Țuțea și discriminarea

“O baba murdara pe picioare, care sta in fata icoanei Maicii Domnului in biserica, fata de un laureat al premiului Nobel ateu – baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, asta moare asa, dihor”.
Petre Tutea

Adecă, care va să zică, ăla care învaţă o viaţă şi ajută omenirea să progreseze e un dihor. Daţi mă de pământ cu ştiinţa, că şi aşa nu vă ajută pe voi cu nimic. Da să fie al dracului ală de l-oi mai prinde la doctor după medicamente. De nu l-oi duce la biserică de cap, să se trateze acolo, lasă.

Daca preotii sint niste evazionisti lipsiti de har cu ochii pe averi masini scumpe si tot felul de acareturi lumesti atunci avem o problema. Avem prea multi preoti!

Pe mama. Îs prea mulţi. Mult prea mulţi. Jumătate de Românie zace în ignoranţă din cauza lor. Unde eşti tu Ţepeş Doamne …. Că ce şi-o luau mamă mamă.
Ştiu deja prea mulţi preoţi care se etalează cu case, averi, maşini sau alte bogăţii adunate fără de impozitarea cuvenită.
Ştiu cazuri de preoţi sau copii ai acestora care au comis crime aflându-se în stare de ebrietate la volan şi care au fost absolviţi de orice vină, ba mai mult, acum sfidează cele câteva babe ce se închină la icoane în biserică şi cer birul mai dihai când te prind pe terenul lor. Păi doar tre să plătescă oamenii avocaţii care i-au scos din belele şi să recupereze de la oi sumele date ca drep celor în drept să ancheteze.

Biserica: este un lăcaş de rugăciune şi îndrumare spirituală (a se citi şi înlocui toată expresia precedentă cu îndobitocire, îndoctrinare, troglodire), construit (din betoane sau cărămizi cumpărate din banii oilor care asistă la slujbe) de sau pentru o comunitate de credincioşi exclusiv pentru folosul comunităţii. Biserica aparţine indiscutabil colectivităţii respective şi în nici un caz preotilor.
Nu înteleg de ce bisericile nu sunt administrate de consiliile locale (la câţi atei sunt acolo, dacă nu ar avea profit să vezi ce repede le desfiinţează) ci de preoţi? Ce calificare manageriala au preotii? Ce organ abilitat fiscal al statului le controleaza documentele fiscale?

Cam peste toate astea a tronat decedatul patriarh.Nu pot să îmi scot din cap prestaţia patriarhului pe timpul vizitei Papei la Bucureşti. Nu a existat comparaţie între cele două capetenii de biserică. Cine a ascultat vreodată bălmăjelile în limbaj de lemn ale lui Teoctist (despre care acum am aflat că avea o mare spiritualitate, dar probabil o ţinea ascunsă şi o scotea numai când era singur) şi a fost mişcat? Eu personal am fost mişcat de câtă prostie există în ţară şi cum se adună oile când le cheamă măgarul din frunte.

Daca aţi uitat, aduceţi-vă aminte despre discursurile lui din preajma revoluţiei şi după revenirea din autoexilul din acea perioada.
Spunând astea, devine evident că e mai ieftin să sărim peste botez, împărtăşanie şi nunta iar când simţim că ne vine ceasul ne sinucidem şi lăsăm în testament să fim arşi la crematoriu. Deşi la preţurile ăstora de la incinerări eco, mai bine te descompui într-un şanţ, că oricum tot în pământ ajungi.

Don-Draper-Mad-Men

Reclame

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: