Sânge pe file de istorie

Religia ar trebui sa nască armonie

Si totuși mii de oameni mor zilnic

Dintr-o prostie”

Cam asta cânta un rapper in romania  secolului XXI, si cata dreptate are.

Încă din cele mai vechi timpuri, începând cu Thor, zeul vechilor nordici, care își indemna supușii la moarte cu glorie, de la Zamolxis si Gebeleises, zeii traco-geților, care le ordonau supușilor să se bucure de moarte și până la Iisus Hristos, profetul si mântuitorul creștinilor, pentru care ,și în numele căruia, s-au aprins sute de mii de ruguri în perioada „Sf. Inchiziții” și pentru care si in numele căruia au murit sute de mii de oameni pe teritoriul Israelului si al Palestinei in perioada cruciadelor sfinte, încheiate cu celebra cădere a Cavalerilor Templieri din perioada domniei lui Filip cel Frumos, si pe întinderile Mării Mediterana, in războaiele navale dintre Cavalerii Călugări de Malta si corsarii Islamului.

Nici astăzi situația nu este mai plăcuta dacă ne uitam la Jihadul Islamului si mișcările para si anti militare care se folosesc de numele lui Mohamed pentru a face mii de victime.

Astăzi islamul, religie care, cel puțin teoretic, este una foarte toleranta față de creștinism si mozaism, a luat locul Bisericii Catolice din Evul Mediu, care in numele mântuitorului a făcut mii de victime in rândul arabilor, atât in Europa de vest ( teritoriul Franței si al Spaniei de azi) cât si in teritoriul Israelului si al Palestinei.

Islamul de azi este cel care face zeci de mii de victime in numele unei himere, al unui Dumnezeu care nu există decât in imaginația unora.

Sute de mii de oameni mor anual pentru că acum ceva timp, cam 2000 de ani si apoi ceva mai târziu, prin secolul VI AD niște pescari si un grup de beduini s-au apucat sa proclame un grup de cărți scrise de oameni, sau mai rău, transmise din generație in generație, ca fiind sfinte, ca fiind revelate de o entitate ale cărei însușiri principale, alăturate, sunt o imposibilitate logica. Pentru ca asta înseamnă a alătura omnipotenta si omniscienta: a creea o imposibilitate logica.

Chiar era necesar să se ajungă până aici ? Oare nu am fi putut urma principiile tolerantei, atât de frumos cultivate de grecii antici ? Dacă am fi urmat aceea linie azi nu am mai fi avut conflicte cu organizații gen Al-Quaeda si nici istoria pătată de crimele comise in numele lui Iisus.

Păstrați fiecare religia pentru el si nu mai încercați sa distrugeți din fașă minți sănătoase !!

you-ruined-everything

Toleranta, toleranta, toleranta …. si nu in ultimul rând intimitate !!!

Va las si pe voi sa va expuneți părerea !!!

Si Mergeti Aici dacă aveți ceva de spus !!!

Anunțuri