    DA sau NU
    Exod 20:13 – Sa nu ucizi.
    1 Ioan 3:15 – Oricine uraste pe fratele sau este un ucigas;

    6. Unde crezi ca iti vei petrece eternitatea, in Rai sau in Iad, avand in vedere ca ai furat, ai mintit, ai comis adulter in inima, ai luat Numele Domnului in desert si ai urat?

    Apocalipsa 14:11a – Si fumul chinului lor se suie in sus in vecii vecilor. Si nici ziua, nici noaptea n-au odihna.
    Matei 13:(49) Tot asa va fi si la sfîrsitul veacului. Îngerii vor iesi, vor despãrti pe cei rãi din mijlocul celor buni, (50) si-i vor arunca în cuptorul aprins; acolo va fi plînsul si scrîsnirea dintilor.
    2 Tesaloniceni 1:7b-9

    7. Nu se poate dezvinovati nimeni. Toti au pacatuit:

    Romani 3:23 – Cãci toti au pãcãtuit, si sînt lipsiti de slava lui Dumnezeu.
    Romani 3:10-12 – dupã cum este scris: Nu este nici un om neprihãnit, niciunul mãcar. Nu este nici unul care sã aibã pricepere. Nu este nici unul care sã caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu.Toti s-au abãtut, si au ajuns niste netrebnici. Nu este niciunul care sã facã binele, niciunul mãcar.

    8. Pacatul aduce moartea si Iadul:

    Romani 6:23 Fiindcã plata pãcatului este moartea…
    Romani 5: 12 De aceea, dupã cum printr-un singur om (Adam) a intrat pãcatul în lume, si prin pãcat a intrat moartea, si astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricinã cã toti au pãcãtuit…

    Ştii ce a făcut Dumnezeu ca tu să nu fii nevoit(ă) să mergi veşnic în Iad? L-a trimis pe singurul Său Fiu, Iisus Hristos, să moară pe cruce, luând astfel asupra Lui pedeapsa pe care tu ar trebui să o plăteşti. Apoi El a înviat din mormânt, învingând moartea pentru totdeauna. Biblia ne spune: “Pentru că atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică” (Ioan 3:16). Aceasta este o favoare pe care ţi-o face Dumnezeu. Noi am călcat Legea, dar Iisus a plătit pedeapsa în locul nostru. Iertarea este un DAR de la Dumnezeu. Biblia spune că “…prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni” (Efeseni 2:8-9)

    Ce ar trebui să faci pentru a avea viaţa veşnică şi a nu fi judecat de Dumnezeu? Faptele Apo-stolilor 3:19 spune “Pocăiţi-vă şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, ca să vi se şteargă păcatele…”. Adică să îţi pară atât de rău de păcatele tale încât să renunţi la ele şi să te încrezi în Iisus Hristos. Dacă faci asta, Dumnezeu spune că îţi va ierta păcatele şi îţi va dărui viaţa veşnică pe baza sacrificiului lui Hristos. Dacă te pocăieşti (îţi mărturiseşti şi te laşi de păcatele tale) şi dacă îţi pui credinţa în Iisus Hristos, nu vei mai merge în Iad pentru că Iisus Hristos a plătit pentru tine pe cruce.

    Apreciază

  8. Dumnezeu se sacrifica pe sine sa ne salveze pe noi… de el insusi? Dubios…
    N-a invins nici o moarte, toate formele de viata inca mor pe planeta asta.

    Nici nu ma mai obosesc sa-ti explic de ce moralitatea si binele sunt concepte foarte laxe si relative. Ce e bine pentru mine poate fi rau pentru tine. Nici macar din punctul de vedere al aceleiasi persoane un eveniment nu e numai „bun” sau numai „rau”.

    >>Ai luat vreodata Numele Domnului in desert? (a nu lua in desert = a nu lua in van) Sa il folosesti intr-o injuratura, sau in expresii urate. Voi ateii nu credeti ca exista DUmnezeu dar ii luati Numele in desert.
    L-am injurat si pe Ion din romanul lui Rebreanu. Asta inseamna ca exista, sau ca eu cred ca exista?

    Nu ai cum sa nu urasti. Normal ca poruncile alea sunt facute astfel incat nimeni sa nu scape. Whatever…
    Ai grija numai sa nu cumva sa omori vreo gaza ca ai incurcat-o! A, si cine nu are frati ce face?

    Ar fi culmea sa se socoteasca ca l-am avut ca amant pe fiecare baiat despre care am gandit ca arata bine si ca as vrea sa fiu cu el. Sincer nu cred ca in cazul asta Claudia Schiffer ar vrea sa stie cu cati a fost. :))

    Apreciază

  9. Mă aşteptam la o litanie de genul ăsta, e simptomatic. Cum este şi obiceiul de a nu gândi, ci doar de a repeta ca papagalul nişte argumente. Care, pe Internet, de obicei se manifestă exact cum ai făcut tu aici: Ctrl-C (copy) într-un loc şi Ctrl-V (paste) în alt loc – eventual şi fără a revedea textul lipit (cum de asemeni ai făcut tu aici).

    Pe lângă asta, habar n-ai ce spui! Nu cunoşti limba română, înţelesul cuvintelor şi expresiilor pe care le-ai folosit; altfel ţi-ai fi pus câteva întrebări înainte de a arunca textul pe care l-ai aruncat. Foloseşti noţiuni care sunt doar nişte abstracţii, fără a avea o înţelegere a CE înseamnă ele de fapt.

    Şi când zic că nu ştii ce spui nu e cazul să o iei ca pe un afront: în momentul în care foloseşti un cuvânt căruia nu eşti capabil să-i dai un înţeles, pe care nu poţi să-l defineşti, înseamnă pur şi simplu exact asta: nu ştii ce spui.
    Mai apoi, eşti inconsecvent: îţi arogi nişte drepturi care, după doctrina la care aderi, NU îţi aparţin.
    Îţi arogi nişte cunoştinţe pe care nu e improbabil, ci imposibil să le ai.

    Cum spuneam: puteai să nu te deranjezi. Punctul TĂU de vedere nu are mai multă relevanţă decât are perspectiva personală a oricărui alt auto-declarat creştin sau decât are dogma oficială a oricărei confesiuni. Este doar o ALTĂ intepretare a Bibliei, şi nici măcar nu are calitatea de a fi originală. (Are, în schimb, „calitatea” de a fi autocontradictorie şi cea de a fi suficient de vagă pentru a nu avea niciun înţeles.)
    Ca atare îmi permit să ignor textul.

    Dar ca să nu zici că nu-s „deschis la minte”, aştept o argumentaţie care să îndeplinească criteriile unui discurs logic şi coerent: în primul rând să fie autoconsecventă (fără contradicţii interne), explicită (să nu folosească noţiuni nedefinite sau cu înţeles vag şi neclar), să nu fie bazată pe afirmaţii false şi să nu conţină fapte (nedovedite) în contradicţie cu legile cunoscute ale naturii.

    Am zis „aştept o argumentaţie”, dar, cu toate acestea, nu mă aştept să o şi primesc. Oarecum mă îndoiesc, mai ales dat fiind ce ai mai scris pe aici, de capacitatea ta de a veni cu ceva ce timp de aproape două milenii sute de filozofi şi teologi n-au fost în stare să pună în scris.

    Şi cu asta, eu am încheiat. O să procedez precum un editor care primeşte o carte spre publicare: mă voi opri din citit la prima tâmpenie, fără să mă obosesc să continui sau să răspund.
    Dixi.

    Apreciază

  10. Isus a spus ca daca nu se naste cineva din nou nu poate vedea Imparatia Cerurilor. Nasterea din nou inseamna o schimbare a dorintelor tale. Lumea de astazi doreste sex, bani, faima, putere. Minciuna si furtul sunt la putere (si in conducerea statului).

    EU ti-am spus ca iti voi arata cum poate un om sa devina un crestin adevarat. Si eu iti spun ca am devenit crestin la 19 ani. Nu m-a obligat nimeni, am citit Biblia si asta ma invata ea. Am experimentat si experimentez viata de crestin in Isus Hristos. Nu este ceva doar la nivelul mintii.

    Crestin nu este acela care se naste intr-o familie de crestini (cu numele dar nu cu inima).

    Si sa stii ca Dumnezeu nu te va trimite in Iad pentru ca nu ai vrut sa crezi ca exista Dumnezeu, ci datorita incalcarii legilor Lui Dumnezeu. Si tu ai mintit si poate inca o faci, si tu ai furat, si tu comiti adulter in inima „uitandu-te” dupa alte femei. Ca sa scapi de iad ai nevoie ca cineva sa plateasca pentru incalcarea ta de lege (asa cum este is in ROmania, ai incalcat legea … platesti) si asta a facut-o Isus Hristos acum 2000 de ani.

    Daca vrei sa vezi realitate si nu doar vorbe vizioneaza asta: http://www.caleamaestrului.ro

    Apreciază

  11. >>>1. Ai mintit vreodata? Daca ai mintit inseamna ca esti un mincinos.
    DA sau NU
    Exod 20:16 Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau. (Sa nu minti). Sa nu minti inseamna sa nu spui adevarul.

    ce ai face in situatia urmatoare?

    Iti bate o cineva la usa si cand deschisi iti spune o femeie sa o protejezi ca o urmareste un psihopat sa o omoare. Tu o ascunzi in bucatarie. Peste jumatate de ora iti bate iara cineva la usa si cand deschizi este un barbat care te intreaba daca ai vazut o femeie care dupa semnalmente reiese ca este femeia ascunsa de tine in bucatarie.

    Ce faci?

    Ii spui adevarul, ca asa zice in biblie, si risti ca saraca femei sa fie omorata sau chinuita sau minti si spui ca nu ai vazut-o.

    Dar daca barbatul iti spune, ca este sotia lui care l-a inselat si a fugit de acasa cu toti banii familiei?

    Dar daca barbatul te-a mintit ca sa puna mana pe ea?

    Dar daca barbatul iti argumenteaza si te convinge ca acea femeie este spion si comploteaza impotriva presedintelui iar el este de la serviciile secrete, ce faci?

    … si tot asa se pot crea nenumarate situatii in care se poate lua o decizie pe baza contextului.

    Apreciază

  12. @Selfhelp
    Mai mai mai …
    Ma bucur ca mai sunt oameni care gandesc !! In general crestinii evita sa gandeasca, cel putin radicalistii, si folosesc Biblia pe post de cap.

    Apreciază

  13. @Selfhelp
    Pana o sa ti se intample tie ceea ce spui tu opreste-te sa minti in alte lucruri poate mai putin importante.

    Ce usor este sa ne ascundem dupa deget (adica dupa situatii presupuse).

    Apreciază

  14. Partea cea mai amuzantă cu filmuleţul ăla este că prezintă tocmai unele din simptomele pe care le condamnă:
    – este o minciune sfruntată, prin trunchierea adevărului;
    – este plagiat, adică furt.
    Pocăieşte-te, Claudiu, până nu e prea târziu. Cere iertare lui Dumnezeu pentru păcatul de a minţi lumea prezentând informaţii deformate despre sistemul judiciar şi pentru cel de a fura rodul minţii altuia!

    Apreciază

  15. :)) – eu traiesc o viata de pocainta – multumesc pentru incurajare. Si cum sa ma ierte Dumnezeu pentru ceva ce El spune sa fac?

    Romani 1:18 Mînia lui Dumnezeu se descopere din cer împotriva oricãrei necinstiri a lui Dumnezeu si împotriva oricãrei nelegiuri a oamenilor, cari înãduse adevãrul în nelegiuirea lor.

    Romani 17:30 Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiintã, si porunceste acum tuturor oamenilor de pretutindeni sã se pocãiascã;
    31 pentrucã a rînduit o zi, în care va judeca lumea dupã dreptate, prin Omul, pe care L-a rînduit pentru aceasta si despre care a dat tuturor oamenilor o dovadã netãgãduitã prin faptul cã L-a înviat din morti …”

    Daca cineva este gasit vinovat de incalcarea Legii, mania lui Dumnezeu ramane peste el.

    Pentru a intelege mai bine , acum 2000 de ani cand Isus Hristos a murit, s-a facut o „tranzactie legala” – noi am incalcat Legea Isus a ispasit pedeapsa pentru incalcarea noastra.

    Dar pentru a accepta aceasta moarte pentru pacatele tale nu poti veni oricum inaintea Lui Dumnezeu ci in umilinta – uite cum s-a smerit vamesul:

    Luca 18:10 Doi oameni s-au suit la Templu sã se roage; unul era Fariseu, si altul vames.
    11 Fariseul sta în picioare, si a început sã se roage în sine astfel: Dumnezeule, Îti multãmesc cã nu sînt ca ceilalti oameni, hrãpãreti, nedrepti, preacurvari sau chiar ca vamesul acesta.
    12 Eu postesc de douã ori pe sãptãmînã, dau zeciuialã din toate veniturile mele.
    13 Vamesul sta departe, si nu îndrãznea nici ochii sã si-i ridice spre cer; ci se bãtea în piept, si zicea: Dumnezeule, ai milã de mine, pãcãtosul!
    14 Eu vã spun cã mai degrabã omul acesta s-a pogorît acasã socotit neprihãnit decît celalt. Cãci oricine se înaltã, va fi smerit; si oricine se smereste, va fi înãltat.”

    Apreciază

  16. Funny you should mention that. Chiar nu realizezi că bătându-te cu cărămida în piept ce viaţă de pocăinţă duci tu, în timp ce-ţi permiţi să minţi, să furi şi să-i judeci pe alţii (subterugiile „tehnice” pe care le foloseşti pentru a denumi altfel acţiunile sunt irelevante), din pilda respectivă tu te potriveşti tocmai cu fariseul?

    Apreciază

  17. Dumnezeu ala spune sa faci si alte enormitati (Levitic + Deuteronom). Le faci si pe alea?
    Omori pe cineva pentru ca iti spune zeul sa faci asa, in „exceptiile” de la cele 10 porunci?
    Si mai zici de atei ca nu vor sa isi asume responsabilitatea pentru propriile fapte. There goes another irony meter!

    Apreciază

  18. Hahha, Claudiu are marketingul furat de la Ray Confort – „Way of the Master”, cu accentul pe „Cele 10 Porunci” and shit.

    Pentru cei ce nu stiu, Ray Confort e autorul celebrului Banana Argument!

    Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star