Cleopa si Evolutia

Unul dintre cei mai cunoscuti oameni din sanul BOR, Arhim. Ilie Cleopa a spus: „ Sa mai stii frate Ioane, si sa tii minte ca mandria are 12 fiice: slava desarta, iscodirea, inaltarea cu mintea, pregetarea, marturisirea cu fatarnicie, lepadarea de credinta, voia cea sloboda si deplina deprindere a pacatului” (Despre vise si vedenii, Edit. Bunavestire, 1994, Bacau, pag. 16, alin. 13)

Si acum sa facem socoteala:

1. Slava desarta

2. iscodirea

3. Inaltarea cu mintea

4. Pregetarea

5. Marturisirea mincinoasa

6. Lepadarea de credinta (Apostazia)

7. Voia cea sloboda

8. Deplina deprindere a pacatului

Mai … Eu nu mai stiu sa numar ?? Sau sunt numai 8 ?? Restul de 4 unde-s ? Dar hai sa trecem peste neconcordanta dintre afirmatie si enumeratie. Cleopa era deja bolnav (la mansarda) si sa le luam pe rand.

1. Slava desarta

Adica faima lumeasca, notorietate, in termeni mai moderni. Oare nu de asta se bucura si Cleopa ?? De notorietate ?? Si mie nu mi s-a parut sa il fi deranjat. Nu mai punem la socoteala cati dintre preoti umbla numai dupa asta pentru a putea urca in scara ierarhiei lor. Sa inteleggem oare ca pentru ei nu e gresit?

2. Iscodirea

Maica … daca te mananca picioarele si te duci la o spovedanie … Sa vezi tu acolo iscodire … Dar sa spumen ca nu se refera la asta ci la dorinta de a cunoaste si initelege lucrurile in starea lor fireasca. Normal ca ii deranjeaza. Daca te apuci de cautat in textele de baza ale religiei te apuca groaza. Si pentru ei nu e bine. De acum incolo pacatele merg inlantuite. Veti vedea la final de ce !

3. Inaltarea cu mintea

Religia prospera in conditii de saracie si ignoranta. Normal ca daca te apuci sa iti ridici nivelul de cunostinte si educatie nu prea vei mai acorda credit unui schizofrenic ca el. Si asta e daunator veniturilor, nu numai ale lui.

4. Pregetarea (Ezitarea)

Banuiala mea e ca aici face referire la faptul ca eziti in a mai acorda credit Bibliei. Nu vad la ce altceva ar putea face referire. Daca te educi si lasi la o parte ignoranta, vei ezita sa mai crezi toate balivernele turnate de Biserica sau „Sfintele Scripturi”. Si e normal. Deja incep sa se lege. Sa mergem mai departe.

5. Marturisirea mincinoasa

Aici deja e vorba de crestini numai cu numele. Sunt ce care se duc in post si se marturisesc numai de fatada, raspunzand popii ceea ce vrea el sa auda. Sunt cei care isi dau seama de erorile din religie dar inca nu au curajul sa le arate fatis. E totusi un pas in plus.

6. Lepadarea de credinta sau apostazia

Deaja am trecut la un alt nivel. Crestinul a evoluat atat de mult incat realizeaza ca nu mai poate fi atins de balivernele lui „dom` parinte”. Acum se declara ateu si devin adept al rationalului. Blestemele si anatema popii nu il mai sperie. Acum e OM nu drona.

7. Voia cea sloboda

Deja e considerat dusmanul bisericii, pentru ca nu mai respecta regulile ei. Nu se mai supune legilor „sfinte” si se ghideaza dupa onoare si constiinta. Acum fostul crestin distinge mult mai atent binele si raul si e mult mai constient de relativitatea lor. Abia acum merita denumirea de Homo Sapiens.

8. Deplina deprindere a pacatului

Ultimul pas al evolutiei dela Homo Religiosus la Homo Sapiens Sapiens. Omul stie acum ca liberul arbitru, onoarea si constiinta sunt singurele dupa care trebuie sa se ghideze. Va urma legile morale atata vreme cat nu ii va fi ingradita libertatea oferita de cadrul legislativ.

Evolutia sa terminat. Drona e OM. Oricine va incalca al 2-lea punct va ajunge cu siguranta sa il incalce si pe al 8-lea. Iata cum s-au inlantuit cele 7 puncte.

Mai e o singura conditie: IQ-ul persoanei sa nu fie egal cu al scaunului de pe care scriu eu acum.

Evolutie Placuta !!

WWE fan is amazed

Anunțuri